Přejít na obsah

Dojezdove kolo (mezipodlaha)


Deliberator

Doporučené příspěvky

Panove hledal jsem na foru, nicmene moudry z toho nejsem. 
muze mi nekdo prosim potvrdit, ze kdyz vyrvu ze Superbu 3 nejake plasty pod mezipodlahou  (ne obycejnou podlahou) zavazadloveho prostoru, vleze se tam neplnohodnotna rezerva? Z nejakeho duvodu ji u noveho vozu neobjednali, mou chybou, pri posledni specifikaci jsem si to neohlidal.

ted je otazka zda tam neni proto, ze tam technicky dat nejde, nebo se proste zapomnelo.

Mate to nekdo? Jedna se o combi, kdyby v tom byl nejakej rozdil...

 

edit: takze podle nemeckych for se to nabizelo nekdy v2016, pak to nabizet prestali. Otazkou je zda kvuli bohyni emisi, nebo je tam nejaky problem. Dalsi vec je, ze podle zachovani obvodu bych tam mel davat az 20palcovou dojezdovku, z a6 4g. Na vysku to bude ok, otazka zda se tam nekomu jako rezerva vesel disk 235/40 r19, kdyz nema dvojitou podlahu. v tomto bodu mi jde o velikost "diry" v kastli. 
takze vlastne resim najednou dve temy. 
diky za vase postrehy

Editováno: , autor: Deliberator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ČudlR motorizace je 2.0tdi 147kw 4x4, nicmene nejde o velikost brzd aby se kolo veslo, ale aby melo kolo stejny obvod, jako jina kola. U stalych 4x4 to delalo bordel s rozvodovkou a nekdy zasahovalo ESP. Proto chci mit obvody kol stejne. 
Tento haldexobazmeg jsem nikdy nemel, ale aby se jedno kolo tocilo o 6 a vic procent vic nez zbyle 3 tomu dobre delat nemuze. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miziov to by sice mela byt pravda, ale neni. 
dojezdove origo skoda kolo 125/70 r18 palcu je o 6% mensi na obvodu nez 235/40 r19.

oboje origo reseni primo pro superb.


pak nabizeju i 125/70 r19, taky origo reseni. Tam je to 2% do plusu. 
takze opravdu kola nemaj stejny obvod ve vsech velikostech.

ja tam budu davat 20 palcu z A6, ale porad nevim zda se tam nekomu vleze plnohodnotna 19 palcova rezerva kdyz ma obycejnou podlahu, to za prve, a za druhe, zda se pod dvoji podlahu vleze dojezdove kolo.... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miziov dekuju, jsi hodny. 
Prave jsem byl ve skodovce, meli tam teda u nejvetsiho prodejce v hlavnim meste na salonu 2 superby, oba absolutne bez vybavy, ale podival jsem se jak to tam je (dvojitou podlahu nemel zadny...) a nakonec vzal 125/70 r19 nouzovku novou z bazose za 2000kc, a za asi 1300 ten polystyren se zvedakem ze skodovky, tak dam pak hlaseni, jak takova kombinace funguje. 
 

EDIT: Takze zaver je, ze plnohodnotne plnohodnotne kolo se do rezervy superbu 3 nevejde, max sirka pneu (na lezato vyska) je opravdu 205mm, takze na dvoukolku dozadu dobry, ale jinak spatne. 

 

z toho plyne, ze je potreba tam u kol v zasade vetsich nez 17 davat rezervu neplnohodnotnou (uzkou), ve velikosti 18-19 palcu. Na sirku (lezato) se vleze, a vyska u dojezdovky nevadi. Budu v tydnu vypreparovavat ty plasty pod podlahou, tak uvidime, jak to tam pak sedne. 
 

Editováno: , autor: Deliberator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bojler sirka je sumafuk, kdyz se ti bude zapinat esp/asr, a auto bude porad myslet, ze je ve smyku...

sirka na to nema vliv. Dosti velkou opatrnosti myslis co? Nejet zatacku bokem? To da rozum. Ja resim jak jet rovno a neodpalit u toho rozvodovku (pokud to superb ma s haldexem..)

Haldex&co spolehlive sepali prave ten obod kola, mensi kolo se musi vic tocit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musim mrknout, co mam za rozmer rezervy v kufru, ale uz jsem na ni par km najel a auto si na nic nestezovalo ... 

overim, napisu .. (na aute 23540R19)

 

edit: @Deliberator : mam teda 18'' rezervu s rozmerem jak pises a musim potvrdit tvuj vypocet ... kazdopadne auto nic po asi 10km nehlasilo ... jel jsem pomalu pres mesto do servisu ...  

Editováno: , autor: hamoun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ČudlR to si nemyslim, co vim meri to jenom hazivost senzorem ABS nejak, ale ze by to rozpoznalo vahu si nemyslim... 

 

@hamoun jen pro zajimavost, mels to na hnane naprave a mas 4x4? Ono 10km tomu asi neudela nic ani tak, ale jet s tim 100vky km nocni dalnici, to nevim. Jen spekuluju, ale na Mercedesu 4x4 jsem takto rozmlatil rozvodovku. Je fakt ze to byla poctiva 4x4, zadny haldex. Ale od te doby mam respekt. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu ani dojezdové kolo není z podstaty věci přeci určeno, když jsem kdysi před kovidem v zahraničí prorazil kolo, byť jsem měl komplety se ŠKODA Pneugarancí (která platí bohužel jen v ČR), nechal jsem gumu vyměnit, nedovedl jsem si představit, jak bych s dojezdovkou jel domů přes Rakousko, tím spíš, že to bylo v zimě. 

Screenshot_20220413-105151_OneDrive.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

každé kolo, které není plnohodnotné, tedy identické s ostatními koly na vozidle (rozměr, konstrukce, dezén, výrobce atp.) je kolo dojezdové a platí pro něj jisté homologační předpisy, proto je na tom kole ta nálepka, nebo si myslíš, že jsem si ji tam nalepil sám?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to potom nechápu, proč tu dalekosáhle řešíš to, co řešíš... pokud ti není trochu líto tvého auta, tak potom je celá zde tebou vedená debata zbytečná, stejně tak tato tvoje pochybnost

 

před 3 hodinami, Deliberator napsal:

nezda sa ze na fotce mas dojezdovku.

 

protože řešit zde dojezdovku bez toho aniž víš co to je, jak vypadá, jak se pozná a proč je tak či onak označená, to celé pak ztrácí smysl, když pak jezdíš jak jezdíš...

Editováno: , autor: guest100
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@guest100 aa, ta tvoje dojezdovka je sice plnohodnotne kolo, avsak rozmeru na octavii dve generace zpatky. Dezen a vyrobce jsou samaozrejme dane zakonem, ale na dojezd to ma asi takovy vliv, jako vliv na funkci inseminatora.


Pak uprimne nerozumim plnohodnotne dojezdovce a uzke dojezdovce, kdyz maji obe jiny obvod kola a na obou se necha jet 80. Teda obe jsou k prdu, pokud je pouzivas dle stitku, na kterem to stavis. 
 

Lito auta s normalni rezervou s predepsanym rozmerem by mi melo byt presne v cem?


Pokud v tom logiku vidis, pak je to jen dobre, ze to skoda dela takto, a je potreba je za to pochvalit (posledni Ecko nema diru na dojezdovku ci zadne kolo absolutne zadnou, to jenom aby se dodalo, a resim co tam mam tchanovi dat, pac auto za dva mice a nedojet je dost problem.)

 

Tady je moznost dvou neplnohodnotnych kol. S obouma se necha jet 80, jinak je cloveku "lito auta". Toz ja si tam radeji dam rozmer aby mi ho lito nebylo 🤷🏻‍♂️

Editováno: , autor: Deliberator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...