Ondra16V Vloženo 27. Duben 2023 Sdílet Vloženo 27. Duben 2023 Zpátky k původnímu zadání tématu. F1 ani parkovací kameru tady neřešte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bartom Vloženo 28. Duben 2023 Sdílet Vloženo 28. Duben 2023 Tak pro všechny co mají zájem o domontáž tažného na Scalu. V TP jsem měl hmotnosti zapsány tak už jen vybrat tažné kde a které koupit. Nakonec jsem šel spíše po ceně a vybral toto: https://www.amsa.cz/Scala/4554-Tažné-zařízení-ŠKODA-Scala-Bajonet a k němu tuto el. instalaci: https://www.amsa.cz/AUDI-66223/3994-Elektroinstalace-AUDI-ŠKODA-SEAT-VW-748503-13-pin Montáž si provedl sám. Demontovat zadní lampy poté nárazník. To byl trochu problém, protože šrouby co drží ze stran nárazník do blatníků jsou na většině aut montovány zespodu tady jsou zeshora. To se k nim nedá dostat. Musel jsem sundat kola a částěčně demontovat plastové podběhy. Poté již bez problémů. Demontáž ocelové vyztuhy pod nárazníkem. Tažné se zasune do nosníků a v místech šroubů se odtrhnou krytky, které kryjí na nosníku díry pro šrouby. Poté výřez nárazníku dle přiloženého nákresu a protažení kabelu k zásuvce již připraveným otvorem od výrobce. Zpětná kompletace nárazníku a všeho okolo. Výztuha se již zpět nedává. Tvoří ji vlastně tažné. Pak odmašlit plasty a koberce na levé straně kufru. Začnete u levých zadních dveří a postupujete dozadu :) musí se i plasty kolem oken v kufru vše je na sobě závislé. El instalace se vzadu připáskuje a jednotka upevní. Pak se musí protáhnout kabel prahy dveří dopředu k pojiskám a tam připojit na elektriku vozu. Vše je v manuálu dobře popsáno. Jednotku tažného jsem vybral typ Flex a ta umožnuje provoz bez kodování jednotek ve voze. Jde v podstatě o možnost po nakodování využívat to, že se při zařazení zpátečky s vozíkem neaktivuje parkovací asistent a dále využití jízdních asistentů. Zatím jsem toto neřešil a při couvání asistent vypnu ručně tlačítkem. (pokud by někdo uměl nakodovat jednotky pro vozík dejte vědět) Práce v klídečku s obědem a kafíčkem během sobotního dne. Ještě jsem u toho stihl přezut na letní kola a vyčistit promazat zadní brzdy. Ted mi už jen zbývá zápis do TP Ještě dodám foto jak tažné vypadá na voze. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 (editace) Pane jo, za osmičku a ještě dost práce a bez podpory infotainmentu😒 Docela jsem rád, že jsem koupil origo. Ale Bartom, jsi šikula, to jako klobouk dolů👍 Akorát nemusíš mít na zápis doklad, že Ti to montovala firma s certifikací??? To je mi trochu divné. Edit: jo už to čtu, musíš prvně na STK. Jo ne... Od 1.3.2021 musíš mít opravdu certifikát od firmy! Tak snad někoho za flašku seženeš😒 Musí to ale být dost dobrej známej, že se zaručí za tebe jako, že to dělala jeho firma. Nevím no. Osobně bych to dal raději někomu udělat a odvézt si auto už se zapsaným TP😊 Editováno: 29. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mjedle Vloženo Čtvrtek v 15:24 Sdílet Vloženo Čtvrtek v 15:24 Dobrý den, Setkal se někdo s problémem, že by měl Scalu s nulovými hodnotami a chtěl dodělat originál sklopné tažné zařízení na nosič kol? Ještě by mě zajímalo, zda jste někdo montoval již použité tažné zařízení( mám možnost sehnat za přijatelnou cenu, originál škoda sklopné). Pokud ano, kde jste sehráli typový list abych mohl tažné zapsat jako nosič na kola. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo Čtvrtek v 16:03 Sdílet Vloženo Čtvrtek v 16:03 typový list zoženieš ale legálne to asi nik nezapíše Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo Pátek v 09:06 Sdílet Vloženo Pátek v 09:06 @mjedle Áno stretol. Ja mám 0 v TP a ťažné na ťahanie sa nedá dorobiť. Ale čo som študoval, keď som to riešil, tak niekde som našiel, že ťažné si domontovať môžeš a zapíšu ho len ako nosič bajkov. Niekde tu na fóre som to aj dával link na to. Každopádne ja som to neriešil, keďže som chcel plnohodnotné. Preto odporúčam si to pozrieť u Vás vo vyhláške, resp. sa na to dotazovať predom na dopravnom inšpektoráte. Očakávam, že postoj úradov bude negatívny aj v prípade ak by to šlo. Veď. to poznáme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo Pátek v 11:55 Sdílet Vloženo Pátek v 11:55 Zapíšou ti ho normálně. Jen budou platit hmotnosti ty nejnižší z TP nebo tažnýho. Takže na tah 0/0. Pokud potahneš vozejk a nic se nestane (nehoda, kontrola PČR) tak to nigdo nepozná. Ale na štítku na tažným bude třeba 500/1500 Svislé zatížení ciklonosičem bude nižší hodnota. A samozřejmě nemíš/neměl bys překročit ani nosnost nosiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mjedle Vloženo Pátek v 17:43 Sdílet Vloženo Pátek v 17:43 @csabac také bych preferoval plnohodnotné tažné zařízení. Při koupi vozidla jsem se ještě ptal prodejce, zda tam půjde dodělat tažné zařízení a bylo mi řečeno, neměl by s tím být problém. No když jsem to začal řešit, tak jsem zjistil, že jsou tam prázdné hodnoty a jsem v háji. (I prodejce se divil, že to nejde, prej se s tím ještě nesetkal). No ještě uvidím, jak se k tomu postaví prodejce (jedná se aurizovanýho prodejce škoda).. @Luďa děkuji za informaci, zkoušel jsem různé oficiální prodejce škoda a každý mi řekl něco úplně jiného, infolinka na škodovce mi řekla, že na auto nemůže přijít žádné tažné. Pak si vyber. To samé úřady, někde mi řekli, že mám prázdné hodnoty, že mi to nezapíší, někde s tím problém nemají. Člověk si připada jak u ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo Pátek v 17:52 Sdílet Vloženo Pátek v 17:52 Predajca to vedel a stretol sa. To su len ich stabdardne keci, nestretol, nestalo, zavada sa neprejavila. Ciel je predat, pri reklamacii odpinkat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo Pátek v 17:52 Sdílet Vloženo Pátek v 17:52 řešil jsem to nedávno.Pokud v TP není záznam o tažném,půjde max na jízdní kola 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mjedle Vloženo Pátek v 17:56 Sdílet Vloženo Pátek v 17:56 před 3 minutami, csabac napsal: Predajca to vedel a stretol sa. To su len ich stabdardne keci, nestretol, nestalo, zavada sa neprejavila. Ciel je predat, pri reklamacii odpinkat. Řeším to přímo se škodovkou a podal jsem stížnost, tak jsem zvědav jak to dopadne. Ale tipuji, že to bude omlouváme se, stala se chyba. Přejeme pěkný den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo Pátek v 21:40 Sdílet Vloženo Pátek v 21:40 @mjedle čo očakávaš od toho? auto späť nezoberú, zľavu ti nedajú a vyjadria sa na neskúsenosť predajcu. Dodadtočne ti to nepotvrdia, ani keby si u nich v autorizáku dal namontovať všetky diely na predprípravu ťažného. Ja keď som kupoval auto som o ťažnom ani nesníval a ani netušil, že sú autá, kde sa to nedá zapísať. Ja som sa pýtal cez servis, kamaráta a on skúsil cez kontakt vyššie a nič. Proste ani keby u nich zakúpim potrebné diely a vymenia mi to oni, nevydajú potvrdenie, resp. nové coc so zaťaženiami. Dopadlo to tak, že som si kúpil nosič na strechu, dva držiaky na bajky a využili sme to raz. Ale thule sa vždy dá predať rokmi ešte za vyššiu cenu ak to nekupuješ nové. Takže nosiče bajkov i nosič na strechu (nový v akcii) stále viem predať bez straty. A guľu sme dali žene na auto namontovať pri kúpe a kúpili nosič bajkov na 4 ks. Vužili sme to tak 2x keď sme prenášali bajky uskladniť. Takže tak dopadlo to slávne ťažné čo som chcel na scalu skrz člna na ryby. A ženine auto, čo podľa nej bude len bajky nosiť a nič iné ťahať, ťahá stavebný materiál, čln Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mjedle Vloženo Sobota v 05:53 Sdílet Vloženo Sobota v 05:53 @csabac popravdě nejradši bych to auto vrátil. Protože tažné budu potřebovat a opravdu kvůli tomu nechci kupovat druhé auto. Proto jsem se ptal před koupi, zda tam tažné půjde kdyby ne, tak auto neberu a s tím jsem prodejce i seznámil. Popravdě, ale taky tomu moc nevěřím. Ale když jsem to řešil na infolince, tak mi bylo řečeno, ať podám stížnost. Že se to bude nějak řešit. Tak jsem zvědav, s čím přijdou a jak to dopadne. Poté můžu dát vědět, jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo Sobota v 10:32 Sdílet Vloženo Sobota v 10:32 O jak staré auto se jedná a kolik má najeto, pokud to je skoro nové s min. nájezdem, je větší šance, že se to podaří vrátit nebo vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mjedle Vloženo Sobota v 12:16 Sdílet Vloženo Sobota v 12:16 @Petr L. Auto je vyrobeno 5/2019 a má najeto kolem 94000km. Kupoval jsem ho 23.1.2025 a minimálně 14 dní už to řeším s danou prodejnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman63 Vloženo Sobota v 12:30 Sdílet Vloženo Sobota v 12:30 Ptal si se prodejce otázkou jaká je povolená hmotnost přívěsu, kterou může tohle vozidlo tahat na kouli? To, že může mít závěs je pravda, ale jen na "kola", pokud je v papírech uvedeno 0/0. Je to sice slovíčkaření, ale právě to slovíčkaření je ve sporech s někým velmi důležité. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mjedle Vloženo Sobota v 12:49 Sdílet Vloženo Sobota v 12:49 Podle toho, co jsem zjistil, tak není povolená žádná hmotnost přívěsu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman63 Vloženo Sobota v 13:18 Sdílet Vloženo Sobota v 13:18 Mám strach, že s tím už teď neuděláš nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo před 3 hodinami Sdílet Vloženo před 3 hodinami Když jsem kupoval svoji Scalu tak jsem chtěl určitě už s tažným zařízením z výroby ( mám el. sklopné ) , bylo mi řečeno , že pokud nemá auto z výroby přípravu na tažné zařízení , potom nelze dodělat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hejo Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami @bennoch69Dá sa aj bez prípravy z výroby, len musia byť vo veľkom TP (riadok 35) udané hmotnosti prípojného vozidla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman63 Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami Přesněji řečeno musí být uvedena nenulová hmotnosti přípojného vozidla (resp. uvedena max. hmotnost brzděného x nebrzděného přívěsu) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.