Deliberator Vloženo 9. Duben 2022 Sdílet Vloženo 9. Duben 2022 (editace) Panove hledal jsem na foru, nicmene moudry z toho nejsem. muze mi nekdo prosim potvrdit, ze kdyz vyrvu ze Superbu 3 nejake plasty pod mezipodlahou (ne obycejnou podlahou) zavazadloveho prostoru, vleze se tam neplnohodnotna rezerva? Z nejakeho duvodu ji u noveho vozu neobjednali, mou chybou, pri posledni specifikaci jsem si to neohlidal. ted je otazka zda tam neni proto, ze tam technicky dat nejde, nebo se proste zapomnelo. Mate to nekdo? Jedna se o combi, kdyby v tom byl nejakej rozdil... edit: takze podle nemeckych for se to nabizelo nekdy v2016, pak to nabizet prestali. Otazkou je zda kvuli bohyni emisi, nebo je tam nejaky problem. Dalsi vec je, ze podle zachovani obvodu bych tam mel davat az 20palcovou dojezdovku, z a6 4g. Na vysku to bude ok, otazka zda se tam nekomu jako rezerva vesel disk 235/40 r19, kdyz nema dvojitou podlahu. v tomto bodu mi jde o velikost "diry" v kastli. takze vlastne resim najednou dve temy. diky za vase postrehy Editováno: 9. Duben 2022, autor: Deliberator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 9. Duben 2022 Sdílet Vloženo 9. Duben 2022 A co mate za motorizaci ? Ja mam 312 brzdy tak tam mam 16" normalni pneu na plechaci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 10. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2022 @ČudlR motorizace je 2.0tdi 147kw 4x4, nicmene nejde o velikost brzd aby se kolo veslo, ale aby melo kolo stejny obvod, jako jina kola. U stalych 4x4 to delalo bordel s rozvodovkou a nekdy zasahovalo ESP. Proto chci mit obvody kol stejne. Tento haldexobazmeg jsem nikdy nemel, ale aby se jedno kolo tocilo o 6 a vic procent vic nez zbyle 3 tomu dobre delat nemuze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miziov Vloženo 10. Duben 2022 Sdílet Vloženo 10. Duben 2022 Obvod kola je vždy stejný, bez ohledu na velikost disku... Závisí maximálně na opotřebení pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 10. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2022 @miziov to by sice mela byt pravda, ale neni. dojezdove origo skoda kolo 125/70 r18 palcu je o 6% mensi na obvodu nez 235/40 r19. oboje origo reseni primo pro superb. pak nabizeju i 125/70 r19, taky origo reseni. Tam je to 2% do plusu. takze opravdu kola nemaj stejny obvod ve vsech velikostech. ja tam budu davat 20 palcu z A6, ale porad nevim zda se tam nekomu vleze plnohodnotna 19 palcova rezerva kdyz ma obycejnou podlahu, to za prve, a za druhe, zda se pod dvoji podlahu vleze dojezdove kolo.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miziov Vloženo 10. Duben 2022 Sdílet Vloženo 10. Duben 2022 Aha dojezdovky netuším. Origo kola 16 až 19 palců se liší průměrem maximálně o 6 mm, to je rozdíl do 1 %. Zítra můžu kouknout co mám v autě, je tam z výroby myslím 16 nebo 17. Podlahu mám obyčejnou nízkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 10. Duben 2022 Sdílet Vloženo 10. Duben 2022 (editace) @Deliberator Jen tak pro zajímavost, na ten rozdíl v obvodu jsi došel jak? Editováno: 10. Duben 2022, autor: guest100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miziov Vloženo 10. Duben 2022 Sdílet Vloženo 10. Duben 2022 https://www.willtheyfit.com/index.php?width=215&aspect=60&diameter=16&wheelwidth=6.5&offset=41&width2=215&aspect2=55&wheel_size=17&wheel_width=7&offset2=41 https://www.willtheyfit.com/index.php?width=215&aspect=60&diameter=16&wheelwidth=6.5&offset=41&width2=235&aspect2=45&wheel_size=18&wheel_width=8&offset2=44 https://www.willtheyfit.com/index.php?width=215&aspect=60&diameter=16&wheelwidth=6.5&offset=41&width2=235&aspect2=40&wheel_size=19&wheel_width=8&offset2=44 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 11. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2022 @guest100 propoctem. Zde propocet 235/40/19 vs origo 18tka dojezdovka: https://www.pneukalkulacka.cz/?sirka1=235&profil1=40&prumer1=19&sirka2=125&profil2=70&prumer2=18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miziov Vloženo 11. Duben 2022 Sdílet Vloženo 11. Duben 2022 Tak mám tam 205/55R16 pod nízkou podlahou. Širší kolo by se na výšku nevešlo, kolo s větším průměrem ano (na bocích je rezerva minimálně 2 cm). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 11. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2022 (editace) @miziov dekuju, jsi hodny. Prave jsem byl ve skodovce, meli tam teda u nejvetsiho prodejce v hlavnim meste na salonu 2 superby, oba absolutne bez vybavy, ale podival jsem se jak to tam je (dvojitou podlahu nemel zadny...) a nakonec vzal 125/70 r19 nouzovku novou z bazose za 2000kc, a za asi 1300 ten polystyren se zvedakem ze skodovky, tak dam pak hlaseni, jak takova kombinace funguje. EDIT: Takze zaver je, ze plnohodnotne plnohodnotne kolo se do rezervy superbu 3 nevejde, max sirka pneu (na lezato vyska) je opravdu 205mm, takze na dvoukolku dozadu dobry, ale jinak spatne. z toho plyne, ze je potreba tam u kol v zasade vetsich nez 17 davat rezervu neplnohodnotnou (uzkou), ve velikosti 18-19 palcu. Na sirku (lezato) se vleze, a vyska u dojezdovky nevadi. Budu v tydnu vypreparovavat ty plasty pod podlahou, tak uvidime, jak to tam pak sedne. Editováno: 11. Duben 2022, autor: Deliberator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Duben 2022 Sdílet Vloženo 11. Duben 2022 Resit obvod u dojezdoveho kola mne prijde jako nesmysl. Uz jen sirkou je to odlisne a vyzaduje to dost velkou opatrnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 11. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2022 @bojler sirka je sumafuk, kdyz se ti bude zapinat esp/asr, a auto bude porad myslet, ze je ve smyku... sirka na to nema vliv. Dosti velkou opatrnosti myslis co? Nejet zatacku bokem? To da rozum. Ja resim jak jet rovno a neodpalit u toho rozvodovku (pokud to superb ma s haldexem..) Haldex&co spolehlive sepali prave ten obod kola, mensi kolo se musi vic tocit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 12. Duben 2022 Sdílet Vloženo 12. Duben 2022 No jinak taky asi bude zalezet na rozdilny vaze kol ne ? To by taky mohl byt pak problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 12. Duben 2022 Sdílet Vloženo 12. Duben 2022 (editace) musim mrknout, co mam za rozmer rezervy v kufru, ale uz jsem na ni par km najel a auto si na nic nestezovalo ... overim, napisu .. (na aute 23540R19) edit: @Deliberator : mam teda 18'' rezervu s rozmerem jak pises a musim potvrdit tvuj vypocet ... kazdopadne auto nic po asi 10km nehlasilo ... jel jsem pomalu pres mesto do servisu ... Editováno: 12. Duben 2022, autor: hamoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 12. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 12. Duben 2022 @ČudlR co presne by mela vyvazena vaha delat jakemu senzoru...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 13. Duben 2022 Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 Nevim jestli treba diferak by to taky nemohl vyhodnotit jako prokluzovani kola kdyz by bylo lehci nez druhe kolo na stejne naprave Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 13. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 @ČudlR to si nemyslim, co vim meri to jenom hazivost senzorem ABS nejak, ale ze by to rozpoznalo vahu si nemyslim... @hamoun jen pro zajimavost, mels to na hnane naprave a mas 4x4? Ono 10km tomu asi neudela nic ani tak, ale jet s tim 100vky km nocni dalnici, to nevim. Jen spekuluju, ale na Mercedesu 4x4 jsem takto rozmlatil rozvodovku. Je fakt ze to byla poctiva 4x4, zadny haldex. Ale od te doby mam respekt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 13. Duben 2022 Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 @Deliberator predni leve, 4x4 :) ... jet stovky km osmdesatkou po dalnici bych nechtel ... :( to je teda pravda .. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 13. Duben 2022 Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 K tomu ani dojezdové kolo není z podstaty věci přeci určeno, když jsem kdysi před kovidem v zahraničí prorazil kolo, byť jsem měl komplety se ŠKODA Pneugarancí (která platí bohužel jen v ČR), nechal jsem gumu vyměnit, nedovedl jsem si představit, jak bych s dojezdovkou jel domů přes Rakousko, tím spíš, že to bylo v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 13. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 @guest100 jaky ma smysl na plnohodnotne rezerve jet 80km/h? nezda sa ze na fotce mas dojezdovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 13. Duben 2022 Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 každé kolo, které není plnohodnotné, tedy identické s ostatními koly na vozidle (rozměr, konstrukce, dezén, výrobce atp.) je kolo dojezdové a platí pro něj jisté homologační předpisy, proto je na tom kole ta nálepka, nebo si myslíš, že jsem si ji tam nalepil sám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 13. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 @guest100 nerozumim tvemu tonu, stacilo rict, ze to smysl samozrejme nema, ale predpis je predpis. Pac ja bych na tom valil klidne 150. 🤷🏻♂️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 13. Duben 2022 Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 (editace) to potom nechápu, proč tu dalekosáhle řešíš to, co řešíš... pokud ti není trochu líto tvého auta, tak potom je celá zde tebou vedená debata zbytečná, stejně tak tato tvoje pochybnost před 3 hodinami, Deliberator napsal: nezda sa ze na fotce mas dojezdovku. protože řešit zde dojezdovku bez toho aniž víš co to je, jak vypadá, jak se pozná a proč je tak či onak označená, to celé pak ztrácí smysl, když pak jezdíš jak jezdíš... Editováno: 13. Duben 2022, autor: guest100 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 13. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2022 (editace) @guest100 aa, ta tvoje dojezdovka je sice plnohodnotne kolo, avsak rozmeru na octavii dve generace zpatky. Dezen a vyrobce jsou samaozrejme dane zakonem, ale na dojezd to ma asi takovy vliv, jako vliv na funkci inseminatora. Pak uprimne nerozumim plnohodnotne dojezdovce a uzke dojezdovce, kdyz maji obe jiny obvod kola a na obou se necha jet 80. Teda obe jsou k prdu, pokud je pouzivas dle stitku, na kterem to stavis. Lito auta s normalni rezervou s predepsanym rozmerem by mi melo byt presne v cem? Pokud v tom logiku vidis, pak je to jen dobre, ze to skoda dela takto, a je potreba je za to pochvalit (posledni Ecko nema diru na dojezdovku ci zadne kolo absolutne zadnou, to jenom aby se dodalo, a resim co tam mam tchanovi dat, pac auto za dva mice a nedojet je dost problem.) Tady je moznost dvou neplnohodnotnych kol. S obouma se necha jet 80, jinak je cloveku "lito auta". Toz ja si tam radeji dam rozmer aby mi ho lito nebylo 🤷🏻♂️ Editováno: 13. Duben 2022, autor: Deliberator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.