frogale Posted October 22 Share Posted October 22 (edited) Superba 3 mám bez rezervy a tedy i bez nouzového heveru. A můj starý domácí pojízdný hydraulický hever má na konci jen kovový kalíšek s výstupky: Jak zvedáte auto? Různé příspěvky doporučují puky, snad jen ty s V drážkou a ne s tou rovnou (kvůli sedření ochrany). Zvedat tedy za ten plechový lem i v domácích podmínkách? Principielně za spodek lemu, aby puk nedosáhl na práh, že? Tohle prý ne: https://www.alza.cz/auto/sixtol-jack-pad-6-d12439572.htm Tohle prý ano: https://www.alza.cz/auto/sixtol-jack-pad-3-d12439567.htm Tohle možná lepší (dvě různé výšky drážky): https://www.alza.cz/auto/sixtol-jack-pad-5-d12439566.htm Edited October 22 by frogale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roubic Posted October 22 Share Posted October 22 Nad tim se taky premejslel ale pak jsem zjistil ze tohle stejne v servisech nepouziva a daval to tak zvane natvrdo takze kdyz to neodres ty tak se sunda zvedavek ve finale je to je jedno 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frogale Posted October 22 Author Share Posted October 22 Jojo, v servisech ale zvedaji na ctyrech bodech, cili sily jsou kolme a rovnomerne. Doma pri vymene kola zvedam trochu sikmo a dost mozna je na ten bod i vetsi zatez, nez pri zvedani na rovine. Takze se trochu bojim poskozeni toho tenkeho plechoveho lemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouchy01 Posted October 22 Share Posted October 22 V servisech jsou rádi, že puk (plochý) jde na zvedací bod (ten dvojitý plech) a ne do prahu. Samozřejmě, že se to časem odře... nebo to udělej jako já a kup si zvedák, origo, neorigo, s plechovou drážkou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
100Bubu Posted October 23 Share Posted October 23 nainstalovat zvedací body a tento hever je na to najlepší 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Světlonoš Posted October 25 Share Posted October 25 Používám origo hever, ale u Octávky jsem to tímto zvedákem dělal tak, že jsem si tu "korunku" srovnal aby tam ten zesílený segment na prahu pěkně zapadnul a ještě jsem tam vložil tenčí koženou pracovní rukavici, jako polstrování. Ale jak koukám na ty puky od 100Bubu, tak to se mi líbí nejvíc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky.jack Posted October 26 Share Posted October 26 V 22. 10. 2024 na 16:26, frogale napsal: Jojo, v servisech ale zvedaji na ctyrech bodech, cili sily jsou kolme a rovnomerne. Doma pri vymene kola zvedam trochu sikmo a dost mozna je na ten bod i vetsi zatez, nez pri zvedani na rovine. Takze se trochu bojim poskozeni toho tenkeho plechoveho lemu. Jenže v servisu zvedajíí celé auto a ne jen část, takž síly jsou úplně jinak rozložené. Jinak řečeno, při zvedání auta v jednom bodě, zvedáš logicky poměrně mnohem menší váhu, a proto zatížení jednoho bodu je mnohem menší. Za mě to moc hrotíte. Je jasně dané kde máš auto zvedat heverem. V případě použití klasického hevírku by neměl být problém pakliže je hever dán takm aby byl zvedací síla působila kolmo na zvedané auto. Používám zesílenou gumu (puk), jako mají v servisem, aby nedošlo k poškození laku na styčné ploše. V nejhorším případě, jsem použil i kus dřeva. Pořád lepší než železo na železo. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
100Bubu Posted October 26 Share Posted October 26 ja mam skúsenosti na FABIA1,Octavia2 Fabia 2 po predchádzajúcich majiteľoch hrúza a des. všetky lemy obite alebo zdeformovane dovnútra. pak koroze a ďalšie problémy. zvedat auto za kus nápravy alebo spodného ramena my príde veľký risk. zvedavci bod je dimenzovaný na celkovú záťaž vo výrobe aj z 1-3montažnikmi v nutri auta. zamna naj možnosť. teraz to mam na svojom 3tom aute a max spokojnosť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mira96 Posted November 2 Share Posted November 2 V autě také nemám hever a mám hydraulický, stejný jako má @frogale v prvním postu. A abych si neodřel ochrannou vrstvu zvedacích bodů, z puku za 15 Kč jsem si vystrouhal tohle: 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOMUS Posted November 3 Share Posted November 3 Ja k hydraulického heveru ve stylu žaba použivam takovou gumu https://allegro.pl/oferta/nakladka-gumowa-guma-ochronna-metal-mocna-zaba-2-5-10687341892 Ona je bezpečna. Nestoji moc pěnez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karel z HK Posted November 3 Share Posted November 3 Miro96 taky jsem si to udělal z puku ale je to měkký kroutí se to, a to mám jen Fabii. Používám hydraulický hever a dávám tam kousek silný kůže z pracovní brašny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts