Přejít na obsah

Úprava laseru u autorádia


Doporučené příspěvky

Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s úpravou laseru u CD mechaniky u autorádia. Mám autorádio Sony cca 5 let staré a neumí CD-RW (byť to byl ve své době jeden z nejvyšších modelů). Pod laserem (nebo v jeho okolí) bývá umístěn trimr, kterým se dá regulovat "síla" laseru.

U PC mechanik se to dělá, když je mechanika starší a čočka (plastová) už není tak čirá. Zvýší se síla laseru a tím se zlepčí čitelnost médií.

Když to tedy udělám na tom autorádiu, je šance, že budu moci přehrávat CD-RW média? (Nevím, jestli tam je čočka skleněná, nebo plastová).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

raz som to robil, tiez na starsom autoradiu. mas pravdu, pri laseri je maly trimer, ktorym sa reguluje prud kt. ide cez laser (predpokladam). asi len experimentalne som zistil do ktorej strany ho treba pootocit, ale vysledok bol celkom fajn. pred tym nesli nacitat palene cd vobec a po uprave palene cd bez problemov, ale cd-rw si nepamatam a uz ani nevyskusam, lebo to radio uz nemam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten trimr tam je u každého leseru, průměrná životnost CD leseru je okolo tří let, pak slábne nebo se zanáší prachem (ne čočka, ale přímo laser uvnitř snímače).

Když jsem se živil servisem audio techniky, tak jsme řešili problém, "oživování" starších optik a došli jsme k tomu závěru, že je to nerentabilní a životnost leseru to neprodlouží na moc dlouho, řádově na měsíce.

Jde totiž o to, že leser ja nastaven na optimální výkon, tím že mu pomůžete trimrem tuto hranici překročíte.Je to stejné jako s motory, čím víc ho ladíte, tím menší je jejich životnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
Mám stejný problém starší radio neumí číst pálené CD.... Je nějaké jiné řešení krom toho nastavení laseru :(

mel bych pripominky k tomu, k cemu je tam ten trimr. ale to je zbytecne resit. spis bych rekl ze pokud mechanika neni schopna cist palena cd ( tzn neni na to pripravena ), tak stelovani s trimrem neni ta spravna cesta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

ČUS TAK NA TUHLE ÚPRAVU POZOR!!!

TAK JSEM TO ZKOUŠEL NA DVOU AUTORÁDII .A UŽ NEJDE CD VŮBEC!!

.NAČÍTALI CD DÍL A U PÁLENECH ČETLI TŘEBA AZ 4TOU SKLADBU.TED PO ÚPRAVĚ UŽ MI HLÁSÍ "ERROR"

TŘEBA JSEM TAM POSRAL NĚCO JINÉHO!! :(

RADŠI ZŮSTANU U ČIŠTĚNÍ ČOČKY A PROMAZÁVÁNÍ POJEZDŮ :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...