Martin_V Vloženo 22. Březen 2022 Sdílet Vloženo 22. Březen 2022 Ak som v zlej teme, tak to hned zmazem... Overoval si niekto komplet historiu vozidla v autorizaku? Mam SIII MR2018 priblizne pol roka, no stale premyslam nad tym zistit co o aute co najviac. Robil to uz niekto a vie dat aspon info o cene? Alebo niekto robi v autorizaku a vie pomoct? Samozrejme konkretne mena mozete posielat do spravy, aby sme tu nerobili reklamu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wlady1980 Vloženo 22. Březen 2022 Sdílet Vloženo 22. Březen 2022 Toto by zaujimalo aj mna... Mam auto povodom z CR, ak by niekdo vedel niekde pozriet, kolko bola predajna cena mojho auta, bol by som vdacny. Samozrejme pripadne info cez spravu (aj VIN).... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 22. Březen 2022 Sdílet Vloženo 22. Březen 2022 Nevim jestli to reknou normalne na pozadani, ale kdyz sem resil reklamaci tak technik koukal do pocitace a koukal na vsechny zaznamy auta (servis, reklamace, opravy z bouracek atd.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira96 Vloženo 23. Březen 2022 Sdílet Vloženo 23. Březen 2022 (editace) Když jsem přijel poprvé se Superbem do autorizáku, tak mi všechno řekli - co se na tom dělalo, vyměňovalo atd. Ono asi záleží servis od servisu, protože když jsem kdysi koupil Oktávku (z bazaru), tam jsem se s ní stavil kde ji prodávali a tam zase byli silně neochotní a neřekli mi v podstatě nic. Editováno: 23. Březen 2022, autor: Mira96 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 23. Březen 2022 Sdílet Vloženo 23. Březen 2022 Ja si tiez myslim, ze oni tam maju vsetko v systeme, otazne je len ako sa k tomu dostat. Ci to niekto tu vie, alebo treba ist len do autorizaku a otazna je aj pripadna cena... Pre mna to bude subjektivna info, len aby som vedel co vsetko uz bolo menene. Moje auto je dovoz (DE) a v serviske je vidno, ze to chodilo do aut.servisu, len neviem co tam robili ... A rad by som si vyskladal obraz o tom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 23. Březen 2022 Sdílet Vloženo 23. Březen 2022 Před pár lety mi to v autorizáku za poplatek myslím kolem 200 kč zjistili, teď nevím jestli to třeba kvůli GDPR jde... Jinak jestli jsou to novější auta co mají Connect tak je tam servisní historie (Digitální certifikát), kde jsou uvedeny pravidelné kontroly i třeba záruční opravy (akorát tam nejsou detaily-píšou kontaktujte servisního partnera). Jiné záznamy zatím nemám. Mě to takhle u auta (Kodiaq) jde, vygeneruje to pdf s kompletní servisní historií (datum, ujeté km a důvod - pravidelný servis nebo záruční oprava). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 23. Březen 2022 Sdílet Vloženo 23. Březen 2022 Trochu normálnejší servis ti históriu povie ak ich o to požiadaš, ale že ti to aj vytlačia alebo pošlú elektronicky je kvôli GDPR už menej pravdepodobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 24. Březen 2022 Sdílet Vloženo 24. Březen 2022 @l79 myslel si toto? Som si to vytiahol z connectu akurat. Len mi pride divne, ze tam nie je nic napisane, ze co sa menilo (napr brzdy alebo ine veci). Jedine co som si vsimol, ze poctivo dodrziavali Long life interval na olej, tak ale tuto chybu uz neopakujem :D Mam ho od 114,000km no neservisujem v autorizaku, ale viem ze servis je poriadny document.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 25. Březen 2022 Sdílet Vloženo 25. Březen 2022 Ano to jsem myslel, právě že tam není úplně detail, tak je potřeba se optat v servise, pokud se to tam píše, tak by neměl být problém aby ti to řekli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 6. Duben 2022 Sdílet Vloženo 6. Duben 2022 Takze mam update... Bol som dnes v IMPA Bratislava a stacilo ukazat velky TP a bezplatne mi poskytli (rozumej v tlacenej podobe) vypis historie. Nie su tam detaily co presne sa menilo, kedze maju nejake pravidla na poskytovanie informacii. No pan bol velmi ochotny a presne mi povedal co sa v aute menilo a kedy, kedze ustne mi to smie povedat. Celkovo som spokojny, ze to takto funguje. Auto som mal servisovane pred dovozom z DE len v autorizaku, takze som si oresne overil co sa tam robilo. Dufam, ze to niekom pomoze 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2022 Sdílet Vloženo 30. Květen 2022 Recenze 4 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Rýpar Vloženo 30. Květen 2022 Sdílet Vloženo 30. Květen 2022 Pěkný rozbor. Servis prostě něco stojí no. Akorát nechápu ty, co si pořídí auto (jakékoliv) a pak šetří na servise. Přitom pořídit nové za 800tis vs. udržovat a servisovat jej je zatraceně fin. rozdíl. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 30. Květen 2022 Sdílet Vloženo 30. Květen 2022 Mohli ist viac do detailov. Napriklad kazdy jeden superb vrzga. Mohli rozobrat tie silentbloky do detailu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2022 Sdílet Vloženo 30. Květen 2022 před 49 minutami, Adam Rýpar napsal: Pěkný rozbor. Servis prostě něco stojí no. Akorát nechápu ty, co si pořídí auto (jakékoliv) a pak šetří na servise. Přitom pořídit nové za 800tis vs. udržovat a servisovat jej je zatraceně fin. rozdíl. Jj v ČR běžná praxe, pak ty ojetiny vypadají. Dát ročně cca.desítku za garančku i po záruce je pro někoho nepředstavitelné sousto, vždyť Franta z Horní Dolní je lepší. I výměna DPF je v autorizáku zvýhodněná, ale … Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Rýpar Vloženo 30. Květen 2022 Sdílet Vloženo 30. Květen 2022 To teda. V loni nám na Meg.II odešel posilovač + zámek řízení a k tomu nějaké věci... Prostě něco, co odejde 1x za životnost auta, ale i tak oprava stála 45tis. Každý mi říká, že by se na to vyprdl (jasné, kdo koupí auto bez posilovače:-D). Ano, má letos 13 let. Ale taky ho má člověk v rodině od novoty, má spolehlivou atmosféru, chová se k tomu slušně... A proto i po 13ti letech vypadá troufám si říct zánovně, vše funkční. Když to srovnám s některými mladšími modely, co vypadají jak po 15ti letech a 300tis km, chce se mi brečet. Lidi to prostě berou, jako spotřebák. Ale pak ať se nediví, že jim nevydrží. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin__ Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 V 30. 5. 2022 na 8:24, Jan R. napsal: Recenze Mohu se zeptat na zkušenosti, mám nabídku na SIII, 2.0TDI, 147kw EVO, náhon na přední nápravu, r.v. 10/2020. Mám trochu rozpor, novináři chválí tento motor za kultivovanost a nižší spotřebu. Byl jsem jej projet a motor se mi líbil. I když v nižších rychlostech při výjezdu do kopce se musel prošlápnout trochu více plyn (chápu velké turbo), ale na dálnici a ustálené rychlosti je to paráda. Pocitově jsem necítil, žádné klepání ani vibrace které nepatří k TDI. Ale v tomhle světě motorů píší nebrat. Má někdo zkušenost s tímto motorem, je to tak jak píší, nadměrná spotřeba oleje, klepavé zvuky? Pročetl jsem fórum a i tady si lidé stěžují na dolévání oleje do nových TDI, máte zkušenost někdo s tímto motorem? Hlavně nevíte, jak poznat, takovýto vadný kus z výroby? Předem děkuji za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 Určitá nápověda může být první majitel dle TP. U firemního, operáku to nikdo šetřit nebude. Znám lidi, co mají nová TDi, zajeli si to klidně a olej nežere. Před nákupem to nepozná nikdo, to třeba až po 5 tkm. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 Možná bych zůstal u slabšího EVO110kw + chiptuning ? O problémech 147kw jsem zatím nikde nečetl ale dle článku evidentně existují. Navíc má ten motor dost dieselový zvuk. Narozdíl od EVO110kw 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 5. Červen 2022 Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 Obe 110kW, neEVO aj EVO mi brali olej aj vodu od novoty ;) a to s tymi autami jazdim slusne! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Rýpar Vloženo 6. Červen 2022 Sdílet Vloženo 6. Červen 2022 Se 110kw EVO jsme za 10 měsíců najeli cca 23 tis km. Proběhne 3. výměna oleje + servis, jezdíme jen po dálnicích + okruh (2 os. + větší/menší bagáž). Ani při nadlimitní rychlosti jsem nepocítil nedostatek výkonu, nebere olej, vodu, nic + je tichý. 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 13. leden 2023 Sdílet Vloženo 13. leden 2023 (editace) Ahojte. Mám momentálne Superb 2 kombíka TDI 125kW, rok 2010. Idem v pondelok kúpiť jazdenku z Rakúska. Superb 3 kombíka TDI 140kW rok 11/2019, automat, 7kvalt, najazdené 168t km, už facelift, výbava Sportline. Je to lízingovka a predchádzajúci majiteľ chodil do servisu pravidelne... Viete mi chalani poradiť na čo si mám dať pozor? Cez diagnostiku si skontrolujem stav elektroniky, ale myslím mechanické časti... Je to cca 3 ročné auto, tak by nemal byť žiaden vážny problém. Hrúbka laku bola meraná a je všetko originál. Ďakujem za každú cennú radu. Editováno: 13. leden 2023, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 13. leden 2023 Sdílet Vloženo 13. leden 2023 (editace) dvojročné auto z roku 2019 ? a těch km je opravdu dost, osobně bych do toho nešel, nicméně záleží také za kolik Editováno: 13. leden 2023, autor: Petr Svetr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Rýpar Vloženo 13. leden 2023 Sdílet Vloženo 13. leden 2023 Někdo s tím mohl jezdit 3 roky (2020/21/22) delší štreky po dálnicích. Lepší přiznané KM, než stočené. Za mě bych se díval na servis a jeho intervaly, výměna olejů v DSG, Haldex. Možná bude kapota/okno od kamínků z dálnic. A otázka, co tlumiče a brzy. Ale po 3 letech by auto mělo být pořád ok. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 13. leden 2023 Sdílet Vloženo 13. leden 2023 (editace) Sorry...trojročné... Má 3 roky a 1 a pol mesiaca. Km mi nevadia. Aspoň sú priznané. A keďže je to lízing, tak tam musia byť kontroly povinné. Je to rakúšan, tak verím, že tam nezapisovali výmeny a na prasáka iba doliali kvapaliny. Každopádne pozriem všetky a ak kúpim, tak dávam vymeniť. Skôr ma zaujímajú problémy s autom, ktoré sa môžu objaviť. Napríklad ako som čítal v príspevku od Jana (https://forum.skodahome.cz/topic/140695-koupě-ojetého-siii/?do=findComment&comment=2581027). Tam sú pekne spísané závady. Vďaka. Editováno: 13. leden 2023, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 14. leden 2023 Sdílet Vloženo 14. leden 2023 (editace) V 13. 1. 2023 na 17:33, Adam Rýpar napsal: Někdo s tím mohl jezdit 3 roky (2020/21/22) delší štreky po dálnicích. Lepší přiznané KM, než stočené. Za mě bych se díval na servis a jeho intervaly, výměna olejů v DSG, Haldex. Možná bude kapota/okno od kamínků z dálnic. A otázka, co tlumiče a brzy. Ale po 3 letech by auto mělo být pořád ok. po třech letech jistě ano, ale po těch km, je tak trochu otázka, byť to bylo papírově řádně servisované Editováno: 16. leden 2023, autor: Petr Svetr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.