Publikováno Duben 12, 20232 r Ahoj, má prosím někdo zkušenosti s dálkovým nastartováním auta kvůli předehřátí auta v zimě? Dodělání Webasta mi v Liberci nacenili na 36tis s DPH Druhá možnost je autoalarm Pandora - ten krom alarmu umí na dálku nastartovat auto https://www.carsecurity.cz/pandora-smart-gsmgps-autoalarm/ cena 19 600 s DPH Ale nejsem si jistý tou Pandorou... co když přestanou vyvíjet aplikaci apod, bojím se podpory. Je ještě nějaká možnost?
Duben 12, 20232 r Za mě spíš webasto... Funguje téměř okamžitě, předehřívá vodu (apsoň z fabriky, nevím jak dodělávané) a spotřebu má okolo 0,5L/h Nastartovaný motor, co jen stojí, se minimálně zahřívá, takže doba než začne topit (pokud nemá nějakou elektrickou spirálu) je velmi dlouhá a navíc se skoro neohřívá voda ani olej a za studena se spaluje velmi bohatá směs, takže na začátku žere určitě o dost více, než webasto... A ještě je třeba se podívat na právní stránku věci, v některých zemích je zakázáno stát v nastartovaném autě, natož když by v něm nikdo nebyl a bylo zamčené, takže i na toto je třeba brát ohled...
Duben 13, 20232 r U webasta je trochu nevýhoda, že klade větší nároky na baterku a je třeba ji udržovat v dobré kondici, protože všechno běží jen z baterky, to jsem předtím nepsal. Z výroby se dává kvůli tomu AGM místo EFB když je v konfiguraci nezávislé topení.
Duben 17, 20232 r Používám NT (origo Webasto z fabriky) již na 3. autě, nyní O3FL (LK) již 5-tým rokem. Vždy původní baterie, v zimě jak mrzne NT má takřka denní provoz (někdy i vícekrát za den), v létě poté pravidelné vzdálené odvětrávání přehřátého interiéru v letním režimu. Žádný problém, je lepší to ale vždy vzít již jako příslušenství auta z fabriky, dodělání vyjde dost draho. Pandora - kdysi mě to velice zajímalo, je to ale ruSSácký produkt, tzn. nejen, že to je krajně nepřátelská země, tak nevím, jaké zadní vrátka to může být. V dnešní situaci navíc netuším, jak jim to vůbec se západem funguje, co si pamatuji, jejich cloud servery byly právě v Mordoru, to bude nyní asi ustřihlé, ale je možné že to stěhovali někam na západ. Technologicky jistě zajímavé, ale s Mordorem NIC.
Duben 18, 20232 r no ja mam treba dodelanou zasuvku u stani aut s tim, ze jsem si chtel nechat namontovat topny telesa do motoru.. ale ani u jednoho k tomu nedoslo :-)
Duben 24, 20232 r Caute ja mam pandoru a na vyhriatie auta v zime to bohate staci.za 15 minut vykurene a skla roztopene.super je ze mozete kohokolnek pustit do auta aj ked ste mimo a potrebuje si nieco vybrat.zatial som nemal problem.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.