Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

no,taky ze mas dve tlacidla a jednym budes otvarat a druhym zatvarat. aby si to nemusel cez kabliky prikladat.

jo tak nejak jsem to myslel, jasne, diky, zitra to vyzkousim a ozvu se, jak jsem dopadl ...

já tam tedy nic neslyším, ale asi si to dovedu představit. A "pobouchat" si to zkoušel? Na začátku jsi psal, že to blblo při třísknutí dveřma...jestli je to spínačem, tak se může chytnout

zkusim do neho jeste uprat kladivem, no ty zadni dvere nejak blby, kdyz jsem zmacknul na klici podruhe zamknout (predpokladam, ze by to nemelo nic udelat), tak se ony odemkly, nebo kdyz jsem zmacknul zamknout u ridice, tak se vsechny dvere zamkly, tyhle se zamkly a hned odemkly ...

to opravdu vypadá na některý z těch mikrospínačů...

Postavil jsem aparát, který umí otevřít zasejfované zámky i s vadným servo motorem. Jediná starost je dostat se ke konektoru zámku. Odzkoušeno i v servisech. Po 4 hod neůspěšnéno bouchání je to 10 sekund a je otevřeno. Pak se nechá demontovaný zámek opravit a na testeru odzkoušet všechny funkce.

Upraveno od misumi

Ke konektoru zamku neni problem se dostat, mam sundane oplechovani ...

Tak ještě těch 550km a není problém.

Re: misumi

Shodou okolnosti mam tedka totez docela nastudovano u oktavky, tak me to zajima. Moc mi nesedi vety "aparát, který umí otevřít zasejfované zámky i s vadným servo motorem" a "Jediná starost je dostat se ke konektoru zámku". Jak ti ten konektor pomuze, kdyz je motorek vadny? Jestli to teda neni tajemstvi.

Není to tajemství. Motor má zanešený komutátor nevodivým prachem z uhlíků .Proto se netočí. Přístroj do něj pustí asi 600V, ale jen 10mA a 12V a 4A. Vysoké napětí prorazí onu nevodivou vrstvu a 12V odsejfuje a odemkne. Vyzkoušeno u fabie, superba a oktávie ,kde hrozilo rozseknutí zámku.Tento systém se používá ve svářečkách TIG-VIG.

nevodivá vrstva z prachu z uhlíků, to se mi zdá ňáké divné...

Tak si to změř. Je-li uhlík vypálený a zoxidovaný ,je hůře nebo vůbec vodivý. Stačí ošmirglovat a motor jede jako nový.

no nevím, nevím......, ale je fakt, že tím výbojem se může stát ledacos... Jak ale píše výše, tak motor se zjevně hýbe, když v tom cvaká

třeba se hýbe ale málo k odsejfování.

no jo jo urcite to ten SAFE drzi, divejte jeste pro rekapitulaci, odpojil jsem v pruchodce kabely vedouci k zamku a na pin 1 a 2 privedl napeti / zem, je to spravne, ne?

asi jo, jen v tý svorkovnici je to přehozený oproti konektoru zámku, ale to by nemělo vadit.

Jinak pro jistotu přikládám odkaz, kde je vidět, co je uvnitř zámku. Mám pocit, že se tu rodí příliš fantastické teorie. Nicméně, pokud se ty převody zakously, tam mírně vyšší napětí tomu může (ve výjimečných případech) pomoci.

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=40689&sid=525eb19fb27411a37c631f946f51c760

a ještě taková kontrolní otázka, ví tady někdo, jak ten safe systém přesně funguje?

ja to teda nevim, ale predpokladal bych, ze se musi odblokovat prvne SAFE a az pak se odemykaji dvere ...

já to taky úplně přeně nevím, jen vím, že od toho jsou tam ty spínače. Co přesně se ale děje a jestli je to záležitost primárně elektronická nebo mechanická.... A to bouchání nic? Někdo ať ti cvaká a přes nějaký klacek to probouchej gumovou plalicí.

Sejf je 2x zamčení - odsejfování je 2x odemčení. Ze sejfu to jde jen servomotorem , nebo rozlámat, nebo jak je nahoře popsáno mím udělátkem.

a čím je určeno, že se to 2x "odemkne" a ne jednou?

Komfortkou

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.