karlosx Vloženo 23. Květen 2022 Sdílet Vloženo 23. Květen 2022 @tom01 je ale tusim nekdy z 2017 mi rikal ten garancni technik. Nezdalo se mu, ze by bylo aplikovatelne na auto z 2019. ale pry skutecne bylo pro ten Sanden (5Q0 816 803 F) no, nakonec mu to schvalila skoda primo (ani vlastne nevim jestli tam posilal moje videa nebo jestli jen zminil Sanden v Rapidu a v Boleslavi hned vedeli - precejenom to neslyseli poprve, viz. tohle tema + obdobne u Fabie) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 před 11 hodinami, tom01 napsal: @karlosx Gratulace k úspěšné výměně👍. O jaké TPI se konkrétně jedná? Díky 🙂 TPI byla i tady či ve stejném tématu u F3 stačí si to pročíst. Technik dá tvoje VIN do systému a nic mu nevyjede jako u mě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 @ben06 Že zde ve vláknech o Rapidu i F3 nějaká TPI kolují samozřejmě vím. Ptal jsem se o které z nich se konkrétně jedná, víš 😉. A to, že pro mé VIN v systému AS na klimatizaci nic není, mám již také zjištěno 🤔. O to víc jsem zvědav, jak vše dopadne. Číhám teď na stálejší počasí bez deště a s teplotami cca 20°C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 Omlouvám se, ale ještě jsem se nepodíval, zda už mi vyměnili za Denso. Snad dnes. Jinak včera jsem byl v servisu se služebním Rapidem (výměna brzdovky). Ještě loni mi technik tvrdil, že o žádném problému se Sandenem neví a abych nevěřil všemu co se píše na internetu. Včera tam byly dva technici a ten druhý mi říkal, že tam zrovna minulý týden Sanden někomu měnily a že o tomto problému ví. Takže mi ten první pravděpodobně lhal. A podle jeho výrazu to ten druhý asi prokecl :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 (editace) Teď jsem jen tak pro zajímavost a porovnání nasimuloval stejné podmínky, které jsem měl při zkoušce Rapida ještě u naší Scaly 1,5 tsi. Po stisku A/C chvilku jen jedno skoro nepatrné krátké zapískání, pak už šla zcela neslyšně i po opakovaném vypínání a zapínání A/C. Chtěl jsem porovnat projev klimakompresoru v modelu u něhož se neřeší problémy tak jako u Rapida či Fabie 3... Nicméně to krátké písknutí Scaly - toť otázka. Možná to nevěští také nic dobrého do budoucna. Klimu Rapida jsme také bedlivěji poslouchali cca poslední 3 roky a byla vcelku tichá s opravdu sporadickým tichým cvrliknutím. Ozvala se na hlas až teď 😠 Editováno: 24. Květen 2022, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 (editace) U Scaly by se to minimálně u prvních kusů dávno projevilo. Že v AS hrají mrtvé brouky není nic neobvyklého, na mě to zprvu taky zkoušeli a až jsem razantně změnil rétoriku byli ochotnější a nakonec i přiznali, že jednu dobu řešili řadu Fábií. Těch mizerných Sandenů bude určitě o dost víc, ale někdo to prostě nevnímá, nebo klimu a znám i takové téměř nepoužívají a poznají to, až se jednou kompresor úplně zadře. Já si užívám klimatronika, který si žije svým životem s mými minimálními korekcemi. Editováno: 24. Květen 2022, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 (editace) presne, nekdo treba klimu skoro nepouziva, jen kdyz je vedro a da to naplno, nekdo ma porad pustene radio nebo neco...no a hadam ze vetsina lidi si mozna mysli ze ten zvuk je normalni a neresi to.. @tom01 Scala ma ten samy sanden jako rapid/fabia (5Q0 816 803 F)? Editováno: 24. Květen 2022, autor: karlosx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 Okej a okrem toho zvuku, deje sa niečo zlé? Mňaukal a kňučal mi každý kompresor od F1 až po F3 a nikdy som neriešil, že by sa niečo zadrelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 (editace) Kňučení je něco jiného. Ale jinak se děje, kompresor se zadírá a špony ucpou regulační ventil jako mě když jsem až na jaře zjistil, že se se žádné chlazení jaksi nekoná. V AS odrbali předepsaný proplach dle TPI a hned to vzali na další reklamaci. Denso při plném výkonu za extrémního hicu se mi zdá z venku auta víc hlučné, můj dojem. Na fóru jsem se opakovaně ptal na Denso, ale nikdo nedokázal specifikovat víc jeho parametry, na štítku má uveden větší objem jak Sanden. Editováno: 24. Květen 2022, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 24. Květen 2022 Sdílet Vloženo 24. Květen 2022 Ok to beriem, že to práve u teba takto vypálilo. Ale v globále koľko tých áut jazdí, tak neevidujem osobne nejaký celoplošný problém s tými kompresormi že by nejako odchádzali vo veľkom. A ruku na srdce, mimo tu fóra je hlavne veľa užívateľov áut, ktorí jednoducho len jazdia a stav a zvuky z ich áut sú im ukradnuté, pokiaľ to ráno štartuje a v lete klíma chladí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 25. Květen 2022 Sdílet Vloženo 25. Květen 2022 V 24. 5. 2022 na 16:46, karlosx napsal: Scala ma ten samy sanden jako rapid/fabia (5Q0 816 803 F)? Zkusil jsem se teď podívat, ale neúspěšně. Scala nemá kolem klimakopresoru zdaleka tolik místa jako Rapid - viz foto. Shora to prostě jako na Rapidu nevyfotim. Před 2-ma měsíci jsem ale pod Scalou ležel a sundaval kryt pod motorem (u paketu pro špatné cesty pancéřovaný a pěkně těžký). Mám tušení, že tam byl také Sanden made in PL, ale 100% jistý si nejsem. Nicméně sám potvrzuji, že Scala je v tomto oproti Rapidu opravdu tichá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 30. Květen 2022 Sdílet Vloženo 30. Květen 2022 (editace) Dostal jsem k tomu az dnes. V 09/2021 v reklamaci vymenen Sanden za opravdu Denso. Takze parada. Jeste koukam ze tam je 110cm3 a pry Sanden ma snad mene. Editováno: 30. Květen 2022, autor: Deawon 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 Byl jsem to už ukázat v AS a mají ode mě i video vč. VIN, kde je to kovové cvrlikaní opravdu slyšet 🥴. Jsem objednaný na dílnu. Snad za nějaké dva týdny by to mohlo být hotové, tak dám pak vědět, jak ta anbáze dopadla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 před 15 hodinami, Deawon napsal: Dostal jsem k tomu az dnes. V 09/2021 v reklamaci vymenen Sanden za opravdu Denso. Takze parada. Jeste koukam ze tam je 110cm3 a pry Sanden ma snad mene. Ano, Sanden má tuším 90cm3, musel bych dohledat foto před výměnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 muj sanden mel 75 cc, denso co mi dali ma 80 cc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 Videl jsem na Sandenu napis 75cc tak jestli je to znaceni cm3 tak narust na 110cm3 je celkem znatelny. Otazka je jaky to ma na chlazeni vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 Snad nebude vadit když tohoto vlákna využiju k jednomu dotazu. Dá se nějak zjistit jaký typ chladiva používá můj rapid? Jedná se o 1.6TDI 85kW 7/15. S klimou není žádný problém, ale po sedmi letech by si už možná zasloužila kontrolu a doplnění chladiva, tak abych věděl na jakou palku se připravit. Pokud se to už někde řešilo tak prosím o přesunutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.r.a.n.t.a Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 Na chladičové stěně by měl být štítek s typem a plnícím množstvím. Mám prakticky stejně starého Yetiho a je tam ještě staré dobré R134a, tak předpokládám, že bys tam mohl mít také. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 V tom je právě trochu problém. Měl jsem menší nehodu s divočákem a mřížka chladiče kde je ta nálepka byla vyměněna. Na nové mřížce je nálepka s novějším typem chladiva r1234yf. Na staré mřížce nebyla nálepka žádná. Vycházel jsem z toho, že první homologace byla někdy v roce 2012 a tudíž by tam měl být starší typ chladiva. Teď ale nevím. Nehoda šla na pojišťovnu a díly byly objednaný podle VINka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 melo by stacit zavolat do servisu a podle VIN by to melo jit zjistit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 Případně by to mělo být uvedeno přímo na štítku klimakompresoru, to by bylo nejjistější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 31. Květen 2022 Sdílet Vloženo 31. Květen 2022 tom01: díky. Byl jsem se podívat a na štítku kompresoru je R 134a, takže starší typ chladiva a servis tedy dal špatnou nálepku. Mimochodem kompresor je Delphi a je původní, najeto 197 tkm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 1. Červen 2022 Sdílet Vloženo 1. Červen 2022 stitok si objednaj a nalep :) len si teraz nie som isty objemom naplne. aspon do buducna nebudes musiet riesit co tam mas. pripadne buduci majitel https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v0010033-stitok-pre-klimatizaciu-35285.html https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/5q0010008d-stitok-pre-klimatizaciu-30663.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 1. Červen 2022 Sdílet Vloženo 1. Červen 2022 Ano už jsem to udělal. Podle VIN kódu tam patří tato: Štítek pro klimatizaci Škoda 6V0010033 (skoda-dily.cz) Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef_1 Vloženo 2. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2022 (editace) Zdavim,tak klimakompresor sanden vymenen za denso a po cca 2,5 mesice si opet zacina popiskavat. Sice zatim jen nepatrne,ale bohuzrl Editováno: 2. Srpen 2022, autor: Josef_1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.