Publikováno Březen 24, 20223 r Půjde dodatečně dodělat ke smartlinku bezdrátové řešení? (Myslím za pomoci originálních součástek, nikoliv pomocí různých cizích krabiček.)
Březen 24, 20223 r Před dvěma měsíci jsem si koupil roční Scalu, kde měl být bezdrátový Smartlink, nakonec se ukázalo, že prodejce měl chybu v popisu a bezdrátový smartlink moje Scala nemá, takže jsem řešil to samé. Prodejce to řešil se Škodovkou, zda se to dá dodělat, ale i podle zdejšího fóra jsem věděl že ne, takže odpověď byla stejná, nicméně Škodovka má prý hodně poptávek na dodělání bezdrátového smartlinku, takže už na tom pracují a do konce roku by mělo být řešení a mělo by to tedy jít. Také jsem už zde na fóru četl, že někomu to již v AS dodělali, cena byla teda brutální (asi 7 tisíc myslím - a v ceníku při konfiguraci je to 1.100,- Kč :D), ale teď nemohu najít ten příspěvek... Upraveno Březen 24, 20223 r od Blazin95
Březen 24, 20223 r Autor To je dobrá zpráva, díky. 7 tisíc bych za to nedal, ale třeba polovinu jo, tak snad to časem dopadne. Do té doby budu drátovat :)
Březen 24, 20223 r Ta cena bude obsahovat spoustu práce. Četl jsem, že se musí vyměnit i anténa a vedení k ní (phonebox s bezdrátovým nabíjením obsahuje i zesilovač pro anténu - asi kvůli GPS)
Srpen 2, 20232 r https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/smartlink-wlan/p/6VA054830B + cca 40 eur aktivacia v skoda servise
Srpen 2, 20232 r a ještě doplním o českou stránku : https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/smartlink-wlan-rozsireni-/p/6VA054830B?fbclid=IwAR1aC-QOuEpsmwqNYQsJMhOoWC_kBa6rNtfOMsADKOWyu069ujSvr265-fw + cca 1.000,- za aktivaci ve škodovce..
Listopad 5, 20231 r Tento produkt není určený pro vozy vyrobené od KT 40/2022 s těmito MIB jednotkami: 654 035 871K, 654 035 869J a 654 035 869K; 5E3 035 871D a 5E3 035 869D..... ..do čehož krásně spadá moje s Bolerem a 654 035 869K, takže mám stejně smůlu..
Listopad 27, 20231 r Máme Fabii 4 od 01/23 a dodali ji bez bezdrátového smartlinku, prý nejsou komponenty 😕 Ptala jsem se na infolince jestli to půjde dodělat, bylo mi sděleno, že na tom pracují, ale zatím to nejde. Tak kdyby se vám někdy podařilo získat nové info, sem s ním! Taky čekám na řešení.
Listopad 27, 20231 r @KateCZ volat na infolinku je zcela zbytečné, tam se člověk nikdy nic nedozví 🙂 oni na tom už pracovali a výsledkem je právě ta dodělávka, ale bohužel se netýká Bolera vyrobené od 40/KT 2022 viz ty čísla zařízení..pokud máte toto číslo, tak to vypadá na definitivní smolík..
Listopad 27, 20231 r To je teď nové? V únoru 23 říkali, že nic není. A je mi to tedy stejně prd platné, mám Amundsena 🙈 Jinak to stejně nechápu…píšou aktivační klíč což mi zní jako věc softwaru a ne hardwaru. Pokud mi tam chybí čip tak můžu aktivovat do aleluja když není co 🤷🏻♀️
Listopad 27, 20231 r tohle vylezlo ven k dodělání někdy o prázdninách, přesně už to nevím, takže na tom skutečně pracovali, ale bohužel ne pro všechny..a pokud máš Amundsen, tak je zbytečné to řešit..
Listopad 28, 20231 r před 46 minutami, Patrik1971 napsal: A nema Amundsen ten potrebny WLAN standartne? Ne 😕 Bylo to za příplatek. SmartLink + se to myslím jmenovalo. Nechala jsem si kvůli tomu dát i dobíjecí šuplík. Až při předávce auta, když jsem se zeptala, mi řekli, že tam bezdrátový SmartLink není, že nejsou komponenty 😤 No, asi jak na která auta 🤬 Takže telefon standardně přes Bluetooth ale CarPlay jen přes kabel 😡
Listopad 28, 20231 r No ja mam sice v Scale 09/2022 iba Bolero a tiez bolo oproti zadaniu do vyroby kvoli chybajucemu polovodicu/cipu vyrobene bez bezdrotoveho smartlinku a aj bola na auto poskytnuta zlava tusim 12 eur,ale nasledne som si ho aktivacnym klucom daval aktivovat par mesiacov dozadu a teraz uz fungujem vpoho bezdrotovo....takze neznamena ze tam chybal a uz je to stratene. Upraveno Listopad 28, 20231 r od Patrik1971
Únor 7, 20241 r Info, mám novou Fabii IV s Bolerem bez škodováckých map a navigace a jen s drátovým připojením na Android Auto. Po zakoupení AAWirless během pár okamžiků spojeno a už jezdím bezdrátově.
Únor 7, 20241 r Mně Škoda sdělila že to nelze (Amundsen). Když jsem se ptala co s tím tedy, jestli výměna Infotainmentu tak mi odpověděli viz níže. Úplně mi to nedává smysl a budu se s nimi dohadovat dál 🤦🏻♀️ Děkujeme za Váš email a mrzí nás, že nesouhlasíte s poskytnutým vyjádřením. K uvedené záležitosti si dovolujeme doplnit, že záměna infotainmentu vozidla není z technického hlediska možná: odlišné HW provedení, odlišná elektroinstalace, kompatibilita s okolními jednotkami, rozdílnost PR čísel, ochrana komponent, licenční výbavy a SW konfigurace okolních jednotek.
Únor 7, 20241 r @KateCZ jestliže to auto nemá výbavu z výroby, a jedno období skutečně nebyly komponenty, tak to do auta už nikdo nedostane. Tak jak píše, předpokládám že někdo z infolinky ze škodovky. Dej sem nebo do SZ VINko, kouknu schválně jak je na tom teď aktuálně stav s aktivací po dokoupení.
Únor 7, 20241 r SmartLink + byl objednán, ale nedodán z důvodu nedostatku čipů. Oznámili mi to až při dodávce (čekačka 15měsíců). Kdyby mi řekli, že se výroba prodlouží třeba o půl roku tak počkám. Ale neřekli nic 😕 Bez bezdrátu bych to auto nikdy neobjednala. Navíc mi na infolince řekli, že SmartLink + a bezdrátový CarPlay není stejný pojem, což už mi vůbec nedává smysl. VIN posílám SZ
Únor 7, 20241 r @KateCZ Podle VINka máš PR číslo smartlinku 9WT, číslo jednotky MIB 3V0035816L. Ale bohužel máš Amundsena s PR číslem 8AR. Takže to opravdu nepůjde. Upraveno Únor 7, 20241 r od lucky.jack
Únor 7, 20241 r Tak ať mi ten infotainment vymění, to taky nejde? Jak si vůbec můžou něco takového dovolit? 😤 Jsem z toho totálně zoufalá. Navíc máme iPhone 11 a 15, takže 2 kabely. 🤦🏻♀️ Přes kabel jsem měla připojený telefon už ve Fabii 1 (vyměněné rádio) a nikdy jsem si nemyslela, že s kabely budu bojovat i u nového auta v roce 2024 🤬
Únor 7, 20241 r To vážně z důvodu navázání spousty dalších jednotek a systémů v autě nejde. Na tohle bohužel nová auta nejsou dělaná. Můžeš se s nima hádat, dohadovat, domlouvat, ale do tohodle auta to nedostaneš. Jestli ti na tom stojí bytí a nebyti, tak můžeš auto vyměnit. V jiném případě holt drátová technologie. Upraveno Únor 7, 20241 r od lucky.jack
Únor 7, 20241 r Nebo použit něco jako je to AAwireles a tím si rozšířit funkcionalitu o bezdrátové připojení.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.