P2M Vloženo 6. Listopad 2008 Vloženo 6. Listopad 2008 A co ta tolik omílaná řecká verze s 85kW? Spíš asi není tolik těhle motorů v CZ aby se to Jandovi vyplatilo. Citovat
Dakie Vloženo 6. Listopad 2008 Vloženo 6. Listopad 2008 blbost, není na maximu.. šedej stone sedan na chromech s oranž. introšem má chip.. myslím že můj kámoš co dělá chipy na TDI něco říkal o chipu na 100koňovku.. zeptám se ho na to.. Citovat
Lukynoo Vloženo 6. Listopad 2008 Vloženo 6. Listopad 2008 Presne tak. Keď som volal s p.Švarcom s firmy Cimbu SK povedal mi že motorov 16V sa vyrobilo veľa typov a im sa neoplatí robiť soft na všetky typy z dôvodu nízkeho záujmu. A navyše 16V motorov sa nepredalo toľko ako HTP, alebo MPi. Keby niekto našiel solídnu firmu dal by som sa aj ja na chip mojej 55kW, ale u nás som takú zatiaľ nenašiel. Citovat
Pajiki Vloženo 7. Listopad 2008 Vloženo 7. Listopad 2008 tak mi včera přišel mail..... Poznámky technika: na základě poptávky Vám posíláme přehledovou tabulku s orientačními hodnotami před a po úpravě software řídící jednotky M.MARELLI za účelem zvýšení výkonu motoru vozidla SEAT CORDOBA (1.4 16V - 101CV). Záruka dva roky a po dobu šesti měsíců poskytujeme technickou podporu, kde je mj. možno úpravu doladit, dle představy jednotlivého zákazníka, v rámci možnosti daného systému. Realizace je možná na základě objednávky, emailu, nebo telefonické a doba úpravy je cca 60 – 90 min. Po úpravě doporučujeme dbát na pravidelné servisní intervaly a dodržovat olejový servis. Tzn. pravidelné výměny oleje a jeho zahřívání před vytáčením motoru do vyšších otáček. Cena úpravy software řídící jednotky motoru je 7.500,- (uvedena včetně 19%DPH). http://www.bitpower.cz/scripts/show-detail...RDOBA_5314_6038 co si o tom myslíte???? Citovat
LADIS AMBROS Vloženo 7. Listopad 2008 Vloženo 7. Listopad 2008 co rikate na tyto zmeny : Škoda FABIA 1,4 16V Tovární značka Škoda automobil ilustrativní obrázek modelové řady Model FABIA Druh osobní Motor 1,4 16V Objem 1390 cm3 Palivo benzin Výkon udaný výrobcem 74 kW / 101 PS při 6000 ot./min. Výkon po úpravě 82 kW / 112 PS při 6100 ot./min. Točivý moment udaný výrobcem 126 Nm při 4400 ot./min. Točivý moment po úpravě 142 Nm při 4180 ot./min. Cena 7500 Kč bez DPH myslim tim jestli tech 8kw poznam nebo ne prijde mi to za 7500 kc docela male zvednuti vykonu myslim ze to ani nepoznam mate s tim nekdo zkusenosti??,Diky...?Vcem se to zmeni v zrychleni? Nebo jen v max. rychlosti? Jde mi o to ze dat 7500 tis za 8kw je docela dost.. nebo nejakej jinej napad jak aspon zlepsit zrychleni? z 0-100?? nejaky sport filtry? svody? Citovat
Pajiki Vloženo 9. Listopad 2008 Vloženo 9. Listopad 2008 (editace) to je taky nabídka od Bitpoweru žejo.... Dal jsem jí příspěvek před tebou na stejnej motor ( zajímavé že stejný motor ale trochu jiné údaje). Pořád přemýšlím jestli to za 7a pul má vůbec cenu.... Tak 100 koňovka lítá fakt krásně a myslím že u ní těch údajných "8KW" možná ani nepoznám.... Editováno: 9. Listopad 2008, autor: Pajiki Citovat
Ben Vloženo 16. Listopad 2008 Vloženo 16. Listopad 2008 To sis nechal těch 113kW změřit nebo jen věříš reklamě? Citovat
houmr Vloženo 16. Listopad 2008 Vloženo 16. Listopad 2008 (editace) Chci do toho jit uz jsem byl u http://www.maxpower.cz/index.php?chiptuning=16/model-/2907 a ten tomu to vubec neslo tak se to nepovedlo no nic.Az nekdo bude mi přečipováno dejte vědít jak to jezdí a jestli je to znát ihned bych šel do toho nic proti ale firmu maxpower by som povazoval za viac ako pochybnu, uz len z dovodu ze seriovu 1,4 16V 74kW prechipuju na 82kW. jednoducho tento motor sa neda prechipovat a to ti povie aj vyrobca. ked ccheli spominany motor 1,4 16V s vykonom 85kW predavat v grecku ako RS tak museli urobit hardwarove zmeny aby dostali ten vykon a nie iba nejake prehratie softu v jednotke. p.s.: pokial mi niekto neodmera vykon motora na certifikovanej napr. v statnej skusobni na brzde a nepovie ze tam ten vykon nema tak vsetko je to blabol. paci sa mi ako chiptuneri dokazu pridat 20kW len softom bez problemov. p.s.s.: napr. motor 1,4 16V 55kW chipuju na 63kW a udajne ako vieme tak motory mavaju vyssi vykon a prave spominany motor mava okolo 60-63kW, to iste sa hovori o HTP 47kW ze ma nad 50kW zalezi od kusa. Editováno: 16. Listopad 2008, autor: houmr Citovat
Ben Vloženo 16. Listopad 2008 Vloženo 16. Listopad 2008 Tak zrovna tento motor (1.4 - 55kW) jsem měl a musím říct, že jsi mimo . Ten chip na 63kW byl na motoru poznat i jízdně. Pře chipem jelo auto 170 km/hod. Po chipu přes 180. To samé s krouťákem. Po chypu byl cítit při otáčkách 3500 zátah v sedačce dosud "nepoznaný". Takže odsuzovat chip je hloupost. Nebo nezkušenost. Samo, že to nedá 20kW a hlavně ne u motoru 74kW! To je blbost, ale u atmosférických motorů to může 5-10% přidat. Mám to z vlastní zkušenosti. Citovat
houmr Vloženo 17. Listopad 2008 Vloženo 17. Listopad 2008 Ben: tak u 74kW verzii asi tazko nieco spravis s chipom, tu je aspon vidiet serioznost maxpoweru ze tvrdia ze dokazu pridat vykon iba softom. p.s.: mi nehovor ze fabia 1,4 16V 55kW ti isla maximalne 170 ( tacho udaj ), ak ano tak neviem co si mal s autom resp. motorom ale nieco nebolo v poriadku alebo bol po smrti. sam som siel s naloenym autom 180, keby to podusil este dlhsie tak by este isla. ( samo ze tacho udaj ). ved HTP jazdia 180 tacho. Citovat
Ben Vloženo 17. Listopad 2008 Vloženo 17. Listopad 2008 Houmre člověče a co jsem asi psal? U motoru 74 kW výkon nezvýšíš. Samo že mluvíme o tacho rychlosti, která se může kus od kusu lišit. Kdy hodně záleží na pneumatikách i palivu atd. Nejdo o to, že mi auto jezdilo tolik, jde o to, že nárůst byl poznat! Citovat
houmr Vloženo 17. Listopad 2008 Vloženo 17. Listopad 2008 Ben: neboj pneu mam predpisove 185/60R14, jasne ze zalezi kus od kusa, mne sa len nezda ze by ti ta fabia nechcela dat viac ako 170 tacho keby si pisal ze podla gps tak povedzme ze ano ved to ma vyrobcom udavanu maximalku 170 (combi) Citovat
Ben Vloženo 17. Listopad 2008 Vloženo 17. Listopad 2008 Dnes už to nezjistíme. Auto je dávno prodané. Kombík má vyšší maximálku i podle techničáku, protože má menší aerodynamický odpor. MRKNI DO PROSPEKTŮ. Citovat
houmr Vloženo 17. Listopad 2008 Vloženo 17. Listopad 2008 Ben: hatchback 1,4 16V 55kW ma maximalku 167km/h a combi ma 170km/h, sucinitel ma hatchback 0,32(0,33) combi ma 0,30. to viem co si pisal ale aj tak je tu uzivatel co ma firemny hatchback 55kW a isiel cez 190km/h tacho s nou. Citovat
Blacky Vloženo 18. Listopad 2008 Vloženo 18. Listopad 2008 TADY BYL NEJAKY DOTAZ JTFCOBRY. ALE PROTOZE ZASE PORUSIL PRAVIDLO O NECITOVANI POSLEDNIHO PRISPEVKU, TAK SEM TO SMAZAL A BUDU TO TAK DELAT PORAD.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citovat
Ben Vloženo 18. Listopad 2008 Vloženo 18. Listopad 2008 OK, proč mi to ukazovalo jen 170 nevím, ale po chipu se to o 10 km/hod zvýšilo což je zhruba nějakých 6%. Tohle si myslím že je reálná hodnota objevující se na vetšíně stránek nabízejícíh přečipování. Kdo u motoru bez turba a bez HW úprav nabízí 20% a víc je nejspíš podfukář. Citovat
Zdena_VM Vloženo 20. Listopad 2008 Vloženo 20. Listopad 2008 (editace) Neměřil - ale mám stejný chip jako dělalo www.auto.cz s Oktávkou a Ti to na brzdě měli. Motor je jako vyměněný, já jsem 100% spokojen a neřeším zda to skutečně má 113 nebo ne. Prostě to za to stálo a určitě je to dobře odvedená práce p.Jandy - ne jako v ABC chiptuning kde nabízí chip na starou Oktávku přes zásuvku čož je holý nesmysl. To sis nechal těch 113kW změřit nebo jen věříš reklamě? Editováno: 20. Listopad 2008, autor: Zdena_VM Citovat
Termiks Vloženo 21. Listopad 2008 Vloženo 21. Listopad 2008 Mno mě by víc zajímalo jak se projeví změna toho krouťáku, těch 8 kw navíc se asi moc nepozná, ale už jen to že maximálka krouťáku je při nižších otáčkách a o dost vyšší by mohlo dělat zajímavý věci... Citovat
bartes Vloženo 3. Prosinec 2008 Vloženo 3. Prosinec 2008 Pánové, já mohu doporučit jedině mr. CIMBU !! Nechal sem si u něj seřídit motor v 88tkm, ted mam 153tkm. Menim kapaliny a filtry dle jeho instrukcí a voala.. motor přede jak kotě. Ano, je to asi nejdražší nabídka, ale je to jistota. --JB Citovat
jtfcobra Vloženo 3. leden 2009 Vloženo 3. leden 2009 Tak jak to s váma vypadá má někdo už udělaný chip na Škoda Roomster 1,6 77KW?Rád bych se do toho pustil Citovat
k.o.c.i. Vloženo 6. leden 2009 Vloženo 6. leden 2009 (editace) ahoj já si nechal chip na FII 1,6 77KW od ABCtuning a jsem v celku spokojený...akcelerace je znát nejvíc při rozjezdech, a předjíždění mam to načipovaný od listopadu 08 najeto sem měl v tu dobu kolem 13000km máte taky ještě někdo zkušenosti s touto motorizací? Pochlubte se Editováno: 7. leden 2009, autor: Blacky pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat
majko Vloženo 7. leden 2009 Vloženo 7. leden 2009 [Heh a si si isty, ze si nedostal placebo ? http://www.atmag.sk/clanky/poradna/afera:-...zus-abc-tuning/ Z toho co som sa kratko rozpraval s vyvojarmi v skodovke, 1.6 sa neoplati tunovat, akekolvek badatelne zvysenie vykonu uz pojde na ukor zivotnosti. Citovat
k.o.c.i. Vloženo 7. leden 2009 Vloženo 7. leden 2009 (editace) článek jsem si přečetl, je to špatný samozřejmě, jestli tohle dělali či dělají...nicméně já sem zatim spokojený ikdyž musim potvrdit, že by mě taky zajímalo o kolik mi to zvýšili, asi si to necham někde změřit, páč se mi zase nezdá, že by mi to zvýšili o 16k, jak mi řekli !! nicméně ten čip tam je znát Editováno: 7. leden 2009, autor: Blacky pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat
Jered Vloženo 7. leden 2009 Vloženo 7. leden 2009 do chipu od fy ABC-tuning bych urcitě nešel. Citovat
Zdeny.46 Vloženo 14. leden 2009 Vloženo 14. leden 2009 Vcera jsem si nechal chipnout Roomstrika 1,9 TDI u fy www.chipcar.cz, pry mam ted 103kw, auto jede jak strela, tak snad bude vse OK a vydrzi motor. Co Tdickari, kolik uz mate najeto po chipu a vse Ok? Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.