TomasCZ Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Zdravím, dotaz se týká Golfa 7, snad tedy nikoho nepohorším, ale domnívám se, že by toto mohlo být stejné a užitečné i pro škodovkáře. Rozhodl jsem se zkusit vyměnit žárovky v zadních blinkrech za LEDky včetně nakodování (i přesto, že nebyl po výměně problém se signalizací prasklé žárovky). S výsledkem jsem spokojený, rozdílu si sice všimne jen "fajnšmekr", ale mě to těší. 😆 Kódoval jsem kanál: - "Leuchte18BLK HLA60 – Lasttyp 18" -> kde jsem zadal novou hodnotu "40 - Allgemeine LED" a následně v kanálu "Leuchte18BLK HLA60 – Dimmwert AB 18" novou hodnotu 127. - "Leuchte19BLK HRC31 – Lasttyp 19" -> kde jsem zadal novou hodnotu "40 - Allgemeine LED" a následně v kanálu "Leuchte19BLK HRC31 – Dimmwert AB 19" novou hodnotu 127. Nicméně při bližším zkoumání možných hodnot jsem zjistil, že v seznamu jsou možnosti "40 - allgemeine LED" a "43 - allgemeine LED" a zároveň tam je i položka "38 - LED Blinkleuchten". Dokázal by mi někdo poradit v čem se to liší a jestli jsem vybral správně? 😉 Předem díky! Tomáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 V sekcii Elektrika sú témy o kódovaní aj o výmene žiaroviek za LED, skús to tam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Ja som po výmene zadných blinkrov dal tiež položku 38, najskôr teda položku 40, odskúšal a potom nahodil 38. Za mňa som rozdiel nespozoroval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 A jakou led žárovku jste použili? Něco bez dlouhého doručení ideálně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasCZ Vloženo 9. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 před 22 hodinami, danno1771 napsal: Ja som po výmene zadných blinkrov dal tiež položku 38, najskôr teda položku 40, odskúšal a potom nahodil 38. Za mňa som rozdiel nespozoroval. Zkoušel jsem 40 a 43 (38 jsem objevil až následně) :) a taky jsem žádný rozdíl nezpozoroval ... "Nejbohatší" diskusi na toto téma jsem našel tady: Mk7 Golf/GSW LED Reverse Light Coding | Ross-Tech Forums, odnesl jsem si z toho, že správná hodnota asi není úplně podstatná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasCZ Vloženo 9. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 před 10 minutami, virtual napsal: A jakou led žárovku jste použili? Něco bez dlouhého doručení ideálně... Já si počkal a dával jsem tuhle: https://www.aliexpress.com/item/32909779922.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dlaAsOi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 No chyby to nehlási takže asi je to potom správne aj v mojom prípade :) Ja som si objednal Osram z alza.sk na druhý deň v tom ich boxe som už vyberal. Parkovačky: https://www.alza.sk/auto/osram-ledriving-sl-p21w-studene-biela-6000k-12-v-dva-kusy-v-baleni-d6111631.htm Blinkre: https://www.alza.sk/auto/osram-ledriving-sl-py21w-zlta-12-v-dva-kusy-v-baleni-d6161499.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Dík za info, do couvaček mám připravený Philips led, tak ještě něco funkčního do blinkrů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Tie Osram mam v smerovkach a svietia SLABSIE ako povodne žiarovky... (na foto je vlavo LED a vpravo klasicka zlta-pochromovana ziarovka) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 10. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2021 Cj: A nebyla chyba v kódování? Ledky obvykle svítí víc než žárovky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 10. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2021 To je dobrá poznámka, ja som pri kodovani dával hodnotu 127 pre LED Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 26. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2021 Cervene Osramy v brzdovych svetlach svietia rovnako silno ako ziarovky, ale smerovky su slabsie. Kodovane to nemam, len v oboch pribadoch 8,3 W odpory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 26. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2021 No ja som nechcel davať odpory tak som to nakodoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.