Bombos3 Vloženo 27. Duben 2019 Sdílet Vloženo 27. Duben 2019 Zdravím Snažil jsem se hledat, ale nenašel přímou odpověď. Kolik ampér lze bezpečně odebírat z 12v zásuvky na středové konzole (verze bez podsvětlení). Nejedná se mi o jak dlouho vydrží baterka, ale čistě o dimenzování vodičů, pojistky a samotného konektoru. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 28. Duben 2019 Sdílet Vloženo 28. Duben 2019 Pojistka tam je 15A a kabel je 1,5mm což je dostačující. ALE POZOR!!! Je potřeba použít při odběru vyšších proudů kvalitní zástrčku! Hlavně ne tu s pojistkou a pružinkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bombos3 Vloženo 28. Duben 2019 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2019 Díky za odpověd! :-) Plánuji odebírat jen cca 6A, ale chtěl jsem si být 100% jistý. Zástrčku jsem vybral tuto: https://www.aliexpress.com/item/Cls-car-styling-Universal-Male-Cigarette-Lighter-with-8Amp-Fuse-Din-Plug-BMW-Euro-Style-Socket/32809296132.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.118f4c4ddOMn69 Konstrukčně se mi zdá lepší než většina ostatních, jelikož má tlustší plasty i kovové části. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 28. Duben 2019 Sdílet Vloženo 28. Duben 2019 No je univerzální na malou a velkou zásuvku. Má ale dole prsten co drží v tom spodním kontaktu protože je potřeba aby řádně držela. Největší problém je když se vyhřeje ten pružící plíšek u pojistky a pak to topí a topí až se upeče i zásuvka v autě! Já používám ty nejlevnější černočervené kde je plus přiletován přímo na kontakt a pootočením vnější kontakty zaskočí do drážek v zásuvce pokud je má. Mám s tím mnohaleté zkušenosti kdy autolednice běžela cestou a v Chorvatsku 12 dní v kuse. Tam z počítačovýho zdroje s napětím 15V. Hlavně to nejdříve zapni a po delší době zkus zda to moc nehřeje teplý to bude vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bombos3 Vloženo 28. Duben 2019 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2019 Samozřejmě to budu ze začátku pořádně hlídat. Plánuji na to připojit DC-DC převodník na napájení NTB. Těch 6A je špičkový příkon včetně ztrát na převodníku. Předkládám, že většinu času nebudu odebírat více jak 3A. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.