Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Brzdový pedál zabere až tak v půlce možná třetinu před podlahou. Auto jsem dostal jako služební, je to O1 1,9TDi najeto cca 125 000 v předu kotouče vzadu bubny a protože jsem si myslel, že je to slabou sílou kotoučů a desek, nechal jsem je vyměnit za Bremba Max a desky Jurid. Pro jistotu i zadní pakny a bubny (Lukas). Ale žádná změna, pořád jde pedál dolů. V origo servisu mi řekli, že brzda nepropadá a že je to v pořádku, a po mé namitce, že jiná stejného ročníku zabírá pěkně nahoře a moje Fabka (kotouče - bubny) taky brzdí jinak mi navrhli výměnu hlavního brzdového válce. Ale nemůžu do toho auta sypat aniž bych měl podložené. Neřešil to už někdo? Díky za postřehy a rady.

Vloženo
Brzdový pedál zabere až tak v půlce možná třetinu před podlahou. Auto jsem dostal jako služební, je to O1 1,9TDi najeto cca 125 000 v předu kotouče vzadu bubny a protože jsem si myslel, že je to slabou sílou kotoučů a desek, nechal jsem je vyměnit za Bremba Max a desky Jurid. Pro jistotu i zadní pakny a bubny (Lukas). Ale žádná změna, pořád jde pedál dolů. V origo servisu mi řekli, že brzda nepropadá a že je to v pořádku, a po mé namitce, že jiná stejného ročníku zabírá pěkně nahoře a moje Fabka (kotouče - bubny) taky brzdí jinak mi navrhli výměnu hlavního brzdového válce. Ale nemůžu do toho auta sypat aniž bych měl podložené. Neřešil to už někdo? Díky za postřehy a rady.

Zkus to jeste poradne odvzdusnit. Nejen brzdy, ale i spojku.

Vloženo

Ten brzdový válec byla slabost starých škodovek, to si ještě leckdo pamatuje. Jen se hned neměnil, měnily se střeva, někdy pomohlo vyměnit jen gumičky.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Na o1 03 mam problem s brzdama.Brzdi ale pedal ma dlouhy krok.už jse to odvzdušnovalo přes počitač , vydrželo to jen chvily.Ted budu muset asi vyměnit brzd.valec.ten stoji kolem2000 tak se chci zeptat jestli už jste se stim někdo setkal a jestli ta vyměna pomuže.

Vloženo
Na o1 03 mam problem s brzdama.Brzdi ale pedal ma dlouhy krok.už jse to odvzdušnovalo přes počitač , vydrželo to jen chvily.Ted budu muset asi vyměnit brzd.valec.ten stoji kolem2000 tak se chci zeptat jestli už jste se stim někdo setkal a jestli ta vyměna pomuže.

setkal a bylo to špatně ovzdušněný

od kdy ti začly tyto probémy ? dělal jsi s tím něco ?

Vloženo

setkal a bylo to špatně ovzdušněný

od kdy ti začly tyto probémy ? dělal jsi s tím něco ?

odvzdušňoval asi 3x já bych na to ani nepřišel ,že brzdí špatně , ale v servisu po výměně kotoučů mi řekli ,že Octavia má brzdit líp a že mám hodně dlouhej krok na pedálu!

Vloženo

novej brzdovej válec to nevyřeší

dlouhej krok většinou spůsobuje zavzdušnění v samotnym válci

měl jsem tu jednoho kterýmu to uzdušnovali ve 3 servisech a furt špatný.

chce to povolit i holendry na válci a ovzdušnit to přímo na něm

Vloženo

Mohl by jsi prosím tenhle zákrok trochu blíže popsat, jak ten válec správně odvzdušnit ? Mě se občas stává že že mě jde pedál strašně lehce při brždění a má dlouhej krok brzdný účinek není tak dobrý a pak zase po pár kilometrech když na něj šlápnu tak brzda zabíra hned nahoře, je podstatně tužší a brzdí to lépe.

Vloženo

naleju nádobku-povolím holendry na válci - opatrně vyšlapat - dotáhnout - povolit na ABS-jemně vyšlapat- povolit holendry za ABS opatrně vyšlapat - dotáhnout- a pak ovzdušnit na kolech

to že to někdo dělá VAGem je sice pěkný ale tím to ovzdužní z ABS po kola ale bublinu z válce tím nemusí vytlačit protože takovej průplach tam néní

• o 4 týdny později...
Vloženo
možná to jde dělat i líp ale mě se to tak osvědilo

diky za radu. zejtra to zkusim

Tak mi to udělali podle toho navodu a zatim super. diky

tak to vydrželo 2 dny

AHOJ. Mám 66kw TDI a mám ten samý problém. Dlouhý krok na brzdovém pedálu a pedál dokonce lehce propadává. Myslím si ,že je špatný válec.
Vloženo (editace)

Ahojte, tiez mam podobny problem ze brzdovy pedal prepadava az na "dno" moze to taktiez suvisiet so zavzdusnenim ?

Pocul som ze to tak ma byt, ale to je podla mna nezmysel, pedal musi byt tvrdy ked motor nebezi, a ked bezi urcite nema

prepadnut na dno. Brzdi to dobre ale ked mam trochu stlaceny pedal ze spomalujem a potom ho iba dotlacim na dno tak

to nebrzdi ako ma, ale ked ho pustim a znova zoslapnem tak to brzdi podstatne lepsie.

Auto mam 2 roky, co robil predch. majitel to netusim. Posledne som dal vymenit brzdovku pomocou stroja pretlakom.

Editováno: , autor: Marcello
Vloženo
Ahojte, tiez mam podobny problem ze brzdovy pedal prepadava az na "dno" moze to taktiez suvisiet so zavzdusnenim ?

Pocul som ze to tak ma byt, ale to je podla mna nezmysel, pedal musi byt tvrdy ked motor nebezi, a ked bezi urcite nema

prepadnut na dno. Brzdi to dobre ale ked mam trochu stlaceny pedal ze spomalujem a potom ho iba dotlacim na dno tak

to nebrzdi ako ma, ale ked ho pustim a znova zoslapnem tak to brzdi podstatne lepsie.

Auto mam 2 roky, co robil predch. majitel to netusim. Posledne som dal vymenit brzdovku pomocou stroja pretlakom.

ja jsem tam dal brzdovku 5.1 a je to lepši. valec měnit nechci.Mam 03 a nevěřim že by byl špatny.a stoji kolem 5000.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím, mám problém. Když šlápnu na brzdu a držím, tak mi postupně pomale klesne pedál až na podlahu. Když našlapu tak chvilku drží a pak zase na podlahu. Nevíte co je potřeba vyměnit, kolko to zhruba stojí? Nikde nic neteče, kapaliny je dost. Mám 4 kotoučovky. Dík za rady

Vloženo
Neverim ze brzdovy valec bude prepustat... Este som nestretol nikoho kumu prepustal a ani tu na fore som nikoho nezaregistroval.

To neni tak pravda, v jednom foru sem na to narazil...hele pokud pri stalem tlaku klesne pedal az na dno tak znamena netesnost - pokud ti netecou zadni prasatka, tak musi byt problem v nejakem prepousteni, nevyznam se v technologii ABS, jestli je to tam mozne, proto tipuju valec

pokud by bylo zavzdusneno, tak pedal pruzi, citil by jsi to - jde treba promacknout na podlahu ale pruzi pri tom proti tlaku

mas problem s brzdama, res ho...neni to jako nefunkcni stahovacka, nikdy nevis kdy se to zhorsi

Vloženo
To neni tak pravda, v jednom foru sem na to narazil...hele pokud pri stalem tlaku klesne pedal az na dno tak znamena netesnost - pokud ti netecou zadni prasatka, tak musi byt problem v nejakem prepousteni, nevyznam se v technologii ABS, jestli je to tam mozne, proto tipuju valec

pokud by bylo zavzdusneno, tak pedal pruzi, citil by jsi to - jde treba promacknout na podlahu ale pruzi pri tom proti tlaku

mas problem s brzdama, res ho...neni to jako nefunkcni stahovacka, nikdy nevis kdy se to zhorsi

Přesně tak, všechno se opotřebovává a jestli tam je ta kapalina už hodně dlouho neměněná, tak je klidně možný, že je válec v háji.

Vloženo

Zitra s tím jedu do servisu. Mam už novej valec, tak pokud to bude tím, tak mi ho rovnou vymění. Auto jsem koupil ojety, takže je kliďo možny, že je tam 7 let origo kapalina. To fakt nevím. Ale jak říkate, brzdy nejsou stahovačka...ty musí být v pořádku.

Vloženo
Neverim ze brzdovy valec bude prepustat... Este som nestretol nikoho kumu prepustal a ani tu na fore som nikoho nezaregistroval.

Že ne? Já už jsem před rokem hlavní brzdový válec měnil. Při odvzdušňování jsem několikrát sešlápl pedál až na podlahu a bylo to. Začal propouštět, pedál se postupně propadal.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...