Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Čus lidi,

mám ve své Octávce(02) baterku starou skoro pět let,ale stále točí v pohodě i v zimě(no letos se to nedá zrovna moc posoudit).Problém je,že při zastavení nebo zabrždění si občas všimnu mírného pohasnutí světel a palubky.Někde jsem slyšel že to dělá hotová baterka.Je tomu tak??

Čus lidi,

mám ve své Octávce(02) baterku starou skoro pět let,ale stále točí v pohodě i v zimě(no letos se to nedá zrovna moc posoudit).Problém je,že při zastavení nebo zabrždění si občas všimnu mírného pohasnutí světel a palubky.Někde jsem slyšel že to dělá hotová baterka.Je tomu tak??

Přece není nic jednoduššího něž tu baterku diagnostikovat měřákem, nebo třeba i hustoměrem.

Nebo dobí a uvidíš krátce po dobití. Jinak by bylo možná taky v tvém případě vhodné změřit dobíjení.

Čus lidi,

Přece není nic jednoduššího něž tu baterku diagnostikovat měřákem, nebo třeba i hustoměrem.

Nebo dobí a uvidíš krátce po dobití. Jinak by bylo možná taky v tvém případě vhodné změřit dobíjení.

Pět let je poměrně dost dlouho :disgust:

Pět let...........A to se chválíš nebo se lituješ????

• Autor

Ani jedno,prostě se jenom ptám,jestli je to možný.Za 700km jdu na servisku,tak jí nechám proměřit.Pokud by to bylo baterkou,tak budu jenom rád:)).Je mi jasný,že se blíží její KO.

Pět let...........A to se chválíš nebo se lituješ????

:smich:

v B5 passatu jsme meli baterku 7 let a byla v poho.

kolik je tak nejak normalni zivotnost baterky?

3 až 4 roky.Delší dobou už dochází k nezvratným změnám.

Jako ze se tavi olovo nebo tak? :D Co pamatuju, vsechny baterky nam vydrzely vic jak 5 let, asi se nezvratne zmenily az pozdejs :)

Nevím kdy se začala nezvratně měnit ta moje, ale jestli to bylo po 3-4 letech, tak ten zvrat trval další 5-4 léta- nebo podzimů :)

Jo promiň zapomněl jsem: tipoval bych to na dobíjení, baterka by se takhle neprojevovala

Upraveno od Milda.J

Mě vydržela ve felicii combi 8,5 roku aniž bych na ní musel šáhnout.

Myslím že by mohlo jít o normální jev, protože když jedeš, tak ti elektriku v autě pohání alternátor a máš tam za jízdy cca 14 V a když zastavíš tak už jen cca 12 V, takže je napětí na spotřebiče menší a tudíš menší výkon el. spořebičů v autě.To je má teorie a praxe ze života.

myslis Nezvratny osud 1,2 a 3 :unsure:

taky si myslim ze to bude nejspis dobijeni...

Je to určitě v dobíjení, doporučuji ti přeměřit alternátor, kolísání napětí nemají rády ani řídící jednotky, může dojít k jejích poškození. Zdárek

• Autor

Tak mám po servisní prohlídce.Každopádně baterka je v pohodě a minimálně ještě nějakej ten rok prej bude.Prej je to u Octávky vcelku normální jev,jako dalších tisíc věcí co se u WW serou:))).Měnil jsem landasondu za katalyzátorem a je to moje první po 110tis,prej dobrej výkon:)) + čidlo brzdových světel a rozesraný blinkry a klasika stabilizátor po 20000km.Skoro jako Ital:))))))))

Tak mám po servisní prohlídce.Každopádně baterka je v pohodě a minimálně ještě nějakej ten rok prej bude.Prej je to u Octávky vcelku normální jev,jako dalších tisíc věcí co se u WW serou:))).Měnil jsem landasondu za katalyzátorem a je to moje první po 110tis,prej dobrej výkon:)) + čidlo brzdových světel a rozesraný blinkry a klasika stabilizátor po 20000km.Skoro jako Ital:))))))))

normální jev- :D klasická odpovědˇmechanika kterej se nechce s něčím zabývat "nebrzdí to?-to je ale normální, ono to tok dělá-to si musíte zvyknout :D "

normální jev,jako dalších tisíc věcí co se u WW serou:))).Měnil jsem landasondu za katalyzátorem

tj, říká se, že landasonda u WW občas zlobí :smich:

• Autor

Zlobí, je v tomto případě slabé slovo :smich: Je to moje druhá octávka a třetí k porovnání mám jako služebák(1.6,2.0,1.8T).Lidem,

co tvrděj "že je to máloporuchové auto" tak musim závidět,jaké mají štěstí:)))

Spíš by mě zajímalo jak je na tom nová octávka.(spolehlivější?)

• 2 roky později...
lukyssek napsal:
Mě vydržela ve felicii combi 8,5 roku aniž bych na ní musel šáhnout.

Mně ve Felicii HTB 1.3 MPi 50kW (r.v. 97) vydržela 8 let, za občasného dolití destilky. A to jsem ji tehdy před zimou preventivně vyměnil, protože na podzim už to startování nebylo to pravé ořechové. Byla to obyčejná Akuma.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.