Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Martab díky, je vidět, že o tom víš dost.Já mam 1.0 tsi 85kw. Se spotřebou jsem nadmíru spokojenej.Doslova překvapenej. Každým dnem by měla dorazit Fabia s 81 KW motorem, tak sem zvědavej jestli to bude znát.

Aku mas spotrebu? 

Pod 5 litrů dlouhodobou.Každý den do práce a z práce 160 km.V noci jezdím volně, kuli zvířatům.Ale mám  tu foto cesty do práce20200817_050707.thumb.jpg.b9bd93cf34c4bf1fb92fde34b9f40004.jpg

Upraveno od Enzo81

Ale tohle byl extrém.Mlha, déšť....Normalne tu trasu jezdim tak 4.6.Sám.

Upraveno od Enzo81

Já s 1.5 TSI po 23tkm dlouhodobou 6,5 l. Brzdy zatím bez problémů, uvidím na první prohlídce. 

Tak já jsem dnes přišel po práci k autu. Nastartuji a už se mi nezdál zvuk motoru. Otáčky kolísaly, neběžely všechny válce. Zkusil jsem vypnout a zapnout a stejné. Kontrolka poruchy motoru zůstala svítit, do toho se na displeji zobrazila závada start-stop a zavada ESP. Po vyjetí z parkovacího místa stále stejné. Tedy jsem zavolal odtahovku a pa do nemocnice. V únoru když nefungovaly odstrikovace, tak příčinou byl velký mráz (vypadla hadička), teď předpokládám, že to bude velkým vedrem...

IMG_20200821_160155.jpg

Upraveno od tomas.zmuda

Spíše kuna...

To je litr? To dělali Fabie 81kW a byl vadný vstřikovač.

Napadlo mě to, ale na oploceném parkovišti uprostřed letiště, kde bylo cca 200 aut a to mé uprostřed se mi to nezdá. Je to 1.5, na záruku to neuznali, firma to musela zaplatit...

Dej vědět co bylo za problém a jak se k tomu postaví servis. 

@tomas.zmuda co neuznali? odtah, ci poruchu? sranda, ze den predtym si pisal, ze bez problemov a hla toto.

@csabac v únoru mi cestou z Německa natekla kapalina do kufru, zničila spousty obleční. Dle vyjádření servisu vypadla hadička z ostřikovače což způsobil silný mráz (upozorňuji, že letošní zimu bylo pod nulou asi 2x a v Německu bylo asi 10 nad nulou). Takže to nešlo na záruku a "oprava" za 800 Kč. 

Ano, sám jsem se sobě musel smát, kdy jsem o pár hodin dřív psal, že je vše ok. :-)

@tomas.zmuda A toto ti povedali, ci dali i pisomne? Toto by som neakceptoval, to je nepriamo priznana chyba vyroby, alebo montaze. A hlavne znicene oblecko, ked uz to mas sluzobak.

A ty jsi měl ještě letní kapalinu? Jinak mě nenapadá, proč by tě měl zajímat mráz. 

To mi říkali při přebírání auta v servisu. Řešili to s majitelem, t.j. Arval a ten souhlasil s opravou a firmě to už jen vyfakturovali. Oblečení nikoho nezajímalo, prý si to mám řešit mimo servis přes soud. @Twisted bylo to v únoru, tedy tam samozřejmě byla zimní. Argumentoval jsem tím, že u 8 měsíců starého auta prostě nemůže vypadnout hadička bez toho aby nebyla výrobní vada, zbytečně. 

Dám vám dohromady všechny mé návštěvy servisu pro zajímavost.. ;-)

image.thumb.png.2fb1b734b7a4340e543ede3937e97414.png

Vyzvednuto z autosalonu: 17.5.2019

10.6.2019: 

image.thumb.png.67ffaed3f0c5f77c61e2c6753f8572c6.png

Jela na valníku do Mladé Boleslavi, vyzvednuto 28.6. dešťový senzor opraven, chybělo těsnění u zpětného zrcátka, tedy hučení taky opraveno a na schránku na brýle dostal prodejce slevu a měl o tom při prodeji informovat. 

Bez auta 18 dní. 

25.7.2019:

image.thumb.png.a7666c8ea7e3daf1cafa6c4ce209d548.png

Kalibrace senzorů a aktualizace FW. Vyzvednuto 6.8.2019, 13 dní bez auta. 

27.8.2019:

image.thumb.png.6d604eab1beedc95acdb5eb728ce3d87.png

Provedena kalibrace senzorů a geometrie. Vyzvednuto 30.8.2019, 4 dny. 

25.9.2019:

image.thumb.png.96f957fb502dfe9ea303e939bb741bb0.png

Ohledně závady ACC servis vždy tvrdil, že podle počítače se mi před autem objevila překážka, proto auto začalo brzdit. Zde jsem dodal záznam z palubní kamery a na základě toho vyměnili řídící jednotku. Vyzvednuto 3.10.2019, 8 dní bez auta. 

19.2.2020, zadní ostřikovač, viz výše, opraveno ve stejný den. 

21.8.2020 porucha motoru, nepojízdné, odjelo na odtahovce... 

A nepisal si, ze si spokojny a bez poruch. A tu mas peknu historiu vad a ked zratam dni, tak si tolko bez auta co ja. Inak po vymene rj sos som docvakaval plasty pod volantom, co v servise uz zjsvne nestihali.

@csabac Já jsem výše psal o brzdách, že jsou zatím bez problémů. A motorově až do patku taky spokojenost. ;-)

• 2 týdny později...

Tak jsem si po 14 dnech vyzvedl auto. Závada zapalování a vstřikovače. Čekali dlouho na náhradní díly. Ujel jsem 65 km a auto začalo pískat se zavadou ACC. Takže v pondělí znovu do servisu. 

Tak to snad nie. Po tak malom najazde a zase servis :(

Co sa to chysta?

https://www.auto.cz/skoda-scala-prekvapive-oblekla-maskovaci-folii-copak-asi-ukryva-135951

Ne, to je jiný. Je vidět fotka z interiéru, to je měkčené, bude luxusnější vůz.

L&K ?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.