Přejít na obsah

Mrtvý úhel


hippiesak

Doporučené příspěvky

Řešil někdo u Scaly mrtvý úhel na levém a případně pravém zrcátku? Já měl dříve Fábii rv 2006 a ta měla na levém zrcátku úplně nalevo takový pruh pro mrtvý úhel. Scala to nemá a celkem mi to dost chybí. Lepil si tam někdo ty externí dokoupitelné? Je i nějaká lepší možnost? Třeba výměna skla v originálním servise s tím "lomem"? Díky moc za info. 

image.thumb.png.bedb767a23f0f9b919cab9670c2ab35c.png

Editováno: , autor: hippiesak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to právě nemám ve výbavě (je to škoda, bylo by to fajn, ale já Scalu koupil od Škodovky jako 4 roky jetou bazarovku). Řeším, jak vyřešit ten mrtvý úhel. Třeba výměnou jen toho skla (pokud by to bylo jako u Fabie, ten proužek nalevo, ale díval jsem se, že jen to sklo na Scalu stojí x-tisíc a neviděl jsem zatím s tím proužkem), nebo pak nějakým tím externím přídavným (lepícím) od-bůh-ví-kde. Ale do toho bych šel, jen pokud by na to byly dobrý recenze.

Editováno: , autor: hippiesak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, csabac napsal:

Na scalu to origo nevyrábajú. jedine ak niekde nájdeš neoriginál. Tiež som toto nepochopil a dlhšie si zvykal po kúpe. Aspoň keby na vodičovej strane je, bolo by fajn.

OK, škoda, ale díky za info. Aspoň jsem se ubezpečil, že jsem dobře hledal. Po těch 15 letech ve Fábii, který toto měla, se mi špatně zvyká na jízdu bez tohoto prvku. No, budu si muset dávat více bacha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahojte, povodne som hodil komentar do sekcie F3 kedze tam sa side assist podrobne rozoberal ale nejaky "dobrak" mi ho bez vysvetlenia zmazal a kedze v scale uz tema na toto je aj ked autor skor myslel mrtvy uhol v sklicku tak nebudem zakladat novu a rovno to tu ozivim a snad chlapci z F3 sekcie pomozu aj nam scalistom.

 

Planujem si dat totiz dorobit side assist na scalu a zislo by sa mi nejake info hlavne od @wirer a @ondra86cz kedze obaja to uspesne dorobili. Side assist na scalu sa samozrejme da dorobit u niekoho kto robi prestavby atd len bohuzial na slovensku aby s tym nemali robotu kupia celu sadu od kufatecu (850EUR) a tu len domontuju, robota prakticky ziadna, je to tak povediac plug-play este aj kodovaci dongle tam je a ceny za montaz pytaju take ze to ani nejdem komentovat.

 

 

Material na dorabku side assist pre scalu/kamiq: CENA KOMPLET DO 400 EUR

 

radary: 2Q0907685B + 2Q0907686B cena spolu MAX 200 EUR (bazar)
drziaky: 657907455 + 657907456 cena spolu 20 EUR (skodovka)
indikatory do spatnych zrkadiel: 655949145 + 655949146 cena spolu 68 EUR (skodovka)
kabelaz komplet: cena do max 80 EUR (bazar)
kryty spatnych zrkadiel: 654072530A cena 24 EUR (skodovka)

 

Ohladom radarov by ma zaujimalo:

Wirer pri F3 spominal ze kupil jednotky zo skodaparts ale ze tie boli prazdne? Je vlastne jedno odkial otazka vsak je ci nepoznate niekoho na slovensku, pripadne aj v CZ, kto by tam dokazal ten dataset nahrat a spravit parametrizaciu resp teda spravit celu dorabku ked mu dodam svoj material? Mne jedine napadol FERDA. Totiz podla toho, co zas pisal ondra to chapem tak, ze aj ked kupim radary z dakeho vrakaca, cize nebudu prazdne, tak ci tak tam tie data bude treba nejak upravit lebo mozu byt napr z VW modelu a nie skoda.

 

BTW: pozeral som v ETKE ze radary na F3 koncia pismenom "A" a to pouzil wirer (co pouzil ondra neviem) kazdopadne na scalu/kamiq to ukazuje uz "B" verziu. Tieto B-ckove sa nastastie daju tiez zohnat ale ktovie ci by nepasovali aj tie "A" kedze predavajuci ich vzdy oznacia tak nejak vseobecne ze na skoda/VW. Bckove som inak videl montovat na seat aronu....

 

Ohladom kabelaze by ma zaujimalo:

Predavaju ju napr tiez na skodaparts ale aj na sbazari a ono to zas vyzera byt ako nejaka univerzal sada? Viem ze wirer si robil kabelaz sam, neviem ako ondra ale vedel by sa niekto vyjadrit, ci sa daju ocakavat nejaka problemy a budu nutne velke prisposobenia alebo sa v ramci VW group pouzivaju rovnake konektory, vodice, atd?

 

Druha vec je ze poliak co si to cele sam dorabal na Seat arona doma na kolene, objednaval kabelaz od kufatecu (cca 140 EUR) a tam tiez spominal nieco v zmysle ze je akoby univerzalna dokonca vodice boli potiahnute bielou buzirkou...Co ma vsak prekvapilo je ze spomenul ze dokupoval este canbus getaway extension adapter ale to mi skor prislo ze to potrebne nie je a dokupil to len na nejake ulahcenie prace aby nemusel nieco rozoberat? Vedel by sa k tomuto niekto vyjadrit, ci to je potrebne?

 

Asistent zmeny jazdného pruhu súprava popruhov mŕtvy uhol Audi, VW, Škoda Dodatočné vybavenie vozidla, obchod s náhradnými dielmi, originálne diely Audi Seat Škoda Obchod s autodielmi VW (vagsystems.com)

Canbus Gateway Extension Adapter Cable Harness for Volkswagen MQB Golf 7 MK7 Tiguan MK2 Touran - AliExpress

 

Ďakujem

 

image.thumb.png.374575878a0ca7e7473c19020f452b73.pngimage.thumb.png.dd9be70224ba4f0d1e03d80ad22f1f7f.pngimage.thumb.png.86d64017120781860603fac4bd769910.pngimage.thumb.png.55a34c87b12b245fdcf557656f0509a1.pngimage.thumb.png.ea4c83292824a3dfad0f7242947b4724.png
 

 

 

Editováno: , autor: fsociety19x
korekcie chyb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozem to dorobit, navyse ak to bude vopred dohodnute, mozno by som aj zohnal cloveka co tam dataset nahra priamo cez ODIS priamo na Scalu. Ale to musim preverit

 

Kable si viem pozhanat, najdrahsie su na tom konektory a niekedy piny. Aj obycajna tesniaca gumicka alebo zaslepka stoji 1€/ks...

Ake kvalitne a presne kabelaze robia netusim, nekupujem ich. Radsej taham vsetko priamo na mieste a nemam problem a dlzkou

 

Canbus adapter sa niekedy zide, ak teda myslime to iste na pripojenie ku GW jednotke. Ale je to zbytocne, ked staci pripojit 2 CAN kabliky cez jednoduchy 2pinovy konektor a vyrobit si vlastny rozbocovac. Netreba cely zvazok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...