Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Pokud motor 1,0 TSi (Fabia a Oktávia )chrastí a ozývají se zvuky z levé a vrchní části motoru tak nejspíš máte povoleny šrouby od vačkového hřídele.

Motory by se měly preventivně zkontrolovat po ujetí 100.000 km-provedte dotažení a zalepení šroubů vačky pak se to nepovolí!!!!

Je to již druhý motor co tak opravuji!!!

stačí sundat ventilové víko-nic složitého-preventivně bych to udělal u každého motoru-ušetříte za generální opravu celého motoru.

motory  od roku 2015- 2022

ale škodovka nic nesvolává-hraje mrtvého brouka!!!!!!!!!!!!!!!

dělali svolávačky na 1,2 HTP do roku 2015-taky povolené šrouby vačky !

Vibrace motoru vyřešila škodovka-měkými silenbloky ve kterých se motor třepe-ale nepřenáší vibrace do karoserie.

Za mě dobrý motor s dobrou spotřebou do města-vyžaduje udržbu po ujetí 100.000 km.

• 5 měsíců později...

Motor 1.0 TSI ventilové víko nemá.  Ten horní díl motoru je "skříň vačkových hřídelů" a sundává se komplet i s vačkovými hřídeli.  Takže se napřed musí demontovat čerpadlo chladící kapaliny, rozvodový řemen a odpojit vstřikovací čerpadlo a hadice pro chlazení turbodmychadla.  Tohle bych preventivně určitě nedělal...

Pán asi myslí ty šrouby na tom přestavovači, když jsou obě vačky zalisovány do toho krytu.

• 2 měsíce později...

Může se k tomu prosím autor tématu vyjádřit?

Z motoru mi vychází zvuk jakoby o sebe tloukly staré plechové hrníčky když kolem chalupy jede těžký bagr..

Přemýšlím jestli by to nemohlo být právě tento problém.

• 4 měsíce později...

Zdravim, mám 98,5k km a presne toto sa mi stalo predvčerom. Začal buchot pár sekúnd od naštartovania našťastie na parkovisku. Auto je zrovna už tri mesiace po záruke takže do autorizaku by som už nešiel. Našťastie náš mechanik má známeho v škodovke a tak sa príčina odhalila rýchlo a teda srob bol povolený. Veľké šťastie že sa to nestalo počas jazdy a nechápem postoj škodovky že na to nie je zvolávacia akcia ale rieši alebo "doťahuje" sa to pri bežných prehliadkach v autorizaku..... 

Až teraz keď je to vyriešené som však tento príspevok našiel, snáď pomôže niekomu skôr.

Upraveno od kubonm
preklep

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.