Přejít na obsah

Neustále odchází svíčky


Pepa St

Doporučené příspěvky

Zdravím a jdu si pro radu, prosím, 

mám 3.6tku od října 2023 a auto má najeto 180 000. Po koupi (v německu) jsem ujel cca 300 km a motor začal občas hlavně za studena trošku pocukávat (žádnou chybu ale nepsal) a cca po dalším týdnu začal jít na 5 válců - chyba zapalování na prvním válci. Při kontrole svíček bylo vidět, že už to mají za sebou a hlavně na tom prvním válci vypadala nejhůře. Dal jsem nové + nové cívky...motor šel už zase na 6 válců, ale občasné pocuknutí za studena nepřestalo...někdy to dělalo více a nějaký den třeba vůbec. Nicméně po 800 km mi opět odešla svíčka na prvním válci. Dal jsem tedy druhou novou a opět krom občasného pocuknutí (diagnostika zase nic nepsala) to bylo ok...po 500 km svíčka opět odešla, dal jsem tedy třetí....a nyní mi odešla svíčka na pátém válci (ta tam vydržela 1700 km). Změřil jsem tlaky a všude je 12, pouze na třetím válci je 10. Takže tlaky asi ok. Nenapadá vás někoho, čím by to mohlo být? 

Předem vám všem děkuji za reakce.

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, že jsem to neuvedl. Svíčky NGK Iridium, cívky také od NGK, benzin jen 100 ze Shellky. No a ta svíčka nemá žádné vizuální poškození. Je vždy pouze taková "mokrá" Oproti ostatním. Když mi odešly ty celkem už tři (včetně té původní ještě z Německa) na prvním válci, tak jsem si myslel, že bude asi vstřik špatný, když je tak mokrá. No ale včera mi odešla na tom pátém válci a taky byla najednou mokrá. Do té doby vždy suchá, když jsem je kontroloval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...