Červen 6, 20196 r V 4. 6. 2019 na 19:17, Mics0d napsal: Nevím kdy by teda mělo být zvláštní lakování, ale TITAN Modrá by měla být o něco tmavší od RACE dle fotek. Něco jako Red a Velvet. Lze možné také čekat více vrstev laku. Aktuálně je Černá crystal a Modrá titan z konfigurátoru pryč... asi to ladí :)
Červen 10, 20196 r https://www.garaz.cz/clanek/skoda-scala-1-6-tdi-ma-smysl-priplacet-za-diesel-21001926?dop-ab-variant=12&seq-no=2&source=hp
Červen 11, 20196 r Je skoda, ze Scala narozdil od Kamyku nedostala kolenni airbag a zadni airbagy v zakladu. Nebo se snad neco chysta?
Červen 11, 20196 r Při této cenové politice Scalu úplně zabili, cena/výbava, Kamiq universálnější auto i pro rodinu. Jen v reálu ta Scala je hezčí. Nové ceníky ještě nemají, třeba ty SRS dodají i tu Monte Carlo.
Červen 11, 20196 r to Jan R.: Kamiq jako univerzálnější auto pro rodinu s kufrem menším o 70 litrů oproti scale rozhodně nebude. Spíše pro mladé páry s max. jedním dítětem nebo pro seniory, kterým 400litrový kufr bude stačit.
Červen 12, 20196 r Kdo jste četli výše, tak jsem dal Scalu v pondělí kvůli nefunkčnímu dešťovému senzoru, chybějící schránky na brýle a aerohluku od řidičových dveří do servisu na záruční opravu. Hned pondělní telefon, že dešťový senzor funguje v pořádku, auto bylo objednáno bez té schránky dle Škody (mimochodem, to jde neobjednat si základní výbavu? Dealer o tom nic neví.) a aerohluk vyzkouší v úterý odpoledne (protože jsem zjistil, že se děje, jen když je auto rozpálené od slunce). Senzor zkoušel rozprašovačem a stírá. Upozornil jsem ho na to, že když stírání pomocí senzoru vypnu v menu, tak nefunguje cyklovač a stírá naplno. Zároveň mě technik informoval o tom, že jsou jsou závadách desítky chyb od odpojení GPS antény, infotainmentu až po poruchy řídící jednotky včetně jejího odpojení, prý jestli jsem s tím něco nedělal, neodpojoval. Haha.. Dnes (ve středu) mi opět volal, že s tím cyklovačem to bylo opravdu divné chování, tak to řeší s výrobcem a aktuálně má rozebranou celou palubovku, infotainment, relátka, moduly a hledá... Vyjádřil se, že je i možnost, že auto pojede k výrobci a to bude nějaký ten týden trvat. Náhradní auto zdarma neposkytují, protože auto je normálně pojízdné. To be continued...
Červen 12, 20196 r To je nemilé, jestli rozebrali palubku, jak se potom bude chovat v zimě nějaké pazvuky, drnčení. To, že nedají náhradní auto je už běžná praxe skoro všech automobilek. V etosu šlo vyjet podle VIN, co všechno má auto z výroby, by se někdo mohl podívat. By tam jasně musel být kód a vysvětlivka bez stropní schránky ...
Červen 12, 20196 r před 21 hodinami, Jan R. napsal: Při této cenové politice Scalu úplně zabili, cena/výbava, Kamiq universálnější auto i pro rodinu. Jen v reálu ta Scala je hezčí. Nové ceníky ještě nemají, třeba ty SRS dodají i tu Monte Carlo. Co je na komentáři špatného? @Pawouk když tuto funkci zastupoval Yeti 1.2 TSi, teď i Dacia Duster, každý nemůže vyplácnout 8kil za Kodiaq.
Červen 12, 20196 r @Jan R. Já bych třeba o Kamiqu nikdy ani vteřinu neuvažoval. Spíš bych měl dilema kvůli OIII Tour. @tomas.zmuda držím palce, zatím takový klasický AS přístup. Stejně je to stupidní s tou jejich neochotou poskytovat náhradní vůz.
Červen 12, 20196 r Spíš je zajímavé že někde to očividně jde...https://www.skoda-auto.sk/servis/nahradne-vozidloAle ta schránka je docela zajímavý argument, dali ti to písemně?
Červen 13, 20196 r před 22 hodinami, tomas.zmuda napsal: Kdo jste četli výše, tak jsem dal Scalu v pondělí kvůli nefunkčnímu dešťovému senzoru, chybějící schránky na brýle a aerohluku od řidičových dveří do servisu na záruční opravu. Hned pondělní telefon, že dešťový senzor funguje v pořádku, auto bylo objednáno bez té schránky dle Škody (mimochodem, to jde neobjednat si základní výbavu? Dealer o tom nic neví.) a aerohluk vyzkouší v úterý odpoledne (protože jsem zjistil, že se děje, jen když je auto rozpálené od slunce). Senzor zkoušel rozprašovačem a stírá. Upozornil jsem ho na to, že když stírání pomocí senzoru vypnu v menu, tak nefunguje cyklovač a stírá naplno. Zároveň mě technik informoval o tom, že jsou jsou závadách desítky chyb od odpojení GPS antény, infotainmentu až po poruchy řídící jednotky včetně jejího odpojení, prý jestli jsem s tím něco nedělal, neodpojoval. Haha.. Dnes (ve středu) mi opět volal, že s tím cyklovačem to bylo opravdu divné chování, tak to řeší s výrobcem a aktuálně má rozebranou celou palubovku, infotainment, relátka, moduly a hledá... Vyjádřil se, že je i možnost, že auto pojede k výrobci a to bude nějaký ten týden trvat. Náhradní auto zdarma neposkytují, protože auto je normálně pojízdné. To be continued... Tohle auto není normálně pojízdné, ale je "Nenormálně pojízdné". No to je u Škodovky jako u nějaké pojišťovací společnosti, kde člověk musí umět rozeznávat mezi zaplavením, zatopením, potopením, zamokřením a co já ještě vím......... aby věděl na co má, nebo nemá nárok. Kurňa, jestli pomalu nebude lepší si nějaké auto vymyslet a vyrobit jako Laurin&Klement kdysi. Taky tak začali s výrobou, když kola od Němců se jim sypaly pod zadkem......a nechtěli jim to opravit?
Červen 15, 20196 r Tak jsem měl možnost si Saclu projet. Protože mám v Octavii litrový motor s manuální převodovkou, zajímal mě ten samý. Nepostřehl jsem žádný rozdíl - pocit z jízdy a reakce motoru stejné. Ve svém autě nemám žádné zvláštní asistenty, takže jsem měl poprvé možnost si vyzkoušet line assist (mělo by to být povinné, protože mraky lidí jezdí jak hovada a debili a blinkry nepoužívají ze zásady) a taky adaptivní tempomat (vynikající a pohodlné ježdění speciálně po dálnici. S nějakými omezeními dobře využitelný i s manuálem - rád v autě vařím polívku ). Infotainment Bolero mě trochu šokoval - po připojení přes Mirrorlink se po chvilce hryzl, ale tak, že jsem musel aplikovat 10-sekundové stisknutí tlačítka ON/OFF. V Octavii se mi toto na Boleru nikdy nestalo. Nad hlavami mraky místa, obecně vevnitř taky. Kufr přiměřený a klid mi připadal srovnatelný s Octavií - tedy výrazně tišší, než Rapid. Podtrženo sečteno bych si uměl představit mít ji doma. Je to pěkné a kompaktní autko s opravdu velkorysým vnitřním prostorem.
Červen 15, 20196 r V 12. 6. 2019 na 15:58, tomas.zmuda napsal: Kdo jste četli výše, tak jsem dal Scalu v pondělí kvůli nefunkčnímu dešťovému senzoru, chybějící schránky na brýle a aerohluku od řidičových dveří do servisu na záruční opravu. Hned pondělní telefon, že dešťový senzor funguje v pořádku, auto bylo objednáno bez té schránky dle Škody (mimochodem, to jde neobjednat si základní výbavu? Dealer o tom nic neví.) a aerohluk vyzkouší v úterý odpoledne (protože jsem zjistil, že se děje, jen když je auto rozpálené od slunce). Senzor zkoušel rozprašovačem a stírá. Upozornil jsem ho na to, že když stírání pomocí senzoru vypnu v menu, tak nefunguje cyklovač a stírá naplno. Zároveň mě technik informoval o tom, že jsou jsou závadách desítky chyb od odpojení GPS antény, infotainmentu až po poruchy řídící jednotky včetně jejího odpojení, prý jestli jsem s tím něco nedělal, neodpojoval. Haha.. Dnes (ve středu) mi opět volal, že s tím cyklovačem to bylo opravdu divné chování, tak to řeší s výrobcem a aktuálně má rozebranou celou palubovku, infotainment, relátka, moduly a hledá... Vyjádřil se, že je i možnost, že auto pojede k výrobci a to bude nějaký ten týden trvat. Náhradní auto zdarma neposkytují, protože auto je normálně pojízdné. To be continued... Něco na tom bude, co říkal prodejce Dnes jsem viděl reklamní předváděčku také z první série a na faktuře je přímo položka schránka s vlastním kódem ( jestli máš stejný typ faktury). Jsem zvědav na výsledek.
Červen 16, 20196 r Ta plastová/gumová linka mezi světlem a sklem víka kufru - zde v kvalitním provedení ?
Červen 18, 20196 r Na Slovensku již aktualizované materiály - nová brožura.https://webapps.skoda-auto.sk/Cenniky-a-katalogy/katalogy/Skoda_Scala_katalog.pdf a ceník (nevím jak se ceny (ne)posunuly k MR2019) MR2020:https://webapps.skoda-auto.sk/Cenniky-a-katalogy/cenniky/Skoda_Scala_cennik.pdf V brožuře již další barvy, všimněte si dostupností:
Červen 18, 20196 r Ceník z 15. dubna v SK Motorizácia Active (eur) Ambition (eur) Style (eur) 1,0 TSI/70 kW 5st. manuál 13 490 14 990 - 1,0 TSI/85 kW 6st. manuál - 16 230 18 030 1,0 TSI/85 kW 7st. automat - 18 190 19 990 1,5 TSI/110 kW 6st. manuál - 17 990 19 790 1,5 TSI/110 kW 7st. automat - 19 990 21 790 1,6 TDI/85 kW 6st. manuál 17 430 18 930 20 730 1,6 TDI/85 kW 7 st. automat - 20 930 22 730 Tudíž nezměněny stejné Upraveno Červen 18, 20196 r od Jan R.
Červen 18, 20196 r Viděl jsem snad třetí auto, kterému lícují zadní světla, snad už budou tak všechny. Snažím se přijít, kdy ten redaktor z toho nedávného testu našel ty výztuhy, kromě té jedné podélné, nic zvlášťního proti konkurenci tam není ?. Upraveno Červen 18, 20196 r od Jan R.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.