Přejít na obsah

Kontrolka přehřátí motoru ihned po startu


Nakkiel666

Doporučené příspěvky

Zdravím, jsem tady nový i fabku mám chvíli. K problému : po startu mi hned vyblikne kontrolka přehřátí motoru, vyměnil jsem termostat i s číslem za nový, problem přetrvavá. Auto nejeví žádné známky přehřátí, pi projizdce se normálně zahřeje na 90 dle rafičky ale proste vyskočí kontrolka přehřátí, poprvé po 10km cestě kdy naopak rafička visela na 50 stupních (to mě přimělo objednat nový termostat). Auto jinak topí, je po výměně těsnění pod hlavou asi 2 měsíce zpátky, voda neubývá, větrák se sepne když ke třeba…fakt už nevím po čem jít. Je ještě někde čidlo teploty samotného motoru ? Nemyslím to v termostatu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1, V patici nemá být "svorka" (klema) protože to je čistý elektrický zkrat. Ty elektrody v nádobce měří vodivost (odpor) a ten by měl být kolem cca 2200 ohmů. Když už teda nechceš hlídání hladiny používat.

2, Chtělo by to diagnostiku,

3, za 5 km by jsi neměl v současných teplotách motor uvařit

4, čidlo teploty (G62) je dvojté v jednom obale jsou vlastně dvě samostatné, jedno jde na budíky a druhý je signál do řj motoru-může být vadné nebo potrhané dráty.....to se dá jednoduše zjistit Vagem s obyčejným KKL kabelem za  300,-

5, bral bych v potaz, že po "opravě" pokud je pořádně udělaná je špatně odvzdušněný chladící okruh takže se ti může motor opravdu přehřívat

Editováno: , autor: Alma
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...