Přejít na obsah

2.0 TSI - Nestartuje, zhasíná za jízdy


Scarecrow

Doporučené příspěvky

Zdravím místní komunitu. Už si moc nevím rady, tak si jdu pro radu sem k místním odborníkům. Vlastním motor 2.0 TSI 162kw r.v 2014. Při jízdě se stal první problém s tím, že auto z ničeho nic chcíplo, musel jsem se nechat odtáhnout, vzhledem k tomu, že již nenastartovalo. Auto se chová tak, že po zmáčknutí tlačítka nastartuje, ale hned chcípne. Auto bylo na diagnostice, která ukázala vadu škrtící klapky. Koupil jsem tedy jinou zánovní originální klapku ( vytažená z bouračky  ) a namontoval jí. Auto poté nastartovalo, dokonce jsem ujel cca 300 metrů, ale pak se problém objevil znovu a auto za jízdy chcíplo. Teď opět nastartuje a hned chcípne. Nemyslím si, že by byly dvě vadné klapky se stejným problémem. Už si s tím nějak nevím rady, tak bych Vás rád poprosil o nějakou radu na co se zaměřit. Napadá mě už jen ŘJ motoru, že by byla poškozená. V příloze dávám log z diagnostiky. 

 

Děkuji Vám moc za případnou pomoc 🙂

log.txt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na 2.0 TSI - Nestartuje, zhasíná za jízdy

Zdravím, takže po delší době co auto stálo u mě v garáži a já měl po odpolednech čas hledat závadu jsem jí našel. Problémem byl tzv. box s termostatem v motoru, který řídí regulaci teploty. Uvnitř by mělo být nějaké servo, které je ve zkratu ( předpokládám, že se do elektroniky dostala chladící kapalina ) a tím pádem vypadne referenční napětí 5V z kterého je napájeno několik čidel a škrtící klapka. Myslím, že to mělo spojitost i s dřívějším problémem se zahříváním motoru. Po odpojení konektoru zkrat zmizel, referenční napětí 5V začlo fungovat a auto normálně nastartovalo. Takže mě teď čeká výměna toho termoregulátoru. Kod dílu pro případ, že by někdo měl podobný problém: 06L 121 111 M

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...