Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

1. Nie je to slozitejsi, a netreba to robit nasilu. Samotne vypnutie SS neprepina rekuperaciu do ineho modu, nedeaktivuje ju, proste sa s nou NIC nedeje. Su to hoaxy a bludy.

2. Su vobec nejake dokazy, ze platene vypnutie rekuperacie tym panom aj funguje? Viem iba o jednom uzivatelovi, ktory to po uprave sledoval, a zistil ze mu to stale meni napatia.

Vloženo

Protože nevím, jestli mám nebo nemám rekuperaci, superb 140kw 09/2015, tak jsem udělal dneska měření.

Stav baterky na maxidotu mi neukazuje nic jen oranžovou ikonu baterie, SOC ---%, tak jsem vzal měřák a šel se projet.

Před nastartováním měla baterka cca 12,45V, po nastartování studené auto cca 14,7V.

Udělal jsem jízdu asi 35km a po celou dobu napětí kolísalo o pár desetin.

Takže hádám, že rekuperaci nemám v autě funkční? Nebo se pletu?

Vloženo

Uz sme to riesili na fore, ako ju zachytit, a kedy sa spusta. Vplyv ma napr. vonkajsia teplota. Nahrat ju celu = pouzit akykolvek obd adapter -> kompatibilny softver a nahravat napr. otvorenie klapky a napatie na CM. Tam je to vidiet tak, ze to aj uplny blb spozna.

Vloženo
před 12 hodinami, Patrik1971 napsal:

Urcite ju mas,to je standart,ako aj SS,bohuzial:huh:

Chápu-li správně, tak SIII má StartStop + tím pádem i rekuperaci každý. OIII má StartStop + tím pádem i rekuperaci jen některá dle výbavy.

Tedy nemá-li ve výbavě StartStop, pak nemá ani rekuperaci a má zcela obyčejnou baterii.

Vloženo
V 19. 10. 2018 na 14:55, Martin Bednář napsal:

Tak lidi tady konkrétně s S3 vesele rekuperují cca. tři a půl roku, co je auto na trhu a žádné problémy s tím zatím nejsou.

Neosuhlasím, mě odešla baterka asi po 2,5 roce a to během léta. Odešla z minuty na minutu...ráno jsem nastartoval ujel po dálnici 100km na benzince zhasnul a už skoro nenastartoval. Druhý den ráno jsem již nenastartoval...a to auto používám na dlouhé cesty(nyní po 3a1/4 roce mám najeto 160tkm ) a docela dost brzdím motorem...musím říci, že jsem si myslel, že o svém autě vím hodně, ale o této "feature" jsem netušil a ledacos mi tím došlo => tohle chci fakt vypnout :)

Vloženo
V 25. 10. 2018 na 10:01, ferda25 napsal:

Moc pěkné téma o ničem...v určitém období se vyráběli auta, které mají rekuperaci a nemají Start/Stop....

Možná by stálo za to dát jednoduchou odpověď - rekuperaci umím vypnout, neumím vypnout, týká se vozidel z období xy. Spoustu dohadů by to ušetřilo.

Vloženo

Problem je, ze nezistne a verejne nic nevysvetluje, pouze pres SZ za ucelem kseftu.

Veškeré informace poskytuji jen přes soukromé zprávy.
Tak nejak se u nej vytratila ochota nezistne pomoc radou nebo vysvetlenim.
Vloženo

Mluvíš pro mě jazykem jiného kmene...

Občas ze zvědavosti změřím baterku přímo na jejím kontaktu měřákem za 2 stovky a ukazuje to nejmíň 12.38 V... nejvíc 12.5 V

Měřím to po stání auta z druhého dne.

Pod 12.38 zima léto to nikdy nekleslo... minimálně toto to drží stále.

Auto jezdí manželka 10 km do práce a dalších 10 zpět se zastávkou ve škole a v obchodě...pokaždé startuje.

Parkování přes noc v nevytápěné garáži, ve dne na ulici.

Zda je to více než normálně netuším, ale když jsem byl u Jirky, tak se mě sám ochotně ptal co chci nakódovat

a mimo jiné mi tam měl udělat dle jeho slov potlačení rekuperace.

Dokonce mi i celkem podrobně vysvětlil postup... jenže já ani netušil co říká :rolleyes:.

Když baterii dobiju na 12.8 V, tak mi to nedrží a opět to klesne na udanou hodnotu.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...