Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
před 13 hodinami, Aleš_BX napsal:

no ano, od koho jiného, Babiš by mi takové informace nejspíš neposkytl, :D do Brna

dnes 13:45 status výpravna

Tak to gratuluji k prima službám! 

Dej info, kdy Ti dorazí. Já taky čekám dodání do Brna ?

Vloženo

@Aleš_BX přesně tak jak píšeš. Taky jsme u dealera kupovali čtvrté auto a ikdyž za tu dobu od prvního auta se tam lidé vystřídali, servis byl špičkový. Jelikož přímo muj prodejce byl super a měl toho tolik že nám vždy na telefon řekl .....např......bude se vyrábět 5.11 a pak volal že už je vyrobeno dříve.....

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Mám šedou quartz metalízu, L&K, tak asi proto?

Dealer psal v lednu, že se teď prodloužily nějak doby dodání. Nevím proč....

S 2 malými dětmi a bez auta je to celkem naprd...ale co už

• o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Naposledy jsem kupoval nove auto pred 20 lety a tehdy byla cena presne takova, jaka vypadla z konfiguratoru.

Ted jeste pred koncem roku se chystam na nakup noveho SIII combi L&K - cena dle konfiguratoru cca 1 260 000,-

Chci se zeptat, zda je nejaka sance ziskat u prodejce nejakou slevu oproti cene z konfiguratoru? Je vubec nejaka realna sance to srazit? Pokud mate nejake zkusenosti, tak asi o kolik?

Take bych se chtel zeptat, jaka je dnes priblizne cekaci lhuta na nove auto - pred 20 lety jsem na Opel Astra cekal cca 10 tydnu, nicmene verim, ze v dobe covidove mohou byt lhuty ponekud delsi.

Zaroven bych se chtel zeptat na aktualni zkusenost s novymi stresnimi okny - podle toho co jsem tu cetl, tak si cca v obdobi 2015 - 2018 lidi dost stezovali na netesnost a pripadne na vrzani techto oken. Rad bych veril, ze to byly jen pocatecni nemoci u noveho modelu - je to uz dnes lepsi, nebo se radeji toho okna vzdat?

Externi topeni? Nemam s tim doposud zadnou zkusenost. Muze v lete i chladit? Je to fajn doplnek, nebo je spise na zlost? (cetl jsem zde pouze nejake stiznosti na nesepnuti z duvodu slabe baterie)

Vzhledem ke zpusobu, jakym nejcasteji vyuzivame auto jsem zvolil benzinovy motor 2.0 TSI 140kW DSG - je to dobra volba, nebo radeji neco jineho?

Velikost kol - s 19" koly vypada auto rozhodne pekneji, nicmene z toho co jsem se jinde na webu docetl, tak jizna s mensimi koly by mela byt konfortnejsi. Je-li tomu skutecne tak, potom bych volil spise konfort, nez krasu. Co byste mi doporucili 18", nebo 19"?

Predem dekuji za odpoved.

Vloženo

Zlava teoreticky ano, obist viac predajcou a pytat cenove ponuky. 

Stresne okno, za mna nie, moze tiect alebo vrzgat, klepkat. Problem hned alebo do buducna. 

Vecie disky, horsie pre napravy a prdel, i ked tlmice robia divy, vecsie disky vecsi pruser pri buracke-skor ti moze dolamat nohy, i ked to ti asi uz bude jedno. 

Ak sa nevies rozhodnut, pozri si cenu pneumatik na dany rozmer disku, samozrejme co povoluje vyrobca. Atypicky rozmer gumy, az o 50%drahsia pneumatika. 

Ak nemas garaz ber to nezavisle topenie, prospeje motoru aj tebe. 

Dadacia doba, vid predajca, ale vies covid tu kovid tam.... 

Vloženo

K tomu topeni nevim jak ted, ale driv se doporucovalo jak dlouho ti bude bezet nezavisle topeni tak takovou dobu bys mel jet potom s autem, ale nevim jak dnes kdyz je tam rekuperace atd..  Jinak co ma spolecnyho velikist kola se zlomenejma nohama pri bouracce ? Mam 19" adaptivni tlumice a na normal je to vlohode dokonce i na sport mi to pripada pohodlnejsi nez dvojkova fabie na 15" 😀

Vloženo (editace)

19" kola ked mas DCC tak je to uplne v pohode podla mna, na sport trocha tvrdsie ale tak na nejakych rozbitych cestach si das Normal/comfort a vobec to nevadi.

Nezavisle topeni vie vetrat/hriat... klimu to nepusti, ale aspon ti to dokaze v lete vyvetrat takze je to celkom fajn. S tou baterkou neviem, ale ked je to topeni na benzin tak nvm preco by to malo nejak zrat baterku :D Niekto skusenejsi to mozno bude vediet vysvetlit :D

Stresne okno som si ja nebral, koli moznym problemom, a po skusenostiach z otcovho auta, ktory ho takmer vobec nepouziva som si povedal, ze to za to ani nestoji.

Dodacia lehota: Objednal som na konci februara, so zvlastnim lakovanim, a hotove bolo na konci juna.

Ohladom zlavy, myslim ze tak 10% by sa asi dalo.

Editováno: , autor: Richard Štupák
Vloženo (editace)

Sleva určitě bude, já jsem s ní ani nepočítal, a tak to byl hezký bonus. Jestli ti nevadí pár minut zimy, neb bude garáž, tak webasto asi není třeba - vyhřívané sklo (dost podstatné, nejen na námrazu) a sedačky to jistí. Nač je třeba chlazení v zimě, když to zajistí klima? Vypnutí SS a ynteligentního na/vybíjení beru jako základní SW zásah po koupi.

Žrát baterku bude řídicí elektronika a pokud se nepletu, tak i čerpadlo. Určitě nechceš, aby se hřála voda v jednom bodě na 90°C a zbytek okruhu zůstal na -20.

Editováno: , autor: bouchy
Vloženo

Cim vecsi disk tym menej priestoru medzi kol3som a vnutornym priestorom, ono ten rozdiel pri buracke je vidno hlavme medzi elektronom z nizkou gumov a plechacom, plechac sa ohne, elektron praskne, len kym praskne je koleso v kabine. Ale to je cisto teoreticka vec, za prve tam budu elektrony tak ci tak, a za druhe to uz bude mat otrhane organy, tak nejake nohy uz bude jedno. 

Vloženo

Můžu jen potvrdit, 19tek se vůbec neboj. Mám je taky a s DCC úplna pohoda

Střešní okno - problémy i u aut 2020.  Já ho radši nebral.

Nezávislé topení nemám ale určitě si vem vyhřívané okno, volant a sedačky...

Motor asi dobrá volba, na můj vkus větší spotřeba...

Vloženo

jsem spokojeny s 8Jx18 a DCC. V comfortu se da jezdit po ceskych rozbitych mestech a ve sportu sedi naprosto dostatecne na okrskach.

u 19 bych mel strach ze je prozarim v nejake diře nebo o obrubnik. 

Nezavisle topeni super nejlepepe s placenym Skodaconnect, at se to da pustit pres mobil. topeni topi max 1h ale baterka zvladne 3x po hodine. ale pak uz bude tak na nastartovani :-) v zime skvele

Pak neni asi potreba topit predni okno (navic to stíní mobilu pokud se jezdí podle Androidauto-waze) Ani topeni volantu pak nepouziju. 

Motor 140 TSI + DSG myslim super. Kdyby bylo 4x4 tak asi dokonale (ale tech 200kw je moc drahe)

Vloženo
před 5 hodinami, bouchy napsal:

Jestli ti nevadí pár minut zimy, neb bude garáž, tak webasto asi není třeba - vyhřívané sklo (dost podstatné, nejen na námrazu) a sedačky to jistí. Nač je třeba chlazení v zimě, když to zajistí klima?

Nezávislé topení ukazuje své přednosti významně i v létě, pokud auto nestojí v garáži. Dokáže vyvětrat auto tak, že po usednutí není člověk obratem zlitej potem.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...