Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
před 14 hodinami, 15degren napsal:

Na tank onu jsem byl svědkem že čepoval 800l/1000l nádrž a měl už z půlky plnou (takové ty plastové nádrže s hliníkovým rámem na zahrady na dešťovku pod okap) asi z toho borec vylil vodu a jel pro naftu. Zatím nevím o žádném známém omezení, které by to zakazovalo, výpadky zatím nejsou a cena roste právě proto že lidi blázní.

Pokud 1000L nádrž naplníš po okraj a necháš jen minimum vzduchu a bez přístupu světla, tak ti tam vydrží do konce života. Pár let zpět jsem našel starý sud s naftou na baráku po dědovi a normálně jsem to vyjezdil v motor s CR vstřikovači bez žádných problémů. Odhaduji že to tam muselo být aspoň 20 let, spíš déle.

S tou vydrží bych byl opatrnej. Dnešní nafta s biosložkou je doporučená skladovat max 3 měsíce. Pokud chceš naftu na skladování, tak od Eurooilu, tam není biosložka, ale je to čistá nafta.

K těm cenám, jak říká můj kamarád: Já tankuju každej den za 200,- mě je to jedno. :D

Vloženo
před 18 hodinami, stanmar napsal:

Všichni nemohou být VŠ, respektive kdyby byli kdo by dělal potom ve výrobě, službách, dopravě...? 

Já netvrdím, že i jako zaměstnanec nemůžeš mít i více než těch 50 tisíc měsíčně, ale to je ve výsledku menšina zaměstnanců. 

Ostatně minulý rok osmdesát procent zaměstnanců pobíralo mzdu mezi 17 133 Kč a 58 875 Kč.

Téhle reakci nerozumím.

Napsal jsi "50 000 čistého jako běžný zaměstananec nikde nedostaneš - leda opravdu při náročných povoláních + směny, víkendy a přesčasy.". Proto jsem napsal, na jakých pozicích s jakými profesními předpoklady je plat 50+ čistého v ČR běžný. Nikde nepíšu, že každý by měl mít VŠ...

"Já netvrdím, že i jako zaměstnanec nemůžeš mít i více než těch 50 tisíc měsíčně". No, napsal jsi ale pravý opak, viz citace výše, proto jsem reagoval.

"Ostatně minulý rok osmdesát procent zaměstnanců pobíralo mzdu mezi 17 133 Kč a 58 875 Kč.". A to je ono. I kdyby těch 20 % lidí pobírajících mzdu mimo uvedený rozsah bylo rozloženo půl na půl, znamenalo by to, že v ČR je cca 400 000 lidí s mzdou vyšší než 58 875 Kč. Což úplně neodpovídá tomu "50 000 čistého jako běžný zaměstananec nikde nedostaneš".

Vloženo

Ono to bude tím, že máme rozdílné představy o tom co to je "běžný zaměstnanec". 

Psal jsi, že takové a ještě vyšší mzdy mají spousty lidí, ale 20 % to rozhodně není většina. 

Z mé strany to znamená, že většina zaměstnanců nemá těch 50 tisíc čistého. Proto to rozporuji a ne že to nikdo nebere. On i ten průměrný plat je pro mnoho lidí vzdálený. 

Samozřejmě má každý možnost se někam vypracovat, nicméně nikdy to už z podstaty nemůže být většina populace, která by byla na pozicích středního či vyššího managementu. 

Screenshot_20220308_114036.thumb.jpg.ded2a4475719518e6160dba04135ed87.jpg

Pro upřesnění, graf je rok starý. 

Vloženo
před 13 minutami, Sudetak napsal:

Mám na dvoře nepojízdný auto na LPG, možná to budu muset ještě zprovoznit 🙂

no až bude beneli za 60, tak s ním budeš moci jezdit za 30 jako kdysi s benzínem ;)

Vloženo
před 7 hodinami, stanmar napsal:

Ono to bude tím, že máme rozdílné představy o tom co to je "běžný zaměstnanec". 

Psal jsi, že takové a ještě vyšší mzdy mají spousty lidí, ale 20 % to rozhodně není většina. 

Z mé strany to znamená, že většina zaměstnanců nemá těch 50 tisíc čistého. Proto to rozporuji a ne že to nikdo nebere. On i ten průměrný plat je pro mnoho lidí vzdálený. 

Samozřejmě má každý možnost se někam vypracovat, nicméně nikdy to už z podstaty nemůže být většina populace, která by byla na pozicích středního či vyššího managementu. 

Screenshot_20220308_114036.thumb.jpg.ded2a4475719518e6160dba04135ed87.jpg

Pro upřesnění, graf je rok starý. 

Pro mě je běžný zaměstnanec člověk s klasickou pracovní smlouvou pracující pro jednoho zaměstnavatele na plný úvazek typicky 8 hodin denně Po-Pá. Jak to vnímáš ty?

Problémem je spíš nekonzistence názorů (50 000 čistého jako běžný zaměstananec nikde nedostaneš VS netvrdím, že i jako zaměstnanec nemůžeš mít i více než těch 50 tisíc). To první je nesmysl (viz tvůj graf), to druhé je pravda. 

Dalším problémem je implicitní vnášení výroků, které jsem nenapsal: že všichni nemohou být VŠ, že 50+ nemá většina atd.

Napsal jsem, že 50+ má v ČR spousta lidí (nikoliv většina) a že typicky je vstupenkou k takové mzdě VŠ vzdělání, praxe, dobrý obor atd. (nikoliv že všichni lidé musí mít VŠ). Děkuji za ten graf, který hezky ukazuje, že cca 27 % lidí (tedy kolem 1 080 000 lidí) má těch 50+. A to je ta spousta, o které jsem psal :-).

Mnohdy k porozumění stačí pozorněji číst, co je napsané.

Vloženo

Pochybuji silně o tom, že přes milion lidí má v ČR přes pade!!!!!! 🥴

Věřím jen té statistice kterou jsem si zfalšoval sám (Churchill) 

Serte na ty platy. (i když je to sranda ty vaše pohledy😀

Vloženo
před 10 hodinami, Bubaq napsal:

Děkuji za ten graf, který hezky ukazuje, že cca 27 % lidí (tedy kolem 1 080 000 lidí) má těch 50+.

Ano možná mám rozporuplné vyjadřování, nicméně uber procenta, neb ty jsi psal o tom kdo má 50 čistého, kdežto v tom grafu je to v hrubém... 

Vloženo
před 10 hodinami, Bubaq napsal:

Pro mě je běžný zaměstnanec člověk s klasickou pracovní smlouvou pracující pro jednoho zaměstnavatele na plný úvazek typicky 8 hodin denně Po-Pá. Jak to vnímáš ty?

Hmm, tak to bych chtěl vidět, jak každý kdo má takový plat dělá jen po-pá a jen 8 hodin denně, pokud teda zrovna nepracuje ve státní správě. No nebudu se s tebou hádat, máme na to rozdílné názory a navíc to ani není předmětem tématu. 

Je to vše o úhlu pohledu. 

Vloženo (editace)
před 3 hodinami, stanmar napsal:

Ano možná mám rozporuplné vyjadřování, nicméně uber procenta, neb ty jsi psal o tom kdo má 50 čistého, kdežto v tom grafu je to v hrubém... 

Ok, to mě nenapadlo, že když je řeč o čistém, dáš sem graf v hrubém (v grafu to uvedeno není). Pořád je to přes půl milionu lidí, takže velká spousta....

před 2 hodinami, stanmar napsal:

Hmm, tak to bych chtěl vidět, jak každý kdo má takový plat dělá jen po-pá a jen 8 hodin denně, pokud teda zrovna nepracuje ve státní správě. No nebudu se s tebou hádat, máme na to rozdílné názory a navíc to ani není předmětem tématu. 

Je to vše o úhlu pohledu. 

Především je od začátku řeč o mzdě, nikoliv o platu. Proto je poznámka o státní správě irelevantní.

A neber to prosím špatně, ale zpochybňování není argument. Pokud jde o konkrétní údaje, čísla, je vždy lepší psát jen o tom, co člověk ví, ne o tom, co si myslí. Z mojí strany nejde o prezentování nějakého plovoucícho názoru bez opory v realitě. Píšu ti, jak to je.

Ale souhlas, jsme už OT.

Editováno: , autor: Bubaq

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...