Octavia31 Vloženo 15. Duben 2022 Sdílet Vloženo 15. Duben 2022 Neví někdo jak v servisu dělají dezinfekci výparníku. Už to bylo docela cítit, tak jsem to zkusil přes odtok kondenzátu a moc to nedoporučuji. Když jsem hadičku oddělál v místě napojení na karoserii a pak po aplikaci pěny vrátil zpět už to nedrží jak předtím. Volně se to pohybuje a mám obavu že to bude prosakovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 15. Duben 2022 Sdílet Vloženo 15. Duben 2022 Nevím jak v servisu. Já to dělám ozonem a zavádìm ho do klapky recirkule. Dveře auta nechávám orevřené. Dřív jdem měl dveře zavřené a ozon tak působil v celém interiéru. Jenomže jsem ozon pak v autě cítil ještě po týdnu. Trávit ozonem už se opravdu nechci. Když ozon pustím jen do vzduchotechniky, je to v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin68 Vloženo 25. Květen 2022 Sdílet Vloženo 25. Květen 2022 Jak dlouho to nechas tim ozonem cistit a nebo nejaky přesnejší postup pro čistěni ozonem uvažuji o koupeni generatoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 25. Květen 2022 Sdílet Vloženo 25. Květen 2022 Čistím na dvakrát v případě auta, kde je klima už trochu cítit: 1) Poprvé ventilátor pryč, vyčistit vedení vzduchu.. demontáží větráku se člověk dostane před výparník a nechat prostoupit aktivní desinfekční pěnu skrz výparník, odkape to pod auto. Nový filtr, složit. 2) nastartovat, zapnout vnitřní klapku a klimu, teplota na minimum, větráky na maximum. Zapnout ozonovač 10 000 mg/h a nechat to 30 minut. Pak vydělat, nechat ještě cca 5 min běžet s vypnoutou klimou v režimu AUTO (= tak, ať je vzduch nasáván zvenčí). Vypnu a nechám v garáži hodinku pootvírané dveře, ozon se rozpadne zpátky na kyslík a je to OK. Pokud se jedná o udržované auto, není třeba tak blbnout. Stačí co čtvrt rok zapnout na 20min ozon a je to. Jednou za rok nebo dva provést desinfekci výparníku desinfekční pěnou, viz. krok č 1). V 15. 4. 2022 na 22:10, Octavia31 napsal: Neví někdo jak v servisu dělají dezinfekci výparníku. Už to bylo docela cítit, tak jsem to zkusil přes odtok kondenzátu a moc to nedoporučuji. Když jsem hadičku oddělál v místě napojení na karoserii a pak po aplikaci pěny vrátil zpět už to nedrží jak předtím. Volně se to pohybuje a mám obavu že to bude prosakovat. Nechápu tento krok - čistit výparník tímto způsobem se mi nezdá ani moc efektivní. Nastříkám to přímo do něj, pošlu tam půlku 400g spreje a zacpu otvor hadrou, ať nabobtnaná pěna skutečně desinfikuje vnitřní prostor kolem výparníku a nerozlézá se nikde jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dare Vloženo 9. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2022 A tvůj krok 1) tedy demontáž ventilátoru, jak dlouho to trvá a je jak je to obtížné (na Kodiaqu)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Ventilátor vyndávat nemusíš. To je hovadina. Dezinfikuj ozonem. Žádné stříkàní sraček do systému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 @Clerfayt hloupý názor, ale ve finále je to tvoje auto.. Ozonem čistím interiér několikrát ročně preventivně i kvůli dětem teď co byl covid.. a sakra teda poznáš i to fyzické čištění výparníku. A to mám silný generátor ozonu a nechávám ho v autě 30 minut, zavřené dveře. před 20 hodinami, Dare napsal: A tvůj krok 1) tedy demontáž ventilátoru, jak dlouho to trvá a je jak je to obtížné (na Kodiaqu)? Demontáž zabere max 3 minuty, stačí vysunout 2 plastové kolíky držící pěnový dekl u noh spolujezdce a vytočit ventilátor, vysunout spodkem dolů a máš tam krásný přístup (tedy alespoň u OIII nebo OIV 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.