Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím 

Letos dojíždím letní obutí  na r15. Přemýšlím  zda má smysl nové pneu koupit i s koly. Pokud ano jsou vhodnější r15,r16,r17 ? V TP jsou zapsané všechny.  Uvažoval jsem nad  r16 215/45 . Máte s tím někdo zkušenosti? Motorizace 1.4 tdi. 

Díky 

Ak máš citlivé kosti a potrpíš si na komfortnú a pokojnú jazdu, chodíš len po meste alebo okresky, zostaň na R15.

Ak jazdíš diaľnice, máš rád stabilnejšie auto pri trochu rýchlejších prejazdoch zákrutami a zároveň ti nebude vadiť mierne tvrdší podvozok (subjektívna vec), choď do R17.

R16 nemá význam riešiť, pretože jazdné vlastnosti a komfort sú takmer rovnaké ako pri R17, ale výber pneu je užší a teda neraz sú drahšie ako R17. Do R16 choď jedine ak natrafíš na nejakú naozaj bomba cenu.

Upraveno od brrrrm

• Autor

Díky za radu . Momentálně  jezdím více delší trasy. Takže to vypadá tedy na r17. Zimní bych nechal r15 jsou nové a disky tam nechám ty či už mám . Máš třeba skušenost s konkrétními r17 disky?  

Mám skúsenosť iba s originálnymi diskami - a tie si vyber podľa toho, ktoré sa ti najviac páčia - alebo ktoré sa ti budú najľahšie čistiť.... :D

Samozřejmě originální a co se dobře udržují. Mám sice rapida, ale to je jedno. Zima jednoznačně na 15", ale letní 16" nejsou už pro můj fajnovej a starej zadek i když se někdy ještě odvážu a známé Buchláky si vychutnám, ale to je tak vše, viz. Brrrm. 

Hlavne si pozri cenu za gumy pac atypicky rozmer o 100% drahsia pneumatika. Napr bezny rozmer stoji 50E a ked si tam das nejaky atyp tak kludne das 100E za jednu gumu. Co pri 4 uz je pekna kopka penazi. 

• Autor

Po radách zde o vás jsem  přemýšlel o 215/40 R 17 . Prakticky to největší  co je v TP zapsáno.  

Akorát nevím co znamená zbytek čísel v TP např.  87V 7Jx17  ET46..... ?

87V je hmotnostní a rychlostní index*, 7Jx17 Je 7" šířka ráfku typu J při (průměru) 17". ET46 je zális, tedy "utopení" kola v podběhu, nižší ET, kolo víc ven. Někde jsem měl pěknou vyčerpávající tabulku, vyvracející i tvrzení, že DOT je datum výroby pneumatiky (a teď bude flame :) ), ale tohle taky postačí, z pohledu disků (pneu tam jsou určitě někde taky: http://www.pneumatiky-obchod.cz/technicky-radce.html

*Tyhle indexy jsou celkem spjaté, ještě jsem asi neviděl např. pneu 88T atd. 

Upraveno od bouchy

• Autor

No ty kraso tohle je mazec ty jsi úplná knihovna ...... 

I proto jsou schválené disky AŠ jistota, protože různí prodejci ti prodají kde co i s typovým listem. Vyhneš se možným problémůmm na stk nebo při zápisu do TP.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.