Publikováno Srpen 17, 20214 r Přeji krásný den všem. Přemýšlím nad tím jak ochránit nový lak na autě před poškozením. Zatím jsem skončil u celopolepu čirou folií. Neřešil jste někdo? Případně nemáte nějaké tipy na firmy, které polep dělají? Díky
Srpen 17, 20214 r Mali sme niekedy polepený predný nárazník a kapotu na Astre G. 5 rokov to vydržalo v pohode. Potom začína byť vidieť v niektorých miestach, že to je folia - tak buď ti to nebude ešte chvíľu vadiť alebo to jednoducho vymeníš. Hlavne pokiaľ máš základnú farbu (nie metalízu) je to dobrá voľba.
Srpen 17, 20214 r Ono hodně záleží na kvalitě fólie a kvalitě provedení polepu. Je totiž potřeba připravit lak na polepení a polepení provést do detailu. Co jsem viděl některé polepy za pro mě rozumné peníze, tak se s tím nikdo moc nemaže a polepení je na detailech vidět. Viděl jsem ale i kalkulace na Octavia Combi, kde se cena pohybovala kolem 40 tisíc. A tam bych tomu i věřil, že to umějí dělat profesionálně.
Srpen 18, 20214 r Za 40k by som si dal polepiť Ferrari ale nie Octáviu :) Omlátený je vždy predný nárazník a kapota - závisí tiež od štýlu jazdy - ja ho mávam ako po streľbe z guľometu. Predpokladám, že ľudia so súkromným nájazdom 5÷10tkm ročne to možno ani nepotrebujú alebo je v pohode polep za 5000, ktorý buď stačí aby sa auto dalo predať alebo ho obnovím po 5 rokoch za ďaľších 5000Kč. Myslím, že aj super polep bude mať od väčších a rýchlejších kameňov značky.
Srpen 18, 20214 r Taky jsem o tom uvažoval. Mám tip na jednu dobrou firmu, která ale bohužel neumí vykomunikovat moje specifikace a dotazy na materiály, časovou náročnost. Polep s umytím a detailingem se imho na 8 hodin stihnout nedá. Já počítám tak 20k, překvapili mě, že 8k, ale jiné plochy, než chci - chci hlavně dveře a kapotu, plasty mě nezajímají. Jinak základ je parkovat jedině podélně. Zatím mám jeden zásek od zmrda, co tam pěkně pojezdil, takže asi 2x2 cm a prohlubeň.
Listopad 19, 20213 r Já mám osobní zkušenost s Vlesku.cz (již 2 auta). Na svoje RSo jsem folii dával na přední nárazník, světlomety, kapotu, B sloupky (silně doporučuji, protože i přes vysokou opatrnost jsem na tom klavírovaném laku už měl mikroškrábance, tomu se holt člověk bez folie asi nevyhne) a nakládací hranu kufru. Se vším všudy 20k s DPH, auto jsem tam měl 3 dny (ale podotýkám, že jsem na to nespěchal a podle jejich slov je lepší to tam nechat třeba o den déle, aby mohli poupravit případné nedostatky, které mohou vylézt až po čase) a mimo folii mi na něj ještě dali keramický detailer. Při vyzvedávání jsme se dohodli, že kdyby nedej bože někde vylezla bublinka nebo se v nějakých záhybech folie odlepovala, mám se za 2-3 týdny stavit na kontrolu, kde se vše doladí. Ta nebyla však třeba :) Za mě opravdu super přístup, ochota a dobrá komunikace. Upraveno Listopad 19, 20213 r od fabik263
Únor 27, 20232 r Doporučíte ochrannou fólii na auto? U přechozí O4 mě nenapadlo fólii na předek auta dát a po pár měsících jsem litoval. Vrstva laku je opravdu minimální. Zatím vede Xpel. Nemáte někdo zkušenosti? Díky
Únor 27, 20232 r @Zdenek 13 PPF, tedy Xpel. Jen je to drahy jak cert.. Upraveno Únor 27, 20232 r od M_ike
Únor 27, 20232 r Aktualne mi poliepaju predok auta foliou od Clif Designs (kapota, naraznik, blatniky a nejake drobnosti) plus na zvysok diamantovo/keramicka ochrana od CarPro. Lacna sranda to nie je, folia je niekde medzi 1000 a 1500E, keramika od 500 po 1200 (podla kvality ochrany)...
Únor 28, 20232 r Taky jsem poptal nabídky od pár firem na polep přední části auta (kapota, blatníky, světla, nárazník + zrcádka). Směřuju to k folii XPEL. Je to tedy zatím ve fázi promýšlení, protože se mi zas nechtěj dávat desítky tisíc za folii, takže uvidím podle toho, o kolik si řeknou...
Únor 28, 20232 r Autor Nakonec jsem si to nechal udělat od Wrapstyle. Mám Front-kit + střecha + klavírový lak B sloupku a pátých dveří PPF folií. Zbytek pod keramikou. Cenově 50.000 Kč bez DPH. Naprostá spokojenost. Jednou za 3 měsíce jezdím na kontrolu keramiky a jednou za 6 měsíců od polepu na záruční kontrolu.
Únor 28, 20232 r Mám na RS od WRAPSTYLE polepený 100% předku (včetně světel a mlhovek), blatníky, A sloupky a náletovou hranu střechy (pruh cca 20 cm po celé délce). Tou nejdražší 10 letou OpticShield™ NANO fólii a zatím spokojenost. Cena myslím 33.000 Kč s DPH. @petr.podzimek no celopolep Octavie 4 RS by vyšel na cca 100.000 Kč u WRAPSTYLE. Upraveno Únor 28, 20232 r od iphonik4
Březen 1, 20232 r Za těch 33k vč. DPH by se o tom asi dalo uvažovat. Včera jsem jim psal o nabídku přes ten jejich formulář na webu, tak uvidíme, co mi napíšou. Zatím mi odepsali jen z xpel-europe.com a tam si řekli za předek (bez A sloupků a hrany střechy, naopak se zrcádky) o 33 tis. Kč a za celopolep 88 tis. Kč bez DPH s tím, že by prý byla možná nějaká sleva či co. Platit za předek 40k (vč. DPH) se mi už nechce, tak uvidím, co mi napíšou další. @iphonik4Jak dlouho jim to trvalo polepit?
Březen 1, 20232 r @Pedro32 tuším, že to proběhlo někdy listopad/prosinec, přistavil jsem to v 9:00 a kolem 15:00 ten samý den to už bylo hotové. Pak je nutné během prvních dvou měsíců přijet znovu na opravu detailů a potom co 6 měsíců na kontrolu. To bývá na počkání.
Březen 1, 20232 r Tak to byla docela rychlovka. Čekal jsem, že to tam bude třeba 1-2 dny. Jsem zvědavý na další nabídky. Hlavně je základ mít to auto, snad se už nic nepokazí a zítra přebírám. :D
Březen 1, 20232 r Autor Front kit je všechno po A sloupky včetně zrcátek. Jen polep cele střechy je za cca 10k Kč bez daně. A v té ceně je i aplikace keramiky na zbytek. U mě to bylo na týden, protože folie na střechu je řezaná na míru. Upraveno Březen 1, 20232 r od jenycek
Březen 6, 20232 r Tak před hodinou jsem to předával k polepu fólií Xpel do pražské pobočky https://www.xpel-europe.com/. Dal jsem si tam "tu nejlepší" fólii Xpel, kterou mi doporučili - Xpel Ultimate Fusion https://www.xpel-europe.com/xpel-ultimate-fusion/. Objednal jsem si celý předek (kapota, nárazník, blatníky, světla, zrcádka, A sloupky) + exponovaná část střechy + jsem dostal zdarma černě lakované B a C sloupky, interiérovou lištu black piano s infotainmentem. Mělo by to být za 33 390 Kč bez DPH. Dnes ráno přistaveno k polepení, zítra po práci (cca 16:30) budu vyzvedávat. Ještě mi doporučovali dát na zbytek auta keramiku, ale na to teď už nemám přebytečné prostředky. Přece jen jsem kupoval před týdnem samotné auto + zimáky (disk i pneu) a další prkotiny. Časem nad tím zauvažuju kvůli konzervaci zbytku laku, abych za 10 let nesundal fólii (nebo neodpadne, když to takhle má nějak vydržet :D ) a přední část vozu se neleskla a zadní byla zašlá.
Březen 6, 20232 r @Murphy1 Myslím, že od listopadu, kdy to zaparkovali na letiště jako nekomplet, to vytvrdlo až dost. :D Ale přiznám se, že mě to ani nenapadlo, řešit tuhle věc. Jaká by měla být ideální doba na vytvrdnutí laku? Upraveno Březen 6, 20232 r od Pedro32
Březen 6, 20232 r cca mesiac. ja som mal skor iny problem - po tom ako stalo na letisku od 10/22, na laku bol bordel. doslova bol matny tak, ze pred tym ako nalepili foliu a aplikovali keramiku ho museli jemne rozbrusit - rozlestit nestacilo. pod foliou mal inu strukturu ako na inych castiach karoserie ale stale to nebolo take ako ked auto pride rovno z lakovne. Ked sme na to pozerali pod svetlami, bolo to uplne zvlastne. Cize to ze tie auta tam stoja moc nerobi dobre laku ako takemu...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.