Trisy89 Vloženo 4. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 (editace) Zdravím Škodovkáři, hledal jsem na foru ale nikde jsem nenašel. Mám Octavia III , 1,6TDI 77kw, Elegance. Najeto 129 000 km. Při rozjíždění na jedničku se občas ozve tak na 1-3 sekundy takový divný zvuk, něco mezi pískáním a vrzáním. Děje se když povoluji spojkový pedál a děje se to nepravidelně. Někdy to dva dny neudělá někdy to udělá 3x za den. Děje se to i když je motor zahřátý. První co mě napadlo je že prokluzuje spojka, pak jsem někde na fórech četl, že by to mohlo být setrvačníkem, ale ten by prý i vibroval a to se neděje. Jinak mi přijde že řazení funguje normálně, žádné divné zvuky, jen tento občas. Byl jsem v servise a tam se jim to neprojevilo, což je jasný, když to dělá jen jednou za čas. Důvod, proč to řeším, je ten, že auto mám necelý měsíc a jestli s ním něco je, chci to vědět, abych popřípadě mohl řešit s prodejcem. Děkuji za odpovědi a pomoc! Editováno: 4. Říjen 2018, autor: Trisy89 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 4. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 Kolik má auto naježděné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 4. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 Právě teď, LukášCBR napsal: Kolik má auto naježděné? 129.000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 4. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 Tu si čítal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 4. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 (editace) před 1 hodinou, stafa napsal: Tu si čítal? Ano, ale to nepopisuje mojí závadu. Ten zvuk co je tam nahrávaný je nakonec asi zvuk klimatizace. Navíc ten zvuk ani neodpovídá. Děje se mi to vážně jen když se rozjíždím. Stojím na místě pomalu pouštím spojku a přidávám plyn a z ničeho nic zvuk (něco mezi pískáním, houkáním a vrzáním). Nevím jak zní prokluzující spojka, ale to je první co mě napadlo. Editováno: 4. Říjen 2018, autor: Trisy89 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 4. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 Skús to nahrať a zavesiť sem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 4. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 Právě teď, stafa napsal: Skús to nahrať a zavesiť sem... Pokusím se, ale těžko se to nahrává, když to dělá jen jednou za čas. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 4. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 To je pochopiteľné, ale bez toho je to trochu ako veštenie z gule...;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 Trisy89 - bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 5. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 OK, omlouvám se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 23. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2018 Není to toto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.salat Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Ahoj, ja som mal podobny problem. Divny zvuk som mal pri zaradenej jednotke, ale aj pri spiatocke. Ked bolo auto v zaruke, tak servis tvrdil, ze je to normalne. Cca pre rokom, sa mi pri nastartovanom motore odrazu nedala zaradit, pripadne vyradit rychlost. V servise zistili, ze je na vymenu spojka ale aj zotrvacnik. Oprava bola okolo 700€. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 24. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2018 V 23. 10. 2018 na 12:21, Neonik napsal: Není to toto? Nene tento zvuk to není. Ještě se mi to nepodařilo nahrát, ale brzy to jistě nahraji, jelikož je to čím dál častější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misocko Vloženo 25. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2018 tak to uz nemusis nahravat, pockaj az to klakne uplne a potom daj vediet co to bolo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 25. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2018 To vypadá na spojkové ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 26. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 No a momentálně se k tomu přidalo ještě toto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cesarek Vloženo 12. leden 2019 Sdílet Vloženo 12. leden 2019 Trisy89: Mám úplně stejný problém, Při rozjezdu mi nikdy auto hvizdne a taky nikdo neví co stím je. Každý říká něco jiného . Tak to nechávám vyhnít a čekám co se vysere. Když zjistíš co to je dej vědět . Na tom tvém posledním videu neslyším nic co by nedělal můj motor . Jestli řešíš to cvakání to mi dělají ventili už od začátku a prý je to normální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marspk Vloženo 12. Únor 2019 Sdílet Vloženo 12. Únor 2019 To cvakání ventilů je za studena zřejmě běžné. Po zahřátí se to ztiší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fila01 Vloženo 18. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2019 (editace) Ahoj, mam na OCTAVII 3, 1,4tsi 2014/78tis stejny problem s piskanim. V servise mi menili kompresor klimatizace ale piska to dal. Nevite co s tim? Editováno: 18. Srpen 2019, autor: Pawouk Upravena citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MatesR Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Myslíš tento zvuk? Ps: netuším o co jde :/ 81E9CDA5-2129-44A4-A2CA-A95874599CAF.MOV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michaljt Vloženo 17. Září 2020 Sdílet Vloženo 17. Září 2020 (editace) Zdravim, vyriesil to niekto? Rovnaky problem.. Iba pri vacsom pridavani plynu a velmi pomalom spustani spojky(na urcitom mieste to zacne piskat). Pri mensom pridavani plynu a rychlejsom pustani spojky zvuk nieje ziadny. Editováno: 17. Září 2020, autor: Michaljt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WOBLOUK9 Vloženo 16. Červen 2023 Sdílet Vloženo 16. Červen 2023 Ahoj, podařilo se někomu vyřešit ? Mám také podpobný problém, při rozjíždění v určitém místě při uvolňování spojky se ozve nepříjemný zvuk něco jako by dřel kov o kov. děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
štefanko21 Vloženo 18. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2023 (editace) Podarilo sa vam to vyriesit?mam to iste Editováno: 10. Ledna, autor: Wojnar Stokrát to tu napiš a ještě cituj bezprostředně poslední přspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 10. Ledna Sdílet Vloženo 10. Ledna Já bych řekl, že si vrzne spojka. Odpovídá to přesně jak pracuji se spojkou. Neřeším to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 12. Srpna Sdílet Vloženo 12. Srpna (editace) Ahojte. Rovnaký problém. Včera som to počul prvý krát. Zaradená spiatočka . Cúval som do kopca. Dal som viac plynu. Zrazu piskot ako keby bola vydretá spojka. Auto má iba 114 000 km. Inač všetko ide ako má. Dobrý rozbeh, spojka zaberá normálne. Takže uvidíme. V stredu ideme do Prahy hádam obídeme v poriadku. Keby ste vedeli o riešení dajte vedieť. Ahojte Editováno: 12. Srpna, autor: stevo11 doplnenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.