Přejít na obsah

Zimní pneu

StandaO

Doporučené příspěvky

Ano pujdou roztec urcite a et asi taky,ale to zjistis az budes mit tp v ruce.

Děkuji za odpověď. Ještě se trochu vrátim s dovolením k těm pneu Mohla by mi nějaká dobrá duše říct, co bych mohl mít eentualně v TP za rozměry paneu? Budu mít FII Spotline 1,2 TSI (77kw) s DSG. Zatim jem našel akorát doporučený rozměr 195/55R15.... (zimní pneu)

Kdyby někdo věděl jaké jsou další povolené rozměry, budu rád když by to napsal.

Díky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře pánové. děkuji. Pročetl jsem to vlákno dost, ale prostě a jednoduše jsem nenašel, to co jsem hledal, tak nevidím důvod proč se nektrří div "nenaštvete", když se člověk na fóru zeptá. Ale tim se nechci do nikoho navážet nemám to zapotřebí a nechtěl bych rozpoutávat diskuze kvůli takovovéhle věci.

Jsem rád, že jsem dostal odpověď.

Odkaz ke komentáři

Protoze jsme tu uz nejakej patek a vidime tyhle veci denodenne. Neber to za nejaky rejpani, ale je to tak. Proc se ptat na neco ve vlakne kdyz to tu je. Jinak ja mam na aute hlinik z OI predface a jdou na auto uplne normalne. Na nich mam 185/55 r15 zimni a neni problem. Pneu jsou zapsane v TP a u disku je o trosku jinci Et myslim mensi takze jsou o chloupek vic venku.

Odkaz ke komentáři

Jenom k tem diskum z roku 99 - bude to pristi rok precejenom uz dvanact let a je otazka, jestli neni lepsi koupit novy. Ja sem tohle rozhodoval loni (OI koupena v rijnu 99) a po konzultaci s pneumatikarem jsme objednali novou sadu. Byly povrchove chytly rzi a zavazi uz tam bylo taky docela dost.

Odkaz ke komentáři

Jenom k tem diskum z roku 99 - bude to pristi rok precejenom uz dvanact let a je otazka, jestli neni lepsi koupit novy. Ja sem tohle rozhodoval loni (OI koupena v rijnu 99) a po konzultaci s pneumatikarem jsme objednali novou sadu. Byly povrchove chytly rzi a zavazi uz tam bylo taky docela dost.

No něco na tom bude je pravda že to jen plech. A nic není věčný.....

Jinak pro admina: Klidně můžeš ty moje příspěvky smazat ať se to neplete, je fakt že jsou ty témata o pneu hodně provazaný a dotazi se opkujou. Tím už končim s přispěvkama, tohoto typu, slibuju:). Ale jak se říká na druhou stranu: "lína huba holý neeštěstí"....

Odkaz ke komentáři

Dobře pánové. děkuji. Pročetl jsem to vlákno dost, ale prostě a jednoduše jsem nenašel, to co jsem hledal, tak nevidím důvod proč se nektrří div "nenaštvete", když se člověk na fóru zeptá. Ale tim se nechci do nikoho navážet nemám to zapotřebí a nechtěl bych rozpoutávat diskuze kvůli takovovéhle věci.

Jsem rád, že jsem dostal odpověď.

Vůbec jsem se div nenaštval ;)

Je to jen o tom, že odpověď na tvou otázku prostě není jednoduchá a jednoznačná (100 lidí, 100 názorů) a taky tady mnoho odpovědí už někdy před tím zaznělo.

Tak se prostě nediv. A neber to zas tak osobně, byla to dobře míněná rada.

Odkaz ke komentáři

tak jsem taky přezul na zimní gumy. a koukám že taky máš 16" kola atria. já jsem přezul na 14" ultra grip 7 a je to docela znát. auto jede hned o něco tišeji a houpavěji než na letních turanzech. ale snad si zvyknu. a nemají být v předním náboji záslepky jako na zadních? ty díry mě štvou, asi si koupím poklice.

Hledal jsem tento příspěvek zda se už o to někdo zajímal proč na předních nabojích nejsou ty záslepky, ptal jsem se i prodejce a ani oni neví, tak jsem si koupil ty 2 záslepky sám a dal jsem je tam. Je to hezčí a hlavně mi to nebude zernout. Tady to maj kluci nafocený

Odkaz ke komentáři

Kde se ty krytky dají koupit? Strejda gůůgl mě to nenašel...

Normálně je koupíš v každém autorizovaném servise, měly je i na skladě tak jsem nemusem obědnávat ale musíš říct že chceš krytku zadního kola náboje jelikož v etce na přední kolo není zobrazen.

Jinak na netu třeba tady ale je to ještě dražší já je kupoval v autorizovaném servise za 50kč kus

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/vicko-naboje-zadniho-kola:4dfd899253430af5

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0501249c-vicko-naboje-zadniho-kola-fabia-fabia-2-roomster-octavia-octavia-2.html

Odkaz ke komentáři

Ohledně šířky kol jsem včéra a dneska zažil, že i se zimáky 225/45 r17 na G4 V6 4motion se dá krásně jezdit a, že by to bylo nebezpečné to ne, nechtěl bych to vidět na 195/65 R15, teda kdyby se tam vešly přes brzdy. Jinak si myslím, že prostě když tam člověk nedá nějakou nesmyslně širokou gumu (třeba 215) tak by to nemusel být zas tak velkej rozdíl.

Odkaz ke komentáři

Jen se přidám. Já jsem nasadil 185/65 R14 dle tp. Koupil jsem docela výhodně mírně jeté plechy ve 14" - 1.200kč za sadu, pneu jsem koupil BF Goodrich G-Force winter za 4.400kč sada. Zatím spokojenost. Poklice taky dávat nebudu, jelikož se mi nechce dávat 500 a více korun, abych udělal někomu radost. Stačí, že už jsem přišel o obě zrcátka...

Editováno: , autor: Abbi
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Spočítej si kolik modelů musí servis obsluhovat, kolik různých variant motorů, převodovek a hlavně různých výbav. Myslim, že mají dost starostí, aby se v tom bordelu vyznali tak jako tak, a né, že budou ještě špekulovat kam nacpat nějakou krytku pro dobrej pocit.

Odkaz ke komentáři

taky jsme krytky pořídil, akorát mi v servisu říkali že se nedávájí z důvodu úspory, což chápu 100kč na jednom autě není moc ale na milionu kusů už to je balík :)

Oni to nadávali nikdy, když se podíváš i na starší modeli octavia či fabia tak tam taky nejsou.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...