Publikováno Červen 30, 20214 r Zdravím Letos dojíždím letní obutí na r15. Přemýšlím zda má smysl nové pneu koupit i s koly. Pokud ano jsou vhodnější r15,r16,r17 ? V TP jsou zapsané všechny. Uvažoval jsem nad r16 215/45 . Máte s tím někdo zkušenosti? Motorizace 1.4 tdi. Díky
Červen 30, 20214 r Ak máš citlivé kosti a potrpíš si na komfortnú a pokojnú jazdu, chodíš len po meste alebo okresky, zostaň na R15. Ak jazdíš diaľnice, máš rád stabilnejšie auto pri trochu rýchlejších prejazdoch zákrutami a zároveň ti nebude vadiť mierne tvrdší podvozok (subjektívna vec), choď do R17. R16 nemá význam riešiť, pretože jazdné vlastnosti a komfort sú takmer rovnaké ako pri R17, ale výber pneu je užší a teda neraz sú drahšie ako R17. Do R16 choď jedine ak natrafíš na nejakú naozaj bomba cenu. Upraveno Červen 30, 20214 r od brrrrm
Červen 30, 20214 r Autor Díky za radu . Momentálně jezdím více delší trasy. Takže to vypadá tedy na r17. Zimní bych nechal r15 jsou nové a disky tam nechám ty či už mám . Máš třeba skušenost s konkrétními r17 disky?
Červen 30, 20214 r Mám skúsenosť iba s originálnymi diskami - a tie si vyber podľa toho, ktoré sa ti najviac páčia - alebo ktoré sa ti budú najľahšie čistiť.... :D
Červen 30, 20214 r Samozřejmě originální a co se dobře udržují. Mám sice rapida, ale to je jedno. Zima jednoznačně na 15", ale letní 16" nejsou už pro můj fajnovej a starej zadek i když se někdy ještě odvážu a známé Buchláky si vychutnám, ale to je tak vše, viz. Brrrm.
Červen 30, 20214 r Hlavne si pozri cenu za gumy pac atypicky rozmer o 100% drahsia pneumatika. Napr bezny rozmer stoji 50E a ked si tam das nejaky atyp tak kludne das 100E za jednu gumu. Co pri 4 uz je pekna kopka penazi.
Červenec 2, 20214 r Autor Po radách zde o vás jsem přemýšlel o 215/40 R 17 . Prakticky to největší co je v TP zapsáno. Akorát nevím co znamená zbytek čísel v TP např. 87V 7Jx17 ET46..... ?
Červenec 2, 20214 r 87V je hmotnostní a rychlostní index*, 7Jx17 Je 7" šířka ráfku typu J při (průměru) 17". ET46 je zális, tedy "utopení" kola v podběhu, nižší ET, kolo víc ven. Někde jsem měl pěknou vyčerpávající tabulku, vyvracející i tvrzení, že DOT je datum výroby pneumatiky (a teď bude flame :) ), ale tohle taky postačí, z pohledu disků (pneu tam jsou určitě někde taky: http://www.pneumatiky-obchod.cz/technicky-radce.html *Tyhle indexy jsou celkem spjaté, ještě jsem asi neviděl např. pneu 88T atd. Upraveno Červenec 2, 20214 r od bouchy
Červenec 2, 20214 r I proto jsou schválené disky AŠ jistota, protože různí prodejci ti prodají kde co i s typovým listem. Vyhneš se možným problémůmm na stk nebo při zápisu do TP.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.