Přejít na obsah

Špatně topí


michal76

Doporučené příspěvky

Ahoj, obracím se tu na vás s prosbou o radu:

koupil jsem octavii scout 3, dsg, 1,8 tsi, r.v. 2014 s webastem a nyní jsem zjistil jak auto špatně topí. Když po ránu zapnu nezávisle topení tak se spustí na cca. 3 min. a pak se vypne,  při načtení zjištěna příliš vysoká teplota vody, a další problém je, že když následně nastaruji a jedu tak teplota vody se zvedá před očima, ale v autě bych zmrznul. Auto začne topit, až tak za 15 km. Následoval odvoz auta do autorizovaného servisu Škoda, kde bylo doporučený proplach topného systému ( za cca 3 tis. ), a když to nepomůže tak výměna výměníku tepla topení ( 4500 tis. ),  prý se na můj vůz stahuje  TPI předpis,  který vydala Škodovka. Řekl jsem, že se mi to nezdá na vadnou kapalina, na kterou trpí dieslové motory,  ale bylo mi sděleno že se musí postupovat dle vydaného servisu,  no a šlo se na věc, samozřejmě výplach bez výsledku, takže  následovala výměna topení a světe div se, zase bez výsledku. Nyní to již řeší přes konzultaci s fabrikou,  ale prý je vše funkční,  akorát to netopí,  což sami uznali, když jsem jim tam vůz nechal. Proto to se tu na vás obracím zdali jste někdo neřešil něco podobného -  Budu rád  za každý nápad  ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, prehriatie webasta na 99% zvykne sposobovat vadne cerpadlo vody na bufiku. Prave som ho menil aj na otsovom superbe, na jar na svojom Passate. Na octe zatial funguje. Ohladom toho kurenia pocas jazdy mi napada, ci nahodou nie je problem s termostatom, ze je nejako upchaty a tym padom je stale zavrety a nekuri. Akurat to by sa asi aj motor zacal viac zahrievat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na čerpadlo jsem je upozorňoval, ale tvrdí, že je v pořádku. Termostat mě taky napadnul, ale tento motor ho prý,  už nemá a je místo něj nějaký regulátor. Jinak motor se nepřehřívá. Jakmile se motor ohřeje tak pak už auto topí celý den. Problém zase nastane až ráno. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Este mi napadlo, ze pri benzinovych motoroch mozno ohrieva webasto iba kabinu. Napr. pri motore 3.6 V6 v superbe / passate sa voda webastom neohrieva. Kazdopadne za 15 km by sa mi ohrial bez bufika aj diesel, takze nieco v poriadku urcite nebude.

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 11. 2018 na 20:03, michal76 napsal:

koupil jsem octavii scout 3, dsg, 1,8 tsi, r.v. 2014 s webastem a nyní jsem zjistil jak auto špatně topí. Když po ránu zapnu nezávisle topení tak se spustí na cca. 3 min. a pak se vypne,  při načtení zjištěna příliš vysoká teplota vody, a další problém je, že když následně nastaruji a jedu tak teplota vody se zvedá před očima, ale v autě bych zmrznul.

 

V 26. 11. 2018 na 22:58, michal76 napsal:

Termostat mě taky napadnul, ale tento motor ho prý,  už nemá a je místo něj nějaký regulátor. Jinak motor se nepřehřívá. Jakmile se motor ohřeje tak pak už auto topí celý den.

 

Prověřit to webasto (to je tovární zástavba nebo nějaká externí?) a zjistit, proč se hned vypíná pro příliš vysokou teplotu vody ... No a termoregulátor, tedy celek šoupátek v těle vodní pumpy by k tomu mohl klidně přispět taky, viz to rychlý ohřívání motoru bez efektu na výměník topení a to i po jeho výměně ;) Hlavně bych se zeptal v jiném autorizáku, tenhle evidentně neví a pravděpodobně si ještě vymýšlí konzultace s ŠA, vše funguje a netopí ... Kapalina prostě buď není vůbec čerpána, to je ale nepravděpodobný, tak spíš je okruh pro výměník trvale omezen ...

 

str. 27-32

Motory 1.8 l a 2.0 l TFSI (řada EA888).pdf

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže dnešní posun, prý zjištěn vadný  uzavírací  el. ventil topení a po výměně již plně funkční, takže uvidíme ráno jestli se vše již servisu povedlo a auto bude topit  ☺️. pokud to bude bude jen tento ventil tak je k to zasmání, že to nikdo neodhalil dřív. 

Editováno: , autor: michal76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...