slavo Vloženo 23. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2024 Ahoj, vie mi niekto poradit ake naplne sa menia? Pravidelne menim motorovy olej (15 000), DSG (60 000), Haldex ( 3 roky). Ked som sa pytal v servise ci sa nemenia aj nejake ine naplne (napr. diferencial) povedali ze nie. Nerad by som nieco zanedbal, mozete mi poradit? Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 23. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2024 I olej v zadním diferáku se nechá vyměnit. Interval na to není, ale vyměnit se může. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denial Vloženo 23. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2024 (editace) dolezitejsie nez zadny diferencial je vymenit olej v uhlovej prevodovke vpredu - ten byva spinavsi G 052 145 S2 alebo lacnejsia alternativa, ja som daval Ravenol VSG 75W-90 haldex 3 roky je moc, by som povedal, a vyberas von aj cerpadlo a odstranujes odtial tie piliny zo spojok? mal som tam slusny bordel (neviem, co robil predosly majitel). a meni sa aj vsetko ostatne, teda brzdova kvapalina, chladiaca kvapalina ... predny diferencial je asi priamo v prevodovke, k nemu som nic nenasiel ... a servo je elektricke. Editováno: 23. Prosinec 2024, autor: denial Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slavo Vloženo 23. Prosinec 2024 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2024 Ci tam moj servisak vybera aj cerpadlo, neviem. Spominal mi nieco ze tam cisti aj nejake sitko, ze tam byva slusny bordel. Ako casto je dobre menit ten olej v Haldexe a v tej uhlovej prevodovke, taktiez v diferenciali? Mavam rocny najazd okolo 15-20 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sharky487 Vloženo před 18 hodinami Sdílet Vloženo před 18 hodinami (editace) V 23. 12. 2024 na 15:46, denial napsal: dolezitejsie nez zadny diferencial je vymenit olej v uhlovej prevodovke vpredu - ten byva spinavsi G 052 145 S2 alebo lacnejsia alternativa, ja som daval Ravenol VSG 75W-90 haldex 3 roky je moc, by som povedal, a vyberas von aj cerpadlo a odstranujes odtial tie piliny zo spojok? mal som tam slusny bordel (neviem, co robil predosly majitel). a meni sa aj vsetko ostatne, teda brzdova kvapalina, chladiaca kvapalina ... predny diferencial je asi priamo v prevodovke, k nemu som nic nenasiel ... a servo je elektricke. Tento olej (G 052 145 S2) tedy patří do přední úhlové převodovky i do zadního diferenciálu? Nebo tam patří jiný? Jinde jsem našel zmínku i o G 052 580 A2... Editováno: před 13 hodinami, autor: Sharky487 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.