Květen 14, 20187 r Autor O swift vim. Ale uz s fabii jsem na hrane rozpoctu. Navic mam autorizaky na kazdem rohu. A motor 1.0 tsi se jevi jako zajimavy motor vhodny pro nase potreby. Start stop lze vypnout tlacitkem pri kazde jizde? Popripade je nejake trvale reseni?
Květen 15, 20187 r Tak tak, vypnout jde. Teplotu oleje by měl při proměnném intervalu umět zobrazit i MFA (stejně tak teplotu motoru).
Květen 15, 20187 r Tak vlastním Trumf a PP umí jen teplotu vody v motoru a ukazuje jen od 50 výš... jinak oproti 1.4 16V je tento motor živější a do města je fajn...
Květen 15, 20187 r A máš proměnný interval výměny oleje? Dle manuálu by to tam být mělo: https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Fabia_NJ/11-2017/Manual/Fabia/A06_Fabia_OwnersManual.pdf (strana 48).
Květen 15, 20187 r Trumf má jen segmentový display - nemá Maxi Dot - radio blues, nějakou teplotu to ukazuje, ale myslím si, že je to teplota vody, páč do ujetých 5ti kilometrů to ukazuje 90°C...
Květen 15, 20187 r Vím co má TRUMF za display, na té straně 48 je právě ten segmentový, MaxiDot je až od strany 50.
Květen 15, 20187 r Mě je divný, že by se olej tak rychle ohřál... Jinak tohle už jsme řešily v sekci Interiér - ukazatel teploty vody Upraveno Květen 15, 20187 r od JendaII
Květen 15, 20187 r před 4 hodinami, Martab napsal: Tak tak, vypnout jde. Teplotu oleje by měl při proměnném intervalu umět zobrazit i MFA (stejně tak teplotu motoru). Mám FIII Style a Maxi Dot teplotu oleje ukazuje, hned za okamžitou spotřebou (když se točí kolečkem na volantu)
Květen 15, 20187 r Autor tak bude to auto jezdit neustále se studenym olejem, ale nyní to nemám jinak a pochybuju, že u jiných aut to je jiné
Květen 15, 20187 r Nejhorší smrt je z paniky. Nepanikařte. Buď te v klidu, jezdím 15ti-20ti kilometrové trasy denně - jezdil jsem je s 1.2 HTP, jezdil jsem je s 1.9 TDI, jezdil jsem je s 1.6 TDI a jezdim je s 1.4 TSI. Ty auta s tím nemají problém, jenom to prostě nechce vytáčet do nějakých zbytečných otáček. Ten tříválce je motor. Je to obyčejný motor, který nevyžaduje žádné extra zacházení (panika: je to tříválec, musím kolem toho chodit po špičkách, aby se mu náhodou něco nestalo). Pokud s tím nebudete jezdit zastudena v omezovači, můžete být v klidu. A naopak - za studena v omezovači by vadilo každýmu motoru.
Květen 15, 20187 r Autor Jo a jestli jsem četl dobře, tak 1.0 TSI má dvouhmotu? A tak někde čtu že naopak ne, tak jak to je? Upraveno Květen 15, 20187 r od michalr
Květen 15, 20187 r Velky vplyv na zohratie oleja ma teplota vzduchu (leto vs zima), kolkokrat sa zrychluje, na akych otackach sa ide a akou rychlostou sa ide. Napr. pri terajsich rannych 15 stupnoch, vystartujem a idem 3 km po meste (relativne stabilne) a nasledne sa pripajam na dialnicu, kde idem cca 110km/h kym sa nezohreje olej na 75-80 stupnov. Pri 1,2 TSI mam tuto teplotu po cca 3km na dialnici (teda 6km spolu) a pri 2,0 TDI po cca 5km na dialnici (teda 8km spolu). V zime sa tato vzdialenost hodne predlzuje.
Květen 15, 20187 r S 1.2 TSI mám olej zahřátý v tomto počasí po nějakých 5-6km na 70°C, v zimě to kolikrát trvalo i 30km. Ale jak správně podotkl @Tragedie_v_JZD netřeba panikařit, běžně když vyjedu, tak za 4km najíždím na dálnici kde je hned kopec, jezdil jsem to s HTP a to má v současné době 250tis+ (jezdilo tuto trasu celý život), TSIčko to musí taky zvládat a to kolikrát když najíždím má v zimě jen stěží zahřátou vodu. Chce to jen z rozumem, nedupnout na podlahu, ale pozvolna zrychlovat. Na druhou stranu v tom TSI bude olej ohřátý mnohem dříve než u současného TDI
Květen 15, 20187 r Autor Tak jsem se ještě nakonec dostal k nabídce na to samé auto ve výbavě TRUMF, akorát s motorem 1,2 TSI 66 kw a takžným zařízením. Tak teď z toho mám trochu těžkou hlavu Za ty samé peníze... Upraveno Květen 15, 20187 r od michalr doplnění
Květen 15, 20187 r Ak sú obe autá v rovnakej výbave, tak ber 1.2TSI..... ak však auto s 1.0TSI má nejaké iné výhody vo výbave/cene/farbe/km..., nerieš a ber tento trojvalec. Inak každé ráno jazdím s 1.2TSI asi 7km cestu do práce (mestský obchvat väčšinou plynulých 70-105km/h), v zime sa mi olej ledva zohreje na 50-60°C, teraz v lete to už je 70-80°C... ale 90°C som asi nemal ešte nikdy! Uvidíme, ako dlho to motor vydrží..
Květen 15, 20187 r Autor No auta jsou totožné, akorát tak 1,2 tsi má tažné, a to by se mě celkem hodilo. Jedná se o nová auta Upraveno Květen 15, 20187 r od michalr
Květen 15, 20187 r V tom případě není co řešit, šel bych do 1.2 TSI 66kW. Navíc 66kW verze je mechanicky shodná s motorem 1.2 81kW (u 1.0 TSI jsou mezi výkonovými variantami rozdíly třeba ve ventilech), když pominu rozdílné převodovky.
Květen 15, 20187 r 1.0 TSI má i rozdílná turba. A k dotazu na dvouhmotu: ne, 1.0 TSI ve Fabii by ji s manuální převodovkou mít nemělo. Upraveno Květen 15, 20187 r od Twisted
Květen 16, 20187 r Určitě vzít 1.2 TSI s origo tažným. Ten litr není špatný, ale s TSI 66kW se mi jezdí lépe. Upraveno Květen 16, 20187 r od Lancelot
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.