Přejít na obsah

Závada start-stop - často nenastartuje napoprvé

superbad

Doporučené příspěvky

Zdravím, řeším v posledních dnech problém, kdy Superb 3 (140 kW, 2.0 TDI, r.v. 2015) nenastartuje napoprvé. Především, když stojí několik hodin. Ráno to většinou vypadá tak, že auto točí 3-4 vteřiny a pak nenaskočí (ukáže se chyba: závada start-stop). Napodruhé už většinou naskočí bez problému, občas se stane, že musím startovat 3x než naskočí. Přes den se mi podobný problém také stane, kdy ale auto už točí jen vteřinu, ale nenaskočí a takhle musím startovat 2x-3x. Žádne kontrolky, které by indikovaly nějaký problem, se nerozsvítí a na infotainmentu se zobrazí chyba - závada start-stop také (tato chyba vždy zmizí s dalším úspěšným nastartováním napoprvé a objeví se zase, jakmile poprvé nenastartuju)

Měřil jsem napětí na baterce a má 12.6v po 8 hodinách, kdy auto stálo. Auto má přes diagnostiku deaktivovaný start-stop. Mimo jiné jsem ještě zkoušel na mínusovém kontaktu baterie odpojit konektor (senzor), ale nepomohlo.  Zítra bych měl mít možnost auto napojit na diagnostiku a hned přidám další info, jak jej budu mít. 

Editováno: , autor: superbad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno při startování se to chovalo trochu jinak a po prvním neúspěšném startu to chcíplo a vyhodilo hlášku "nastartujte ručně motor". Nestartoval jsem teď znova přes tlačítko, ale zkusil jsem přidat plyn a auto začlo startovat. Nicméně jsem takto nastartoval až na třetí pokus, viz. video. Vypadá to, jak kdyby to startování systém start-stop chcípal z nějakého důvodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...