Přejít na obsah

Problém při rozjíždění


PetrHalada7

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám Superba 2018 předokolku v manuálu 110kw 2.0tdi. Auto má najeto 125 000km a mám problém, že když se auto už lehce ohřeje a pomalu se rozjížďím, nebo popojíždim na 1. tak asi v půlce spojky auto zaškube, nebo cuká dokud nepustím úplně spojku. Když dám plnej plyn na 1. nebo 2. tak spojka neprokluzuje. Dělá to jen při rozjíždění, za jízdy je vše v pořádku a studené to nedělá. Nevíte čím by to mohlo být? Díky za odpověďi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Meli jsme podobny problem, ktery se nepatrne zhorsoval. Projevovalo se to nepravidelnym pocukavanim spojky pri rozjezdu po zahrati motoru. Nekolikrat jsem to neuspesne reklamoval, ale vzdy tvrdili, ze se zavada neprojevila.

Vyreseno nakonec mesic pred koncem petilete zaruky, kdy se objevil olej vytekajici ze spoje motoru a prevodovky a uz se nemohli vymlouvat. Tekl olej z motoru do spojky pres nezalepeny sroub setrvacniku a zamastil celou spojku.

 

Zkus sundat kryt pod motorem a podivej se, zda neni spoj motoru a prevodovky mastny. Pokud ano, myslim, ze je to ten samy problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to tece jako u nas pres spatne zalepene srouby setrvacniku, je potreba sundat i setrvacnik a dat nove srouby setrvacniku s lepidlem po celem obvodu zavitu.

Pokud je pouzita spojka LUK SAC (s automatickym serizovanim) je casto jednodussi dat celou spojku novou nez riskovat problem se serizovacim mechanismem ktery se musi pri montazi s novou lamelou 'resetnout' (

)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otazka je, jak dlouho si chces auto nechat. Osobne pokud bych si chtel auto jeste nejaky delsi cas nechat, tak bych dvouhmotu s tvym najezdem (125tis. km) uz dal novou a byl by od toho naveky pokoj.

Samozrejme pokud do toho nechces vrazet dalsi penize, tak ji dobre umyj a muze tam zustat. Nevim vsak jak moc vydrzi na SIII, ale na VeCe se zacala ozvat uz kolem 160tis. km. Takze jiste po demontazi posoudit jeji stav a pak se rozhodnout.

Jinak se spojkovou sadou bych neexperimentoval a dal tam to same co tam bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...