Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Hallo, kdo mi sem může hodit nějakou radu nabo názor do placu :help: ?

Mám objednanýho Toura OII - dodávka předběžně za měsíc - objednal jsem si defend lock za šest táců, co tam montuje autorizovaný prodejce až mu to dorazí z výroby.

Přímo z výroby však mám objednaný do auta originál alarm s hlídáním vnitřního prostoru, náklonovým čidlem, zálohovou sirénou - funkcí jak robot - samozřejmě jsem počítal s lepším spaním když tam mlasknu defend lock i alarm, ale teď to vypadá rozporuplně :feve:

K dálkovýmu centrálu mě to stojí dalších 6100,- příplatku podle konfigurátoru ( nepočítaje slevu z celého obj. vozidla ).

Pročítám různá fóra a příspěvky a jsem teda z alarmu dost "jelen" jestli to není spíš na obtíž než ku prospěchu - třeba příspěvek relativně aktuální zde před necelým rokem cituji :

"mám O2 FL 09, alarm se mi spouští už cca 6 měs., v servise jsem to reklamoval už 3x. Neúspěšně. Spouští se tak 1-2x za měsíc, náhodně, houká 15 až 20 min. Nejhorší je, že nejde vypnout. Jel jsem z Plzně do Berouna se sirénou a blikajícíma varovkama, pak sám přestal. Naposled v Německu v Lindau v centru města 20 min, no prostě paráda. V servise mi měnili náklonový čidlo a senzor vnitřku, 2x. Závadu nenašli. Teď jezdím s vytaženou pojistkou a nehouká. Pokud máte nějakou radu ... zkusím novější senzory, viz. OnSit, jinak už nevim."

no tak takový výhody za 6000,- bych si od škodovky nepředstavoval - je ta kvalita dnes dodáváného alarmu do OII třeba naprosto shodná jako před rokem nebo tam snad dodávají už zase lepší čidla nebo je alarm od renomovanějšího výrobce než dřív - ani nevím, od koho to je - všechno sériově montovaný prej stojí za prd :aggressive:

není lepší se na ten alarm radši vyprdnout ( měsíc před výrobou ta objednávka snad lze v tomto bodě změnit ) a nechat jen defend-lock a vydělat si tak na eurogap, který chci dát navíc k havárku ? Na pár tisících korun se sice nerozbrečím, jde mi ale o efekt a ne vyhazovat peníze oknem úplně a pak mít ještě nervy ze špatného fungování a reklamací složitých čidel a elektroniky. On ten alarm prý ani nejde natvrdo vypnout, takže když mi bude samovolně naskakovat nebo blbnout, tak abych si hodil mašli ne :o ?

otázka taky co by v touru chtěl někdo ukrást - "hnusné" rádio Blues nebo jinak už tam kromě dvou airbagů nic není. Nebo snad nechat alarm a naopak se vykašlat na defend lock za úplně stejný příplatek 6000, který je prý taky na nic pokud se někdo rozhodne auto ukrást ? Barák an garáž samozřejmě nemám, ale tady se zase moc nekrade - ale když někam pojedu, tak u shopping parku nebo na dovolené si ho může někdo podat ....i když tyhle případy zase jistí eurogap

Jaké máte na originál alarm v takovém autě názory ?

Editováno: , autor: Komodor
Vloženo

Nevím, máme starší OII (2006) a alarm tam šlape 100 %.

Pokud zabezpečení bereš z toho úlu pohledu jak mi přišlo, tak se vys.r jak na alarm tak na defend. Protože pokud ti někdo bude chtít auto šlohnout tak ti ho šlohne. U profíků ti ho ani nepoškodí. A pro ty amatérský zloděje ho nechávej vodemčený a klíče v autě.

A pokud se děsíš složitejch reklamací čidel a tak? Buď budeš mít sakra pech na blbou várku a blbej servis - v tom případě di max do Š100 nebo budeš výrobci věřit.

Odstranění závady a reklamace je co servis.

Mě na FI přestalo jít ABS a objel sem 4 servisy než zjistili že je kaput pojiska. V prvních třech chtěli 20 000 až 40 000 za čerpadlo ABS a čidla.

Vloženo

Mám r.v.2009 a ten alarm funguje bez zavad, ani jednou falesny poplach. Ten alarm je v podstate soucasti BCM, ke ktere je pripojena sirena a cidlo naklonu/vnitrniho prostoru pres LIN bus. Deaktivovat natrvalo se da kodovanim - proste se to v BCM vypne. Beru ten alarm tak, ze bych aspon slysel, ze se s autem pred domem neco deje. Jinak si nedelam iluzi, ze by to auto nejak ochranil. Dobre je to spojit s pagerem. Jinak myslim, ze pokud budes mit aspon nejake zabezpeceni, mas vetsi nadeji, ze vezmou auto vedle, ktere nebude mit zadne. Ale 100 procent jistotu nebudes mit nikdy.

Vloženo

Bohužel airbagy z O2 by chtěl mít asi každý, takže si myslím, že alarm rozhodně není zbytečná věc. Možná by stálo za úvahu i vyndání a zaslepení zámků.

Pokud by alarm zlobil, je potřeba to reklamovat, reklamovat, reklamovat, dokud to nevyřeší. Proto je u novejch aut záruka.

Vloženo

Moc souvislostem ohledně alarmů nerozumím,

ale soused o 5 domů níže si dovezl zánovní auto Oct a trvalo mnoho dní než našel zdroj falešných poplachů v domontovávaném elektrickém otvírání garáže jiného souseda.

Co mu spouštěl v autě jsem tedy nepochopil - ale vyřešil to. Už nehouká. Asi 3 týdny ale tápal, než vypátral souvislosti. Byl tam skoro jak rybář.....

• o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Vedel by nekdo, kde jsou u originalniho, z vyroby montovaneho alarmu, umistena cidla hlidani vnitrniho prostoru? Nekde jsem tu nasel info, ze by mely byt v tom plastovem tunelu na strese, ale tam jsem nenasel nic a docela mi to vrta hlavou. :)

Vloženo (editace)

To jsem si taky myslel, ale kdyz tam posvitim do tech drazek, tak je to vyplnene cernou penovkou. Je to docela zahada. :)

Editováno: , autor: mike_k
Vloženo

mam akurat rozobrany interier ak ta to este zajima mozem nafotit a poslat ako to robili mne (asi vo vyrobe ale to uz nezistim asi lebo octu nemam od nova)

Len ked sa na to tak pozeram jakym sposobom to pospajali tak z casu na cas sa zastavim a rozmyslam nad tym ci to nerobil kuchar casnik zo specialnej OSOBITNEJ ucnovky...

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, mám takový problém. Při aktivaci alarmu se nezamkne auto, ale čidla a vše okolo alarmu funguje. Při otvírání auta se vozidlo normálně bez problémů otevře. Baterie v dálkovém ovladači je nová. nesetkal se s tím už někdo?

Teď musím auto nejdřív zamknout klíčkem a pak aktivovat alarm.

Díky za info.

• o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj,

tuším, že se to pozná podle rytmu blikání červené diody na řidičových dveřích. Jestli si to dobře pamatuji vrvních 30s bliká rychleji a potom pomaleji, když alarm máš, když ne tak od zamčení bliká ve stejném tempu.

V návodu k použití str. 43 o alarmu píšou, viz. níže.

------------

Varovné zařízení zvyšuje ochranu před vloupáním do vozidla. Při neoprávněném
vnikání do vozidla vydává zařízení zvukové a světelné varovné signály.

Jak se varovné zařízení aktivuje?
Varovné zařízení se automaticky aktivuje zamknutím vozidla klíčem ve dveřích řidiče
nebo při zamknutí dálkovým ovládáním v klíči. Varovné zařízení se aktivuje asi 30 s po
zamknutí.

Jak se varovné zařízení deaktivuje?
Varovné zařízení se při odemykání vozidla deaktivuje pouze tehdy, když použijete
dálkové ovládání. Jestliže vozidlo během 30 s po vyslání rádiového signálu neotevřete,
varovné zařízení se opět automaticky aktivuje.

Pokud vozidlo odemknete klíčem ve dveřích řidiče, musíte do 15 s po otevření dveří
zasunout klíč do spínací skříňky a zapnout zapalování, aby se varovné zařízení deaktivovalo.
Jestliže do 15 s zapalování nezapnete, spustí se alarm.

Kdy se spustí alarm?
Kontrolují se tyto oblasti zamknutého vozidla:
 víko motorového prostoru,
 víko zavazadlového prostoru,
 dveře,
 spínací skříňka,
 náklon vozidla*  strana 44,
 vnitřní prostor vozidla*  strana 44,
 pokles napětí v palubní síti vozidla.
Jestliže dojde při zapnutém varovném zařízení k odpojení jednoho z pólů
akumulátoru, alarm se okamžitě spustí.
Vloženo (editace)

Koupil jsem Octavii a docela má pěknou výbavu a údajně i alarm.Jak ho mám vyzkoušet že tam opravdu je?Zkoušel jsem vše možné a nic. :kol-32:

Jednoduše, buď otevři auto klíčem, otevři dveře a počkej 30s a pak začne alarm houkat. Nebo si sedni do auta a DO se zamkni. Pak se budeš v autě pohybovat a vnitřní čidlo rozhouká alarm.

Jinak by jsi to měl poznat podle tlačítka na B sloupku u řidiče ( sloupek s předním pásem )

Editováno: , autor: Sniper_2003
Vloženo

Já alarm mám, ale leze na nervy. Stačí vevnitř zamknout mouchu a alarm už houká. Když chci auto zamknout, ale chci nechat otevřená okna, aby auto větralo,  tak alarm musím vypnout, protože se po chvíli spustí. A takhle bych mohl pokračovat ještě s několika věcmi. Přesně kvůli tomuhle jsem alarm do auta nechtěl, taky jsem ho v prvním autě neměl, v tomhle scoutíkovi co jsem koupil jako referenčku, už byl, ale nejradši bych ho deaktivoval, protože mi dost otravuje. 

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

No nevim, na mouchy to podle me nereaguje. Mozna na nejake ultra velke, ale bezny hmyz mi nikdy alarm nezapnul ani v aute ani doma. Nejmensi, co mi kdy zaplo alarm byl asi 5cm pavouk prelezuvsi primo pres cidlo.

Editováno: , autor: mike_k

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...