Přejít na obsah

Studený vzduch v kabině při brždění


JakubPatek

Doporučené příspěvky

Ahoj všem.

 

Je to 14 dní co jsem zakoupil roční vůz Fabia III Combi Tour (MR 10/2022). 

Zatím vše funguje jak má až na jednu věc, kterou jsem ještě zcela úplně nevypozoroval za jakých konkrétních situací vzniká, ale co jsem rozhodně nepřehlédl je problém, když mám zapnuté topení (bez ohledu na stupně a intenzitu) se směrováním z palubky na cestující tak na nohy fouká studený vzduch z venčí, teď v zimě je to hodně cítit když dám ruku pod přístrojovou desku kde končí volant. Když zapnu směr výdechu na cestující a na nohy tak teplý vzduch jde i když velmi slabě z obou směrů (palubka/nohy - to chápu,dělá to i starší Fabie).

 

Další postřeh co jsem si všiml je, když někde dobržďuji ostřeji do křižovatky např. z 60km/h na 40km/h a zatáčku v téhle rychlosti projedu "ostřeji" tak mi do kabiny na 1-2 vteřiny proudí velmi chladný vzduch (teď když bylo u nás -10°c to bylo velmi znatelné) a jakmile jedu zase rovně tak auto topí vesele dál.

 

Vůbec nevím co si o tom mám myslet, než jsem pořídil F III tak jsem vlastnil F II cca 3 roky tam se tohle nedělo, vlastně ještě u žádného auta které jsem kdy řídil se nestalo, aby do kabiny šel studený vzduch při zapnutém topení a ohřátém motoru.

 

Je to nějaká vlastnost o které nevím nebo se může jednat o závadu a mám auto dát na reklamaci?

 

Díky za postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebude to len vlastnosť "prelievania" studeného/teplého vzduchu v kabíne? Hlavne ten studený vzduch sa drží dole pri nohách. Ťažko je to popísať, ale stretol som sa s tým podobne aj pri iných autách v zime. Osobne si nemyslím že by tam mal byť problém so samotným kúrením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...