DavidZP Vloženo před 17 hodinami Sdílet Vloženo před 17 hodinami Zdravím Vás, přicházím s dotazem, zda Vám také tak pískají brzdy? V servisu řešeno, ale prý je vše v pořádku. Pískání při dobržďování a zastavování mi přijde čím dál hlučnější a častější. (Ze začátku pouze po delší době jízdy, nyní už stále) Občas když zastavuji někde, kde kolem stojí lidé se už stydím zabrzdit, abych nepoutal pozornost.. 😄 Najeto mám kolem 6 tisíc, auto je parkované v garáži, brzdy nejsou orezlé, kvůli pískání je pravidelně beru vapkou důkladněji, zda to není třeba nějakou nečistotou, ale bez účinku. Dnes se k pískání přidal i další zvuk - hučení. Zatím se to projevuje pouze při odbočování vlevo pod úhlem +- 90 stupňů a mírném brždění. Tedy opět servis, dám vědět jak dopadnu. Neřeší někdo podobný problém? Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo před 15 hodinami Sdílet Vloženo před 15 hodinami @DavidZP Příspěvek jsem ti přesunul do víc odpovídající podvozkové sekce. Opotřebení brzd asi u tak nového auta nehrozí. Je možné, že si to "za chvíli" samo sedne a pískání přestane. Hlavní zdroj bych v tomto případě hledal v nečistotách, ale pokud důkladné očištění nepomáhá, možná zkusit výměnu destiček. Problém asi bude, že AS to označí jako vlastnost a měnit na svoje náklady brzdy u tak nového auta je na zvážení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidZP Vloženo před 15 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 15 hodinami Díky! No přesně tak, na opotřebení jsou moc nové. Také jsem si myslel, že po nějakém zajetí pískot přestane, naopak se ale spíše zhoršuje. Teď navíc s tím hučením což není pěkný zvuk, zkusím při další jízdě nahrát a přidám. 🙂 Pískání bych už asi ani tak neřešil jako tuhle novinku.. Také se mi zdá, že brzdný efekt není takový, jaký by měl být, ale těžko říct. Možná jen pocit.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo před 8 hodinami Sdílet Vloženo před 8 hodinami Jakou mas motorizaci? me se tento tyden pri ceste z dovolene ozyval piskot od leve strany cca 5 minut dosti neprijemny i za jizdy. Po chvilce z niceho nic utichlo- myslim ze to byl kaminek ci jiny bordel ktery nasledne odpadnul. zkusil bych dukladne probrzdit,dupnout na to poradne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo před 7 hodinami Sdílet Vloženo před 7 hodinami Máme sice KAMIQa 1,5 TSI DSG, necelých 7 tis. km, 05/2024 a přesně stejně při pomalé jízdě při dobržďování pískají přední brzdy. Také se mi snažili napobidatvue špína, kamínek, zima, pak že je to normální, ale můj Superb III FL, ani předchozí KAMIQ 1.0 TSI nikdy brzdy nepiskaly, napadlo mě, zda nepoužívají nějaké nové materiály jako příprava na EURO 7 normu či co... je to děs, když to čtu , protože mám S IV objednaného ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami Piskani brzd muze byt tolik veci od blbeho zajeti brzd sz po vadny kus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.