Přejít na obsah

Škubání auta, vysoká spotřeba, cvakání motoru


Mr_V.

Doporučené příspěvky

Zdar všem majitelům Yeti,

u naší 4×4, 2.0 TDi 103Kw, rok výroby 2013 se nám stala taková nepříjemná záležitost, na jejíž příčinu nemůže náš servisák za boha přijít. Předtím, než se nám podaří auto dostat do dalšího servisu se Vás zeptám na názor:

Závada se projevuje škubáním auta, konkrétně při nastartování začne motor rachtat, zvuk podobný kuličce v plechové krabičce. Při jízdě sebou začne auto cukat a čím víc přidám plyn, tím víc sebou škube. Cukání přestane až ve chvíli kdy se motor zahřeje, tedy po cca 10-ti minutách jízdy, zhruba když se teplota oleje vyšplhá na 90 stupňů. Na neutrálu a prvním převodu to auto nedělá, začne se to dít až při řazení na vyšší převody. Škubání je tak intenzivní, že nám přitom málem spadl telefon z držáku.
Turbo by mělo být v pořádku, neboť zrychlení je bez problémů (tedy až po zahřání oleje na těch 90). Nerozsvítí se žádná kontrolka, ale při projevení závady hlásí auto nezvykle vysokou průměrnou spotřebu paliva, která někdy spadne na obvyklé hodnoty, ale někdy zase ne. Při nastartování to je zhruba 20l/100km, po 10-15-ti minutách jízdy to spadne na 8l/100km, když se zadaří, tak i na 6.

Servisák nám měnil pneumatiky, kontroloval vstřiky do motoru, turbo, měnil olej a filtr. Zbytek komponentů pouze zkoušel, neb neměl náhradní díly a musel by je objednávat na náš účet. Jelikož neměl tušení kde závadu hledat, tak mu to přišlo hloupé a náročné pro naší peněženku. Radí nám počkat až se rozsvítí nějaká kontrolka, aby měl alespoň indikaci kde hledat problém, ale upřímně jízda naším oblíbeným autem se pro nás stává děsivá, plná obav o to, zda-li nás někde nenechá vyset.

Poprvé jsme závadu zjistili při natankování Vervy z Benziny (ze které tankujeme již od zakoupení vozidla). Přečerpali jsme palivo a natankovali jinde, bohužel beze změny.


Ze všeho nejdřív je z motoru slyšet cvakání/klapání, poté sebou začne cukat celý vůz. Vizuálně je motor v pořádku. Po těch cca 10-15-ti minutách jízdy vše ustane a jízda se zklidňuje, ačkoliv nám stále příjde, jako kdybychom jeli po špatné vozovce. 

Nemáte nějaký nápad, či zkušenosti s touto závadou? Budeme rádi za každou reakci. Neradi bychom o auto přišli zase na měsíc jen proto, aby nám další servisák krčil rameny a škrábal se na hlavě.
Díky moc!
V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak určitě nemám v plánu se vracet někam, kde mě měsíc nechají bez vozu jen proto, abych do něj zase sedl a měl stejné problémy :) 

Nicméně se mi nechce nechávat další malé jmění za to, abych nedejbože zjistil, že sebou Yetina zase škube. Proto se raději ptám tady, než to šoupnu do dalšího servisu.

Ale objednanej sem. Sic za tři týdny kdy mají nejbližší volno, ale jsem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...