Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, 

Závada - po studeném startu kolísají otáčky motoru. 

servis mi naměril u mé Fabie 1.6 TDI 55KW CAYA hodnoty na válcích. 

1. válec = 20.0 Bar

2. válce = 17.9 Bar

3. válec = 17.2 Bar

4. válec = 17.8 Bar

hodnoty to jsou špatné, vím. Otázka je zda má cenu dělat GO motoru a zda je to vůbec možné?

Děkuju,T.

Upraveno od t0m3k87

• 2 týdny později...

Proč by nešlo dělat go ? Otázka jestli to má cenu. Pokud v zimě ještě nastartuješ tak bych to asi neřešil. Bylo by třeba vyměnit kroužky a udělat go hlavy...

Kolik to má najeto?

• Autor

Přemýšlím zda do toho ještě jít? Nemám představu kolik to může stát a zda by ta oprava chvili vydržela? Auto má 310 tis.(origo, vůz od novoty) vše ostatní OK. Do teď se nic nekazilo. Starty zatím v pořádku a ani nepozoruji snížení výkonu. Auto se chová standardně tak jak jsem na něj zvyklí, jenom to kolísání otáček ráno při prvním startu. Další starty v průběhu dne už v pořádku. Původně jsem dával do servisu s představou, že se jedná o nějakou lehčí závadu s těmi otáčkami. Nenapadlo by mě, že tlaky budou tak v háji. 

Díky za názory. 

Tos koupil jetý nebo to jezdíš od nova? Že by to někdo uvařil? A jakej to mělo olejovej servis, dlouhý intervaly, hladina oleje tomu nikdy nepřibývala?

Ty tlaky jsou hodně špatný, měřili to opravdu manometrem přes vyndaný žhavič a nebo jen orientačně diagnostikou? Dřív taky platilo vyndat všechny žhaviče a pak měřit, tady už to nevyžadujou ... Jen pro info, stav novýho je 25-31bar, mez opotřebení 19bar, max.přípustný rozdíl mezi válci 5bar.

Víc Ti nikdo neřekne do tý doby, než se to otevře. Ale když jsou ostatní starty přes den v pořádku, čuju, že komprese budou ve skutečnosti jiné a servis si připravuje "kafku" ...

Upraveno od rayx

A změřili ty tlaky správně? Nějak se mi to nezdá, aby jako jeden válec byl OK a tři téměř stejně netěsné.

Nech si to změřit ještě někde jinde.

u 1.6 Taky po 200K km nefungují drtivé většina dobře hydroštely, otázka jak měřily, ale tlak může unikat i přes ventily. Mě to cvaká dokud se motor neohřeje a komprese je do ohřátí motoru taky špatná a otáčky po startu poletují, nicméně dokud startuji tak mě to zas tak netankuje, víš co u auta co má 300K nemůžeš chtít při cold startu kultivovanost.

Upraveno od 15degren

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.