Scala10 Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 Ahoj, mám dotaz ohledně fuknce vnějších zrcátek, které se mají automaticky stmavit. Moje Scala ve výbavě style, stmaví pouze zrcátko u řidiče a pravé je více méně obyčejné. Můžete se prosím podívat jestli to máte stejně? Popřípadě jestli jste někdo řešil tento problém. Díval jsem se zpětně na konfigurátor i car card a v obou případech je napsáno "sklopná vnější zrcátka s automatickým stmíváním" takže množné číslo a měly by to umět tudíž zrcátka obě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomíno S. Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 (editace) Řešilo se to t v několika vláknech, tak zkus dohledat. Každopádně je stmivajici se pouze zrcátko řidiče. https://forum.skodahome.cz/topic/148547-škoda-scala-15-tsi/page/2/#comments Editováno: 30. Listopad 2019, autor: Tomíno S. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scala10 Vloženo 30. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 @Tomíno díky za bleskurychlou odpověď, která mě na jednu stranu uklidnila, ale na druhou stranu zklamala, protože bych čekal, že když píše škodovka v množném čísle, tak myslí obě zrcátka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 Buď rád aspoň za to u řidiče, u VW je to výsada snad jen Passatu, ostatní modely mají smůlu. Nechápu, že tyto užitečné funkce nejsou standardem, narozdíl od jiných "stylových" blbostí jako ambietní osvětlení aj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yogg Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Však je v konfigurátoru napsané, že to je na straně řidiče. Ale i tak je to marketingový nástroj a ne objednávkový systém nebo eshop. Je lepší obecně řešit dotazy před objednáním auta s autorizovaným dealerem. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeWe Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 (editace) @YoggNo třeba v soupisu vozu uloženém z ledna , když jsem poptával auto je toto a když dnes tak pouze u řidiče - změněno teprve relativně nedávno Editováno: 2. Prosinec 2019, autor: PeWe 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 @Yogg A tebe by fakt napadlo zeptat se v případě, že je v konfigurátoru a potažmo i v ceníku ve výbavě napsáno množné číslo "vnější zpětná zrcátka se stmíváním", na to jestli to výrobce míní vážně a budou skutečně obě se stmíváním? Tak to mě teda ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 To teda nikoho nenapadne. Po skusenostiach so skodovkou ale uz budem vediet, ze ak nieco kupujem, vytlacim vybavu a prejdem vsetko, aj ostrekovace a drobnosti. A to som ja presiel tak 50% ako krytka motora zospodu a ine veci, co som chcel vo vybave. Ale ze by nieco tam nebolo z toho co deklaruju ma ani nenapadlo. Inak v piatok v servise mi technik vravel, ze mali reklamaciu na kamiq, prvok vybavy a zistili, ze to co tam ma byt sa do kamiqu ani nemontuje. Takze mozme byt radi, ze z 2och zrkadiel aspon jedno mame :) Otazka je co je v kupnej zmluve vo vybave, lebo ak to tam je, tak sa to dozadovat da. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joker 85 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 V 1. 12. 2019 na 0:25, Lancelot napsal: Buď rád aspoň za to u řidiče, u VW je to výsada snad jen Passatu, ostatní modely mají smůlu. Nechápu, že tyto užitečné funkce nejsou standardem, narozdíl od jiných "stylových" blbostí jako ambietní osvětlení aj. Dokáže to v určitých podmínkách vyvolat jak nepříjemnou tak nebezpečnou situaci. Jsou lidi kterým to vadí a mezi ně patřím i já. Kámoš si před pár měsíci koupil novou ovci RS a po pár týdnech šel vnější zatmavovaci zrcátko vyměnit za klasiku. Ps: ambietní osvětlení se líbí holkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 To nevím jak. Problém s tím nemám (ani jsem na to neslyšel stížnosti -až na tu tvoji), narozdíl od oslňování vozidly za mnou. Mě se taky líbily osvětlené kličky či prostor pro nohy, ale všeho moc škodí, tím spíš, že se přidávají srandičky a bezpečnostní prvky v podobě např. červených světel nebo aspoň odrazek ve dveřích mizí. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yogg Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 před 47 minutami, Joscer napsal: @Yogg A tebe by fakt napadlo zeptat se v případě, že je v konfigurátoru a potažmo i v ceníku ve výbavě napsáno množné číslo "vnější zpětná zrcátka se stmíváním", na to jestli to výrobce míní vážně a budou skutečně obě se stmíváním? Tak to mě teda ne. No můj názor je v tomhle případě irelevantní, protože mám poměrně dobrou produktovou znalost a vidím dovnitř :) Ale je fakt, že ten název byl zavádějící. V právním upozornění konfigurátoru, v sekci "uvedené údaje, použité fotografie" je toto "... Autoři serveru si vyhrazují právo chyb zápisu a omylu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Ano, autoři serveru si vyhrazují, z právního hlediska, právo na chyby zápisu. Nicméně, když jsem byl objednávat v lednu Scalu, měl jsem z konfigurátoru vytisknutý přesně popis auta. Prodejce vložil do systému požadavek na objednání podle čísla této konfigurace, přičemž mě neupozornil, že je tam chyba v tom směru, že ne obě zrcátka jsou stmívací. To už asi právně kulhá a zřejmě bych se mohl domáhat toho, aby i zrcátko na straně spolujezdce mělo tuhle vlastnost. Jen by byla otázka, jak dokáži, že mě na to prodejce neupozornil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 @Joscer mas ku kupnej zmluve vybavu auta? mne ju posielal predajca predtym nez som siel auto obhliadnut. a to som pouzil i pri reklamacii signalizacie neodstatku vodu v ostrekoch. beriem to tak, ze i ked to zaslal mailom, no deklaroval vybavu auta tym, kedze tam je presne i VIN Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 No, hlavně to nehodlám vůbec řešit. Jen jsem to tady uváděl, jak to u mě probíhalo. Nějaké "papíry" ve složce, co jsem k autu dostal mám, ale co je tam přesně všechno, to nevím. nezkoumal jsem to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scala10 Vloženo 2. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Je vidět, že nejsem sám, komu to není uplně jasné a vzhledem k tomu, že i samotná Škoda auto, mění své popisky k výbavám, takže již k v aktuálním konfigurátoru se lze dočíst, že je to pouze na straně řidiče. Každopádně je pro zajímavost, jak to funguje na infolince, tak jsem dostal tuto odpověd na stejný dotaz: Tak až budu mít další novinky, dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joker 85 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 (editace) před 9 hodinami, Lancelot napsal: To nevím jak. Problém s tím nemám (ani jsem na to neslyšel stížnosti -až na tu tvoji), narozdíl od oslňování vozidly za mnou. Mě se taky líbily osvětlené kličky či prostor pro nohy, ale všeho moc škodí, tím spíš, že se přidávají srandičky a bezpečnostní prvky v podobě např. červených světel nebo aspoň odrazek ve dveřích mizí. Kámoš s ovcí v RS málem v noci sundal na dálnici pilota v levým když předjíždel do levého a za zadkem mu jel ocas. Takže kvůli autu v zádech přehlídl auto v zrcátku kvůli zatmaveni. Stačí souhra náhod a podmínek. Já mám podobnou zkušenost s tím že mi přijde že to v každém modelu a značce reaguje jinak. Pro mě je nejdůležitější abych měl na první dobrou přehled kolem mě i za auto co jede za mnou. Jinak s tebou souhlasím. Editováno: 2. Prosinec 2019, autor: Joker 85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 25. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2019 Toto není chyba stmívaného zrcátka, ale neřidiče. Který navíc svou chybu svaluje na jiné. V ceníku došlo ke zpřesnění a je už uváděno jen stmívané zrcátko u řidiče. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seetr Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Pánové, v této souvislosti mě napadlo řešení v podobě nestmívatelného zrcátka na straně spolujezdce. Tedy pokud jsou oboje zrcátka stejná, levé a pravé, dalo by se objednat stmívatelné jako díl z Anglie, protože tam to mají přesně naopak:) Otázka je, kolik by ta sranda vyšla. No, taky mě to ze začátku trápilo,ale už jsem si zvyknul ..a nechává mě to čím dál více chladným :)) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Na to som myslel aj ja uz. Si to vystihol. No posledne dni mi skor chyba asfericke lave. Teraz v zime, ked su okna spinavsie po dlhych trasach som uz mal par situacii, ze len opatrnost zabranila kolizii s autom v mrtvom uhle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frfr Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 riesili ste niekto pridavne zrkadielka pre mrtvy uhol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Duben 2021 Sdílet Vloženo 24. Duben 2021 V 16. 1. 2020 na 20:56, seetr napsal: Pánové, v této souvislosti mě napadlo řešení v podobě nestmívatelného zrcátka na straně spolujezdce. Tedy pokud jsou oboje zrcátka stejná, levé a pravé, dalo by se objednat stmívatelné jako díl z Anglie, protože tam to mají přesně naopak:) Otázka je, kolik by ta sranda vyšla. Pravé stmívací zrcátko je dostupné jako originální příslušenství na Škoda eshopu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 24. Duben 2021 Sdílet Vloženo 24. Duben 2021 Já tedy nevím, ale mě se zatmavují obě vnější. Style + extra. Na staré Škodě jsem si dělal regulaci úrovně zatmavení. Jde tam cca 1,5V na polarizaci krystalů. Mírnou změnou napětí jsem docílil menšího či většího zatmavení. Fungovalo to. Ale tady je to akorát. Navíc záruka 😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 25. Duben 2021 Sdílet Vloženo 25. Duben 2021 Scala přišla o zatmavování pravého vnějšího zrcátka nedávno, takže klidně můžeš mít. Aktuálně je dostupné k demontáži na eshopu tady nebo tady, podle toho, jestli mate Side Assist nebo nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 25. Duben 2021 Sdílet Vloženo 25. Duben 2021 Prave teda co ja viem zatmavovacie nebolo. To musela byt daka edicia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 25. Duben 2021 Sdílet Vloženo 25. Duben 2021 Bolo. Kdyby to bylo nutné, i bych dohledal, kdy o něj přišla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.