Přejít na obsah

Kodovanie garazovej brany


Doporučené příspěvky

Caute klubaci. Da sa do S3 dokodovat otvaranie garazovej brany? Pripadne ako to funguje? Niekedy v minulosti tu bola taka moznost pri skodovkach, len som to viac neskumal a google mi nic nenasiel, iba moduly wifi a gsm do brany nainstalovat. Dakujem za info, ak niekto o tom nieco vie viac k tejto problematike.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nelze a nebyla, měl/má to jen Passat. Netřeba ani wifi ani gsm modul, někde tu bylo na fóru jak to udělat přes modul od Jablotronu, napojený na dálková světla a nemusíš ani doma mít od Jablotronu zabezpečovačku a je to za pár korun, bez nutnosti platit za sim.

Popis přímo od JAblotronu: https://www.jablotron.com/cz/o-jablotronu/blog/chytre-tipy/ovladani-garazovych-vrat-chytre-jednoduse/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám v úmyslu na "hulváta" instalovat dálkový ovladač od vrat na místo. kde jsou neobsazené tlačítka vedle fofrklacku (voliče jízdních režimů) a napájení mu vytáhnout a přizpůsobit z auta (zásuvka zapalovače?), jenže na tuhle operaci musím počkat na skončení záruky.

Vrata od garáže mi pohání Nice Spin 21.

Editováno: , autor: Mira96
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem to studoval, je jedno co ti vrata pohání, to řešení od Jablotronu je nejlevnější řešení bez jakéhokoliv zásahu do pohonu vrat a do auta, jen se na garážová vrata (bránu, závoru) umístí přijímač, který díky výstupnímu relé vykoná povel pro otevření garáže, kdy se napájení toho přijímače vezme z pohonu garážových vrat.

 

Do auta pak instalujete vysílač, který snímá signál bliknutí dálkovými světly, jak jsem tu někde četl, je trochu problém s led světly, nicméně také se tu někde v tomto duchu psalo, že řešením je napojení na volný pin na BCM a tomu se kódováním/adaptací přiřadí co má dělat po bliknutí světelnou houkačkou . 

 

V souvislosti s tím existuje i elegantnější řešení (jak je uvedeno v článku), "k ovládání navíc nemusíte použít jenom bliknutí světel, ale můžete si nechat instalovat v dosahu ruky spínač, který vyslání signálu aktivuje.", přesně tak jsem uvažoval, a udělám to u nového auta, dám (nalepím) pod plast vedle voliče rychlostí kapacitní skryté tlačítko (něco takového), kterým budu ovládat ten vysílač Jablotron, nebudu tedy muset shánět někoho, kdo napojí vysílač k BCM a kdo to nakóduje/adaptuje. Vysílač by se měl do středové konzoly vejít a jeho napájení vezmu ze zásuvky, která je při uzamčeném vozidle bez proudu.

 

Podobně by tedy @Mira96 šlo vyřešit i tvého řešení, dát pod plast původní DO od vrat, vyvést z něho drátky, dát (nalepit) pod plast vedle voliče rychlostí kapacitní skryté tlačítko a napájení nemusíš řešit, baterku v DO vyměníš lehce.  A záruka auta ti může být šumák, tu nebudeš muset řešit.

Editováno: , autor: Petr Svetr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem spíše nakloněn té svojí "hulvátské" variantě, nemusím zasahovat do BCM, kódovat a v dohledné době kromě garáže přibude i ovládání brány a do systému brány a vrat nemusím již nic dalšího přidávat. Teď jenom přemýšlím, jestli existují spínače vedle fofrklacku, které by byly všechny funkční, ale dosud jsem neviděl Superba, který by měl všechny tlačítka aktivní, což by mi pomohlo protože záslepky asi nepůjdou rozhýbat jako spínače. Kapacitní tlačítko by bylo jistě elegantní řešení, ale nevím jestli by šlo "naroubovat" na můj ovladač na obrázku, ten má napájení CR2032, takže bych ho krmil ze zásuvky z 12V převodem na 3V, protože když už ho tam zašiju, tak ho nechci tahat ven kvůli výměně batarie.

 

A teď trochu OT:

Měl jsem v plánu, když už budu šťourat ty spínače , že si do levé řady na horní (neobsazenou) pozici dám tlačítko a propojím ho s tlačítkem na pátých dveřích. Tohle ale bylo vyřešenou návštěvou ve Strakonicích.

 

Jenom mě pořád brzdí v realizaci záruka 

 

 

20221116_235236.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jaké máte zkušenosti vy, ale já pokud mám ovladač někde dole (stačí když visel s klíči u spínací skříňky) - jeho dosah rapidně poklesne, protože je zastíněn palubovkou, motorem, vímjáčím. Takže hodlám ovladač - resp jen vykuchanou elektroniku z něj umístit buď do kastlíku nahoře na palubce, případně někam nahoru k zrcátku a spínač použiju tento mechanický, bo nepotřebuje napájení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...