Kolacek12 Vloženo 3. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2021 Zkusil jsem si koupit Traffication na jeden rok (259 Kč) a po otevření této aplikace se mi objeví asi šest dlaždic s možností nahlášení různých problémů (nehoda, kolona, špatný stav vozovky, zvěř na silnici....). Zkoušel jsem nahlásit kolonu, vše proběhlo OK, událost zazanamenána. Ale pár dnů předtím byla nějaká aktualizace shopu, tak nevím, jestli se to nezměnilo třeba díky ní. Máte někdo nějaké postřehy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 3. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2021 před 12 hodinami, Kolacek12 napsal: Zkusil jsem si koupit Traffication na jeden rok (259 Kč) a po otevření této aplikace se mi objeví asi šest dlaždic s možností nahlášení různých problémů (nehoda, kolona, špatný stav vozovky, zvěř na silnici....). Zkoušel jsem nahlásit kolonu, vše proběhlo OK, událost zazanamenána. Ale pár dnů předtím byla nějaká aktualizace shopu, tak nevím, jestli se to nezměnilo třeba díky ní. Máte někdo nějaké postřehy? Potvrzuji. Dnes nahráno. Předtím tyto dlaždice v nabídce nebyly. Zítra vyzkouším a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 5. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2021 Z první zkušenosti z app Traffication v. 1.0.25. Dlaždice jsou na následujícím skenu: 1) nekomfortně se tato nabídka otevírá až po "kliknutí" na dlaždici v Menu "Traffication". Při řízení až nebezpečné 2) bezradnost, co zvolit při dosažení místa s Nehodou, jako je to ve WAZE. Volil jsem "Překážky", ale uvažoval jsem o dlaždici "Dopravní kolona". Při jízdě jsem použil obě dlaždice, každou dvakrát. Došlo k odeslání hlášení a poděkování. Další už dohledat nešlo. Zvláště mně vadila ta nejednoznačnost u dopravní nehody. Pro další informace jsem používal tento text: https://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2021-02-10-skoda-auto-predstavuje-aplikaci-traffication-upozornujici-na-nebezpecne-situace-v-doprave Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 5. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2021 Nainstaloval jsem to zkušebně cca před dvěma měsíci (na půl roku zdarma) a žádné dlaždice jsem tam zatím neměl, ale už jsem to delší dobu neotvíral a minulý týden byla nějaká aktualizace. Jak by se to vlastně mělo chovat? Zatím mi po celou dobu nic nehlásilo. Před instalací Traffication mi občas zahlásila navigace (i když není spuštěné navigování) info o zdržení na trase. První týden po aktualizaci Amundsenu to hlášení bylo každý den a pak už jen sporadicky. Ještě si vzpomínám na hlášení o autě v protisměru na dálnici, které se zobrazilo i na kokpitu ale to bylo už před více než rokem - a to jsem ani nebyl na té dálnici (ale nebyla daleko). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 před 9 hodinami, KennyMc napsal: Nainstaloval jsem to zkušebně cca před dvěma měsíci (na půl roku zdarma) a žádné dlaždice jsem tam zatím neměl, ale už jsem to delší dobu neotvíral a minulý týden byla nějaká aktualizace. Jak by se to vlastně mělo chovat? Zatím mi po celou dobu nic nehlásilo. Před instalací Traffication mi občas zahlásila navigace (i když není spuštěné navigování) info o zdržení na trase. První týden po aktualizaci Amundsenu to hlášení bylo každý den a pak už jen sporadicky. Ještě si vzpomínám na hlášení o autě v protisměru na dálnici, které se zobrazilo i na kokpitu ale to bylo už před více než rokem - a to jsem ani nebyl na té dálnici (ale nebyla daleko). Co jsem o tom četl, tak by se to mělo chovat tak, že na obrazovce a snad i na kokpitu by měly vyskakovat hlášky. Jen to zadávání (např. nehoda, kolona ...), jak píšu výše, je komplikované. Je to podobné jako ve WAZE. Ale WAZE je o moc dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 Tak ty dlaždice už tam mám taky. Nevím, jak by ale fungovalo to hlášení na přesnost místa. Když pojedu okolo překážky (např.), než se spustí Traffication, než pak vyberu událost, tak jsem už minimálně o kilometr dál. V kolonách jsem prakticky denně, na navigaci jí vidím (červená nebo oranžová), ale proti hlášení navigace zatím nebylo nic navíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 Traffication je v této podobě polotovar. Další aplikace Zprávy vůbec nefungují. Funguje aplikace Počasí. Tam využívám hlavně radar oblačnosti (déšť, sněžení), jinak moc ne. Ještě k tomu označování místa. To asi funguje tak, jako u TomToma. Čeká se na více označení od řidičů (nevím však jaký je počet) a pak se to zveřejní. Shrnuto: krásný display, avšak obsah a jeho fungování je katastrofální. Snad ŠA na tom SW v krátké době zapracují. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolacek12 Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 Minulý týden jsem stál v koloně, spustil Traffication a klepl na "Dopravní kolona" a objevila se hláška "děkujeme za nahlášení" (nebo něco v tom smyslu). Jinak spuštění aplikace mi trvá cca 20 s, což při jízdě po dálnici, pravda, je necelý kilometr. @jarvK tomu zadávání událostí - mně se to komplikované nezdá (3 kliknutí - Menu - Traffication - Událost), jen trošku pomalejší. Nevím, jak je to ve Waze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 8. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2021 před 22 hodinami, Kolacek12 napsal: Minulý týden jsem stál v koloně, spustil Traffication a klepl na "Dopravní kolona" a objevila se hláška "děkujeme za nahlášení" (nebo něco v tom smyslu). Jinak spuštění aplikace mi trvá cca 20 s, což při jízdě po dálnici, pravda, je necelý kilometr. @jarvK tomu zadávání událostí - mně se to komplikované nezdá (3 kliknutí - Menu - Traffication - Událost), jen trošku pomalejší. Nevím, jak je to ve Waze. To spouštění přes tři kliknutí je zdlouhavé. Stačilo by přidat tlačítko do mapy a vše se zrychlí. Ve WAZE je dokonce i označování místa, kde zrovna chytá řidiče policie, ale to je asi dost problematické. Navíc, ten kdo provozuje tuto službu musí také hlídat časově konec této události, aby to tam nestrašilo celý den nebo více dnů. Traffication je na samém začátku, ale je dobře, že se s tím začalo. Kdo tu apku má, musí strpět děcké začátky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 20. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2021 Tak jsem dneska strávil nějaký čas v koloně a chtěl jsem jí zkusit nahlásit, ale nešlo to. Spustil jsem Traffication (teda chtěl jsem) a nejmíň pět minut se zobrazovalo "načítání" s točícím kolečkem a nikam dál jsem se nedostal, tak jsem to ukončil. Ještě dvakrát jsem to během jízdy zkusil spustit, ale nepodařilo se to, vždy to bylo stejné. Při odpolední jízdě to pak spustit šlo. Před týdnem jsem několikrát zkusil jak rychle se Traffication spustí (vždy první spuštění během jízdy). Měřil jsem vzdálenost (odečítal z tripu) při rychlosti 90 km/h. Nejrychlejší spuštění bylo po 800 m. Většinou přes 1000 m ale i 1500 m (takže na dálnici by to bylo 1,2 až 2,2 km). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 21. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2021 před 17 hodinami, KennyMc napsal: Tak jsem dneska strávil nějaký čas v koloně a chtěl jsem jí zkusit nahlásit, ale nešlo to. Spustil jsem Traffication (teda chtěl jsem) a nejmíň pět minut se zobrazovalo "načítání" s točícím kolečkem a nikam dál jsem se nedostal, tak jsem to ukončil. Ještě dvakrát jsem to během jízdy zkusil spustit, ale nepodařilo se to, vždy to bylo stejné. Při odpolední jízdě to pak spustit šlo. Před týdnem jsem několikrát zkusil jak rychle se Traffication spustí (vždy první spuštění během jízdy). Měřil jsem vzdálenost (odečítal z tripu) při rychlosti 90 km/h. Nejrychlejší spuštění bylo po 800 m. Většinou přes 1000 m ale i 1500 m (takže na dálnici by to bylo 1,2 až 2,2 km). Potvrzuji uvedená zjištění a použitím Traffication, i když jsem jeho načtení tak přesně neměřil. To načítání, než se objeví dlaždice, je neúměrně dlouhé. A také nevidím zatím žádný efekt na mapě, když zadám situaci přes dlaždici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Promazal jsem DTC a zdá se, že Traffication se načte rychleji. Ale bude to chtít asi delší dobu zkoušet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OZracing Vloženo 30. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2021 Pro update SW se musí do servisu Škody, nebo je možné jej stáhnout uživatelsky i přes infotainment? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 30. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2021 Pkud má vůz eCall (je on-line) pak se update stahuje automaticky (zobrazí se na infotainmentu). Jiný případ je používání SD karty. Aby odpověď byla relevantní, je dobré uvádět (třeba v podpisu) specifikaci vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OZracing Vloženo 30. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2021 (editace) eCall mám, ale když dám kontrolu aktualizací systému, tak se hledání právě točí do nekonečna bez výsledku (dokud to neukončím).. Tak nevím kde je zakopaný pes? Editováno: 30. Prosinec 2021, autor: OZracing Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 31. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2021 To mně u nového vozu také trápilo. Je dvojí možnost - zkusit to znovu později (důležitý je dostatečný signál) a/nebo obrátit se na podporu. Tam je to však zdlouhavé - moje zkušenost, ale on-line připojení se rozběhalo. Pak snad ještě diagnostika (promazání), jestli tam to nějak nedrhne. Ale možná, že tu někdo odpoví více fundovaně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OZracing Vloženo 31. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2021 Zkusím, stejně tak se aktualizují i mapy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 31. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2021 Ano. Také jsem delší dobu cca 6 měsíců čekal na aktualizaci, dokonce jsem volal na podporu, a pak se mně neočekávaně objevila nová verze navigační databáze 21.11, předtím byla verze 21.9. Píšu o tom tady: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OZracing Vloženo 2. leden 2022 Sdílet Vloženo 2. leden 2022 Ještě drobnost.. Musím mít mimo eCall zaplacený nějaký Cubic data plán, nebo něco jiného ze Škody Connect? Všechny předplatné mi totiž vypršely, tak zda není problém ohledně nekonečné aktualizace v tom.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 2. leden 2022 Sdílet Vloženo 2. leden 2022 Myslím si, že Cubic data nejsou nutná, ale je nutné si zaplatit aplikaci Škoda Connect. Ale střílím od boku, protože jsem zatím prodloužení licencí neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OZracing Vloženo 2. leden 2022 Sdílet Vloženo 2. leden 2022 Tak jsem rozchodil např. blikání z mobilu, nebo stav vozidla v mobilu, ale hledání updatu systému to v autě prostě nedokončí :-/ Je někde ukazatel signálu té eSIM? Nebo to alternativně připojit na WiFi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 3. leden 2022 Sdílet Vloženo 3. leden 2022 Sílu signálu eSIM jsem nikde nenašel. Ale myslím si, že by připojování a aktualizace měly jít buď přes wifi (to je vázané na místo) nebo přes WAN (hotspot, vázané na telefon). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OZracing Vloženo 4. leden 2022 Sdílet Vloženo 4. leden 2022 Tak jsem dnes volal na Škodu a údajně k aktualizaci systému jsou potřeba právě Cubic data, vše ostatní komunikuje přes eSIM.. Nicméně to nefunguje i když jsem ty data dokoupil. Ve čtvrtek jedu do servisu tak uvidím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 5. leden 2022 Sdílet Vloženo 5. leden 2022 Prosím o informaci, jak to s tím prodlužováním connectivity dopadlo. Zajímá mě to. Měl jsem za to, že Cubic data se dají nahradit připojením přes telefon. Ať to v servisu dopadne k plné spokojenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 5. leden 2022 Sdílet Vloženo 5. leden 2022 To Traffication: včera jsem použil v dopravní koloně (spíš zácpa či "traffic jam") a na mapě se téměř okamžitě změnila silnice z volné na ucpanou. Pokud by to takto fungovalo stabilně, tak bych to uvítal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.