Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, v hrdle nádrže je nějaká kovová záslepka a nelze tankovat palivo z kanystru. Nelze zasunout trychtýř nebo nálevku od kanystru. 

Co s tím ?

Upraveno od Pawouk
Upraven název tématu.

Musíš použít nálevku s vhodným průměrem (stejným jako tankovací pistole), potom se záklopka odklopí, je to pojistka proti natankování špatného paliva.

@KEDARBOBRY myslis u nafty?

precitat si manual od svojho auta, tam to popisuju

A co sa dozvie z manualu?

Ak si precitas prvy prispevok, co myslis, prisiel uz na to ze tam ochrana je?

v manuali je pekne ukazane ako to funguje a ked nieje uplne tupy tak zisti ze tam musi strcit dostatocne hrubu trubku na to aby to odistil

• Autor

díky chlapci za rady .... 

• Autor
před 15 hodinami, sk0d@ napsal:

@KEDARBOBRY myslis u nafty?

jj ropa :-) 

Ked som mal naftoveho Focusa II s rovnakym antibenzin riesenim, vozil som v kufri taky lievik, je to origo diel a ma taky priemer ako tankovaci pistole. Zastav sa v hocijakom Ford salone, to maju bezne skladom.

• Autor
před 13 hodinami, sk0d@ napsal:

Ked som mal naftoveho Focusa II s rovnakym antibenzin riesenim, vozil som v kufri taky lievik, je to origo diel a ma taky priemer ako tankovaci pistole. Zastav sa v hocijakom Ford salone, to maju bezne skladom.

díky, podívám se po tom .... 

• 2 týdny později...

Moj tankovaci balicek na aditivum...

20200429_145924.jpg

20200429_145820.jpg

Moj vyzera podobne

• Autor
před 17 hodinami, Patrik1971 napsal:

Moj tankovaci balicek na aditivum...

20200429_145924.jpg

20200429_145820.jpg

Ahoj, díky za inspiraci. 

A k cemu to ? VIF tam zvrhnu z vicka a pak dam pistoli a tankuju a tim se to splachne ?

Ako tam zvrhnes 66ml aditiva...3,5 odmerky skoro?Na Superbe 3kovom tazko....tecie to pri takomto nalievani uplne vsade....toto je uplne easy a clean sposob

Nevyjizdim nadrz do sucha. Tankuju kdyz mam pulku nadrze a ty dve vicka se tam vklidu vejdou a nikde nic netece. Ono to je mozna i v rukach ?. A proto nevidim duvod vozit v aute navic upatlanou a smeadlavou nalevku

Já jednou koupil to jednorazove baleni s dlouhym hrdlem a od te doby to pouzivam k dolevani. 

16791_429504bc0c91a784025180c2a695d27c_main_large.jpg

Jen u jednorázové lahvičky pozor, má jinou koncentraci než plechovka (jedna lahvička z plechovky vystačí na několik nádrží).

No jasne. Pisu, ze to pouzivam pouze k dolevani. Tj. z plechovky injekcni strikackou odmerim potrebne mnozstvi, striknu to do te lahvicky a u pumpy pred tankovanim to tam soupnu.

Upraveno od Martin Bednář

@ČudlR, ziadna upatlana, ani smradlava. Ako hovoris, je to v rukach...

V 2. 5. 2020 na 10:40, Martin Bednář napsal:

Já jednou koupil to jednorazove baleni s dlouhym hrdlem a od te doby to pouzivam k dolevani. 

16791_429504bc0c91a784025180c2a695d27c_main_large.jpg

I já jsem zvolil stejný způsob - v každém autě mám 1 malou lahvičku, kterou průběžně doplňuju z 500 ml plechovky 20 ml injekční stříkačkou. Přijde mi to takhle nejjednodušší, jen to člověk nesmí zapomenout doplnit :) Kdysi jsem ale taky vozil plechovku s sebou a doléval před každým tankováním přímo odměrkou v uzávěru... 

každý to dělá po svém a tak jak mu to vyhovuje. Já naopak přijedu k čerpací stanici, natankuji plnou nádrž, přijedu domů a v klidu si doplním do nádrže aditivum za pomocí prodlužovacího hrdla (nálevky) od kanystru. 

Já leju aditivum přímo do tankovací pistole a tu pak zasunu do hrdla nádrže a tankuju. 

Aditivum dolévám z lahvičky s dlouhým hrdlem, leju to přímo na tu záklopku v hrdle nádrže a jelikož jsou v ní otvory, tak to tam v pohodě nateče.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.