Prosinec 12, 20195 r Může mi tu nějaký hodný majitel Scaly prosím vyfotit, jak svítí ambientní osvětlení (bílé) za tmy? Jde mi hlavně o tu linku na palubce. Rozhoduji se mezi bílou a červenou. Červenou už jsem viděl. Díky :-)
Prosinec 14, 20195 r @jedlaa Koukám že máte objednáno, nicméně jsem toto také řešil a nakonec šel do bílého podsvětlení, jelikož infolinka tvrdila, že když bude červené podsvětlení, budou i červené barevné přechody v digibudících, což jsem nechtěl. No, a na tomto videu je viděť, že se škodovka mýlila... Každopádně jsem měl půjčenou Scalu s červeným podsvětlením a to je výraznější/agresivnější, ostatně je to vidět i na videu výše. Bílá (zde nastavena na 100%, nohy tuším 30% a přístroje 50%) je jemnější a ladí se zbytkem podsvětlených tlačítek:
Prosinec 14, 20195 r Co su tie prechody v digobudikoch? Mne osobne ta biela dost vadi aj pri najslabsom podsvieteni budikov. Aj predtym som mal bielu, len rucky boli cervene a ambientne osvetlenie bolo tiez cervene. No dalo sa to stlmit uplne na sedu na budikoch a neodrazalo sa to v noci tak, nerusilo pri vyhlade. Inak ja mam na scale len cervenou ten pasik na palubovke, dvere a vsetko ine je biele. Myslel som si predtym, ze ak je cerveny pas, tak i osvetlenie odkladacich pristrojov je cervene. Osobne sa mi ale paci to, ze tie priestory su bielym, ta mi pride vhodnejsia v noci, ked tam nieco hladam.
Prosinec 14, 20195 r Myšleny byly "krvavé" budíky, viz. brožura: Upraveno Prosinec 14, 20195 r od Michal Tvrdík
Prosinec 15, 20195 r Má tu někdo vyhřívané čelní sklo? Zajímalo by mě jak pocitově hodně sou vidět ty drátky
Prosinec 15, 20195 r Mam to ve VW a kdyz se na to nesoustredim, tak nejak to nevnimam, ale pri pohledu nahoru jako k obloze to proste vidim.
Prosinec 15, 20195 r @RDMBR Vyhřívané sklo mám a trochu jsem se toho bál, ale zbytečně - a to jsem na čišté sklo a dobrý výhled za tmy vysazený, Když to shrnu do bodů: 1) Pokud ve dne při jízde nevíte že máte vyhřívané sklo, nepoznáte to (odzkoušeno i na kolegovi). 2) Pokud cíleně očima zaostříte na sklo a kouknete proti obloze, poznáte to :) 3) V noci si všimnete, že u světlených zdrojů to dělá drobné odlesky, které ale nevnímám jako rušivé. 4) Víc si všimnete šmouh na skle, rozmatlaného hmyzu, špatně stírajících stěračů atd. - to vše v praxi ruší víc jak drátky ve skle. 5) Samožrejmě folie je lepší jak drátky. Ale nanamrzající a nemlžící se sklo beru v zimě jako benefit. Můžu dát nějaké záznamy z kamery z noci kdyby byl zájem, tam je to "hvězdičkování" trochu vidět.
Prosinec 15, 20195 r @RDMBR Mam to a mne to vadi. Auta su rozmazanejsie, rozklada to luce svetla a nie je ten vyhlad tak ostry, ked idu oproti auta. Inak v pohode, uz som si ako tak zvykol, ale drotikove si uz do najblizsich aut nedam. Stratil som radost z jazdy, ked sa stmieva a idu auta oproti. Vtedy to vidiet najviac. A musi byt sklo ciste z vnutra, ak su cmuhy, tak je to s tymi drotmi este horsie. Podotknem, mam laserom odstranene dioptrie asi 10rokov dozadu, takze celkovo to asi vnimam citlivejsie a viac mi to vadi ako inym. Vyhoda. Okno sa nezahmlieva, netreba skrabat.
Prosinec 15, 20195 r Odporucam si najst predvadzacku a vyskusat to. Podla mna vyhrievany volant je daleko lepsia vec, ktoru by som bral miesto tohto.
Prosinec 15, 20195 r Děkuju Michalovi za profi odpověď? Můžeš to tu hodit pro zajimavost Každý to vníma asi jinak když se na to nezasoustředí
Prosinec 15, 20195 r Je to v mm, nie cm. Ma to tvar vlnoviek ako hadiky zhora nadol a je to odhadom tak 3-4 mm od seba
Prosinec 15, 20195 r Preto mi to vadi, jazdim dlhe trasy a su okamihy, ked mi to fest vadi, ak ide auto oproti. Treba skusit, lebo 95%ludi to neriesi. Ani u mna spolujazdci. 1 kolegu mam co to mal v discovery3, ktoremu to tiez vadilo.
Prosinec 15, 20195 r To je ten pripad, kdy koukam proti obloze. Pri pohledu pred to takto videt neni.
Prosinec 15, 20195 r Fotka je zaostřena přímo na drátky samotné. Při jízdě je takto silně nevidíš. Aby si je takhle viděl, musel by ses hodně na sklo zaměřit. Mám to v autě a za 60tis.km mohu jen chválit. Výhřev okna se spouští dle potřeby, aniž by uživatelkolikrát tušil, že je právě zapnutý. Za mě skvělý prvek výbavy za minimální doplatek.
Prosinec 15, 20195 r Ano nevidet to takto, rozklada to ale luce svetla protiiducich aut a preto vyhlad nie je tak ostry ako u bezdratovky. To je asi ten odlesk co pise Michal.
Prosinec 15, 20195 r myslel sem to jen tak že pokud má člověk už doškrábané sklo od škrabky a jede proti slunku tak to vidí, a jak je to právě s těmi drátky?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.