Přejít na obsah

Front assist nedostupný / samovolné vypínání front assistu za jízdy


Matěj Burda

Doporučené příspěvky

Zdravím

Poslední dobou mi nějak začal zlobit front assist bez zjevného důvodu.
Stalo se mi to už několikrát předtím - jedu, a třeba po 20 minutách jízdy naskočí hlášení "Front assist nedostupný" a rozsvítí se mi varovná oranžová kontrolka. Když zastavím, vypnu a znovu nastartuju motor chyba netrvá, zase se rozsvítí po nějaké době jízdy nebo vůbec.
Teď se mi to ale děje každý den. Dříve mě napadlo, že by to mohlo být nějak uvolněným radarem, že se prostě zatřese a rozhodí když přejedu hrbol nebo něco, ale zdá se mi že je jedno kudy jedu.
Jediná "stálice" je že se samovolně vypne ve městě, a je jedno jestli přede mnou někdo jede nebo ne či jak daleko. Prostě když přijedu do města, po chvilce se vypne, když jedu z města, vypne se ještě ve městě. Když zastavím a znovu nastartuji mimo město, cestou už vydrží. Nevím jestli je možné, že by radar nějak mátla delší jízda mezi budovami?
Hledal jsem podobné případy, za blbnutím front assistu je prý někdy špatná baterie, ale baterii jsem měnil za novou pár měsíců dopředu (daleko dříve než se tahle chyba začala objevovat často) takže tam bych spojitost asi neviděl.
Bordel na radaru to snad také není, jelikož mám trochu nezdravou potřebu celé auto důkladně mýt každý týden - a stane se to i s čistým radarem.

Kalibraci se asi nevyhnu, ale napadlo mě se napřed zeptat, jestli se s tím někdo nesetkal a nemohl by poradit.

Předem děkuji za odpovědi a rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...