lu2.tom Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Zdravím, v lednu 2018 jsme koupili domů předváděčku FIII 1.0TSI 70kw r.v. 2017 s nájezdem cca 10tis. km A teď k problému... aktuálně najeto 17280 km a tuto neděli se rozsvítila kontrolka "zkontrolujte hladinu oleje". Samozřejmě jsem to hned udělal a zjistil že je tam naprosté minimum oleje. Další překvapení přišlo ve škodovce ( k autu je zaplacen i servis na 5let) Pán ve škodovce řekl "olej je spotřební kapalina třeba jako voda do ostřikovačů" takže za 800kč mínus doplněn olej, Mám dva dotazy: 1, je to normální, že po nájezdu 17tis. km zánovní auto sežralo skoro všechen olej ? První výměna je myslím po 30tis. nebo 2 roky. 2, Jak by jste vy postupovali při tomhle problému... Mě to normální nepřijde... Předem děkuji za rady tipy a hate Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 U LongLife olejů ano. To si skutečně myslíš, že ti tam vydrží až 30 000 km bez úbytku? Ono ho v tom motoru také není pět litrů. K druhému bodu - prostuduj si podmínky toho servisu na pět let a máš jasno = pokud máš variantu STANDARD, není dolití motorového olej mezi výměnou její součástí. Pokud variantu PLUS, tak tě odrbali, protože "Doplnění motorového oleje a provozních kapalin mezi servisními intervaly" je její součástí. Toto ovšem není sekce k řešení podobných problémů. Takže k tomu bodu je to tady všechno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 1. Pokud chceš, aby auto najelo i více než 100 tisíc km, měň olejovou náplň v polovině intervalu. Alespoň tu první rozhodně. 2. Určitě je to v normě, ale jestli je to normální...nemám dlouhodobou zkušenost s nízkoviskozními oleji. 3. Nechávat si dolévat olej v AS je dost drahá sranda. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lu2.tom Vloženo 21. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 před 23 minutami, Pawouk napsal: U LongLife olejů ano. To si skutečně myslíš, že ti tam vydrží až 30 000 km bez úbytku? Ono ho v tom motoru také není pět litrů. K druhému bodu - prostuduj si podmínky toho servisu na pět let a máš jasno = pokud máš variantu STANDARD, není dolití motorového olej mezi výměnou její součástí. Pokud variantu PLUS, tak tě odrbali, protože "Doplnění motorového oleje a provozních kapalin mezi servisními intervaly" je její součástí. Toto ovšem není sekce k řešení podobných problémů. Takže k tomu bodu je to tady všechno. Děkuji za vysvětlení.... tak to tu moderátor může smazat :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Nic se mazat nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 před 16 hodinami, Twisted napsal: 1. Pokud chceš, aby auto najelo i více než 100 tisíc km, měň olejovou náplň v polovině intervalu. Alespoň tu první rozhodně. 2. Určitě je to v normě, ale jestli je to normální...nemám dlouhodobou zkušenost s nízkoviskozními oleji. 3. Nechávat si dolévat olej v AS je dost drahá sranda. Ale jdi ty brute, s tím prvním bodem si snad jen děláš sám ze sebe srandu aby jsi mohl veřejně prohlásit, že když budu pravidelně měnit olej až co mě palubák sám pošle ve 30K, tak že 3. výměna oleje bude zároveň poslední výměnou co to ten motor zvládne Já jsem do 1.2tsi taky zhruba ve 17-20000 musel dolévat cca 0,7 litru, v tomhle budou ty motory mít asi společný neduh. Ale dávat za to 800, když si to můžeš dolít sám za čtvrtku ceny a v servisu by ti na to neřekli vůbec nic.. Jo a že na rysce je hladina na minimum neznamená, že je “skoro všechen” olej fuč Trochu mě to překvapilo, ale 1.4i a 1.6mpi mě dokázalo sežrát takto olej aji mezi výměnama v 15000. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bunicek Vloženo 10. Září 2018 Sdílet Vloženo 10. Září 2018 Musím říct, že za 30000 jsem nedoléval nic a kontroloval jsem olej před servisem a byl pořád v normálu. Takže asi taky je to kus od kusu a záleží jak si motor "sedne". Nyní najeto 36000 km ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 27. Září 2018 Sdílet Vloženo 27. Září 2018 Ano. U mé Fabie taky nic nedolevam. Ale taky na to asi může mít vliv používání auta. Já jezdím denně cca.150 km po dálnicích.... Ale třeba doused má ještě starší řadu tsi a jezdí kousky po městě a také nic.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 28. Září 2018 Sdílet Vloženo 28. Září 2018 Jednak jde o to jak si motor sedne, ale taky o to v jakých podmínkách jezdí, je rozdíl naskákat 30tis po městě, na dálnici nebo v Alpách. Ale určitá malá spotřeba oleje je u turbomotorů běžná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pelo222 Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 tak u mna fabia 1.0 tsi 81 kw, olej menený po 15 tis km- prvý krat , nedolieval som nic, pri 25 tis km som dolial 0,25, a dnes 27,5 tis km dalsich 0,25, tak neviem ci je to ok, budem to sledovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 1.0 TSI 70 kw za 57 tis. km jsem nemusel dolévat. Olej měním po 15 tis. km, jezdím převážně dálnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 (editace) Olej to zrat ma, ale musi napln vydrzat od vymeny do vymeny. Tj zacnes na max a skoncis na min, tak je vsetko ok. V kazdom pripade podtacanim motora, pouzivanim oleja niekde z netu kupeneho, res nevhodnej specifikacie, ide motor odrovnat. Zranim oleja to len zacina. Ale netreba mysliet na najhorsie, ako som pisal s zranim oleja sa rata. Editováno: 2. Květen 2020, autor: atlan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 @Pelo222 a jaký trasy to auto převážně jezdí a jak často se s ním jezdí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pelo222 Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 (editace) vetsinou mesto a kratke trasy kazdy den Editováno: 2. Květen 2020, autor: Pelo222 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 tak to bude asi tím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ibe Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 (editace) asi vlastnost motoru, mě to taky žere,když sem mělnil první náplň po 10 tkm, stav byl takový: Já měním olej po roce jednou sám a druhej rok servis, cca při 10tkm, takže toto moc neřeším. ale 30tkm bez dolití bych nenajel ani náhodou. Aji by mě zajímalo, kolik dolíváte pokud máte někdo LL služebák a jezdíte až těch 30tkm? Editováno: 3. Květen 2020, autor: Ibe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 a byl tam až po horní rysku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ibe Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 jj, byl po horní rysku po předání vozu. ;) btw nedělá to pouze tento motor 1.2 66kw taky dolíváme v práci po nějakých 20tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 Mám zatím najeto 2tis. a olej nekontroluju. Ale třeba záleží na používání auta, já třeba nejedu trasu pod 20km nikdy a olej se ohřeje na provozní teplotu a žádný zbytečný studený starty. Pokud to nespadne mezi výměnou pod MIN, tak je to vpohodě. Na předchozím 1.2TSi/63 byla hladina pořád stejná a chtěl bych, abych to tak měl i teď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 Budu mít 20 tis. na dlouhých trasách a olej byl po 10 tis. při výměně krásně čistý, dál se bude měnit po 15. Co bys měl po 2 tis. kontrolovat, nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 Tak správně se má kontrolovat každý natankování, resp. 1tis. km, ale nikdo to nedělá. Tak bych už měl mít dvě kontroly za sebou: ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 Ano kontroluj si i tlak pneu a osvětlení před každou jízdou, taky to bylo kdesi napsané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míša Vloženo 8. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2020 Když kontrolujete olej, jak dlouho tak čekáte, než po zhasnutí zahřátého motoru provedete kontrolu ? V návodu je vágních "několik minut"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 8. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2020 Olej kontroluj při studeném motoru, to je jistota. Po vypnutí motoru je olej rozházený po motoru a těžko říct kdy vsechen steče... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 9. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2020 Mám vyzkoušené, že ani po 2-3 hodinách mi ryska neukáže tolik, jako po půldenním stání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.