PTiCA Vloženo 16. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2018 Po aktualizaci FW autorádia Columbus jsem zjistil že se mi nepřehrává "Bluetooth audio" z mobilniho telefonu a ikonka je neaktivni. Předpokládám že postup bude stejný i u Amundsena Proto jsem hledal příčinu a zjistil jsem že tuto funkci mám deaktivovanout. Zde přináším stručný návod na jeho aktivaci. Je potřeva kabel VAG-COM a sním se následně připojit na jednotku VCDS -> 77. Telefon Kódování VCDS -> 77. Telefon -> 07. Kódování Kalkulačka pro dlouhé kódování VCDS -> 77. Telefon -> 07. Kódování -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 4 Bit 0 -> Multimedia funkce (Bluetooth Audio) Uložit a je hotovo... 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 Pokud je ikona bluetooth jako na prvním obrázku tak jen není dokončeno párování pro A2DP v rámci menu telefonu v Maxi-Dotu. Pokud by nebylo nakódováno, tak by nebyla ikona. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PTiCA Vloženo 9. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2019 Myslel jsem ze ikona je vzdycky. Tedy stav DISABLED/ACTIVE 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eveen Vloženo 1. Únor 2019 Sdílet Vloženo 1. Únor 2019 Jak je to tedy pokud mám šedivou ikonu BT v záložce MEDIA? Mám Vw touran, RNS 510, červený maxidot ale bez ovládání telefonu. Volání funguje (iPhone7, ovládání přes rádio a volant), jednotku mám 7P6035730J. Pomůže mi na zprovoznění přehrávání audia přes BT z mobilu výše uvedené nakodovani jednotky? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PTiCA Vloženo 1. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2019 Me to problem vyresilo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eveen Vloženo 3. Únor 2019 Sdílet Vloženo 3. Únor 2019 A ty mas ovládání mobilu na maxidotu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PTiCA Vloženo 3. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2019 mam ovladani na volantu a na maxidotu mam info 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eveen Vloženo 3. Únor 2019 Sdílet Vloženo 3. Únor 2019 Ovládání telefonu přes volant mám taky. Ale nemám info na maxidotu. Což muže být ten problém. Někde jsem četl, ze tato jednotka BT audio spustí pouze nastavením a zapnutim přes maxidot. Zkusím to kodovani a uvidím ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 3. Únor 2019 Sdílet Vloženo 3. Únor 2019 To je co jsem právě psal, že po úspěšném spárování telefonu jako takového, je nutné provést i při správném kódování ještě spárování pro přehrávání Audio. Tato volba je rovněž v Maxi-Dotu v rámci menu telefonu. Postup dle návodu k obsluze: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eveen Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 Tak to zůstanu tedy u SD karty nebo AUX. Nevíte jestli přes aux musím řešit nějaký převodník zvuku? Přijde mi ten přenos nekvalitní až někdy zkresleny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eveen Vloženo 5. Březen 2019 Sdílet Vloženo 5. Březen 2019 Tak aktivace BT audio přes diagnostiku se povedla ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PTiCA Vloženo 5. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 5. Březen 2019 Super 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikkiste Vloženo 2. Duben 2021 Sdílet Vloženo 2. Duben 2021 Zdravím, pánové! Snad nebudu plácat blbosti, protože jsem to řešil dávno a vzdal jsem to, protože... Columbus nemá Bluetooth vůbec. Tady se jedná o speciální bluethoot/telefon jednotku, která se skrývá pod sedačkou spolujezdce. Ty jednotky jsou různé a právě ty starší neuměly A2DP profil, tedy přenos stereo zvuku hudby, ale jen profily na komunikaci s telefonem a to někdy tak blbě, že tam třeba ani iphony nefungovaly (což mě je jedno, protože jabku neholduju). Takže moje rada zní najít telefon jednotku, která ten profil podporuje, jinak to nevyřešíte. Jedná se o investici několika tisíc. No a aby to nebylo tak jednoduché, tak pokud chcete i hlasové ovládání Columbuse, tak už si to přesně nepamatuju, ale mikrofon vede v tom horším případě jen do jednoho zařízení a je potřeba ho dotáhnout i do toho druhého, ale teď tápu, protože si to fakt přesně nepamatuju... Good Luck! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.