Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosim vyresil jste jiz nekdo synchronizaci telefonniho seznamu v Android Samsung Galaxy S s RNS510?

Připojeni probehlo bez problemu, z telefonu jde volat, ale pri pokusu zasynchronizovat telefonni seznam dostanu hlasku " synchronizace nema opravnei".

Predem diky za radu.

FraZi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Potřeboval bych prosím pomoct. Mám VW Multivan 2007, v něm RNS 510 přes CAN BUS 1.6>2.0 Vše fungovalo donedávna bez problému až do doby, kdy jsem zkusil pouřít 16 GB SDHC kartu. Pak se navigace kousla a pomohlo jen odpojení baterie. Ovšem po tomto tvrdém restartu nastal problém. přístroj jde zapnout už jen ručně nikoliv přes klíček zapalovvání. Při zapnutí si navigace nepamatuje svoji poslední polohu a začíná vždy někde v Německu. Když už se chytne a zkouším navigovat, tak je stále aktivní jízda terénem a nejde to změnit, tzn. navigace nedává téměř žádné hlasové pokyny. Přestalo fungovat ovládání z volantu a zmizely informace z Maxidotu. Vypadá to, jako bych asi odpálil tu CANBUS redukci. Zkusil jsem upgrade na verzi 2760, ale chová se to úplně stejně. Další problém, co mám je ten, že nemohu smazat žádné existující MP3 z HDD a ani přidat další, nejde ani vyrobit nový adresář, nic... Tovární nastavení taky nepomáhá.

Potřeboval bych, kdyby se na to mohl podívat někdo, kdo tomu rozumí, někdo, kdo má např. i novou redukci CAN BUS na otestování.

Jirka.

Edit: tak z větší části opraveno, pomohlo odpojit krabičku CAN BUS 1.6>2.0 a zase ji připojit zpátky a vše se rozjelo. Teď už bych jen potřeboval poradit, ja docílit toho, abych mohl mazat MP3 z HDD. Když zkouším smazat adresář (samozřejmě ten ze kterého se aktuálně nepřehrává), tak to napíše, že nelze smazat aktivní soubor. To stejné při pokusu smazat i jednotlivé soubory. Nelze ani vytvářet adresáře. Kdyz skouším tovární nastavení jen na sekci MEDIA, tak to nedělá nic. Když zkouším tovární nastavení na celý přístroj, tak to proběhne, ale nepomůže to. Nápady? Neví někdo, jak udělat kompletní reset?

Edit2: Zkoušel jsem na základě rady Ferdy25 (díky) zformátovat HDD pomocí CD od Josiho a zformátovalo to jen partition s mapama. MP3 zůstaly zachovány a stále nejdou smazat. Napadá někoho, co s tím?

Edit3: :palec2:Problém vyřešen, musel jsem downgradovat na verzi SWL 1200. To vymazalo jak HDD, tak i mapy, navigace ale zůstala nakódovaná. No a potom zpatky na 2760. Teď funguje vše.

Editováno: , autor: Spacir
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny, mám O2 2006, puvodně s Nexusem. Nyní mám cca rok a pul Columbuse + novou gateway z roku 2009 + senzory vzadu. Vše šlape výborně i na Maxidotu, senzory se objevují na Columbovi, mám i nový Climatronic, také běží na Columbovi. Problém mám ten, že mám nyní namontovaný GSM II bluetooth a potřebuji to nakodovat. V maxiku se mě telefon objeví, ale když se spojí s telefonem, tak se i columbus ozve....ale nefunguje. Mám aktivovanou hlasovou navigaci, a ta také nejede, protože GSM není pravděpodobně korektrně nakodovan a nefunguje tím pádem mikrofon. Uměl by to někdo z vás nakodovat? Jsem z Brna, ale mohu dojet kamkoliv. Telefon mám Iphone 3G. Měl jsem puvodně koupenou GSM III, ale ta bohužel nepodporuje Iphone, resp. Iphone nepodporuje RSAP, bohužel.

Díky všem za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj, omlouvam se ze to cpu tady do fora O2 ale je tady toho o columbusu nejvic a potrebuji poradit. Uvazuji ze koupim noveho yetiho a chci navi - vestavenou, jsem zvykly ze stavajiciho auta a amundsen mi pripada docela osizen, vitezi columbus ale v konfiguratoru 48tkc :( urcite budu brat taky bluetooth hf sadu a ted me zajima jestli mam nechat radio ktere je v me vybave (swing) s tim ze si ho hned vymenim za columbuse ten se da sehnat +- 10000Kc? Bude mi po vymene fungovat vse jak ma? BT hf, zobrazeni na maxidotu vzdalenost pri parkovani a samo ta navigace? Je potreba nekde zvlast tahnout kabely k navi, antenu atd. nebo staci jen prehodit a bude to fachat? Nebo mi to nedoporucujete a mam se smirit rovnou s amundsnem? Diky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude se spravnym nastavenim fungovat vse co pises krome navigace. Tam budes muset jeste dokoupit GPS antenu alespon u O2 to tak je. Pokud mas jen radio tak ta v aute neni. Amundsen nebrat, pokud FW neprojde zasadnim vyvojem neda se prilis hovorit o navigaci, zvlast pokud mas ted s nejakou navigaci v aute zkusenost. Mel jsem ji ve svem SII, ktery jsem kupoval jako predvadecku, ale uz jsem spokojenym uzivatelem Columbuse.

Editováno: , autor: kapitola
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za info, do toho s tim columbusem asi pujdu ta gps antena neni draha a da se hodit nekde pod palubku pry to funguje, ten bluetooth tam je asi vice montaze mikrofon a je tam asi jiny multifunkcni volant protoze pokud v konfiguratoru date BT HF tak je pak povinna polozka multifunkcni volant s podporou HF. Tak to vyjde na 8000Kc za kolik se to da postavit dodatecne? Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau. Som tu novy. Presiel som cele toto forum, ale asi som slepy, alebo blby, alebo oboje :)

Mam navigaciu Columbus vymontovanu z naburaneho noveho SuperBu a chcel by som ju pouzit v novej Oktavke 2010.

Po pripojeni sa radio nastartuje, ale neprehra mi vobec CD, naskoci cas 00:00 a stoji, vobec nejde ani radio, stanice to naladi, ale je ticho, nedostal som z toho este ani ton, ani sum, nic...

Cital som tu nieco o nejakej gateway, o kodovani ale nic konkretne tak som z toho jelen.

Takze prosim o radu ako pre blbeho aby som to aj ja pochopil... Vopred diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po výměně předface volantu za FL MF volant (+podvolantovka) mi teď columbus ukazuje pozici auta na mapě o 10 - 15m pozadu (tzn. projedu křižovatku ale navigace ještě myslí že jsem před ní) a dělá to hrozný bordel. Není nějaká možnost jak to opravit (bez VAGU), nebo neví někdo jak je možné že mi to tak blbne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u tvého ročníku potřebuješ pouze gps anténu, gateway máš správnou.. a taky správný firmware v navigaci... potom navigaci a gateway správně nakodovat..

tak jsem ,, vyndal ,, muziku tubu a vse a dodelal face sound system .. v predu zustali repro ktery jsem shledali lepsi hraje to vcelku pekne i kdyz samozrejme takovou barvitost a silu jako predtim to nema . V aute je RNS 510 jedna se o octavia 2006 , gateway menen za AA kvuli prednim parkovakum aby se zobrazovali na navi , je tam dodelan face volant ... kdyz jsme to tenkrat s ferdou delali tak mi dal nejaky soft co se nahraval k stavajicimu a zacal mi fungovat( problemem bylo ze je vw rns ve skodovce) roller na hlasitost .. ted po tom predelani se musel ten soft preflesovat a zmizela moznost hlasoveho ovladani , odblokovani obrazu za jizdy funguje , a roler uz zase nejde ... mohl by mi nekdo nekam nasdilet image ktery bych si vapalil abych zprovoznil hlasovku a hlavne aby mi v octavce sel facevolant ferda mi to tenkrat dal ale ja to nemuzu najit :( ... treba na ulozto ?

dalsi otazka je ze tam nemam v nastaveni zvuku nastaveni eq ?? jake se da pouzit kodovani aby se tam objevilo ? nebo bude problem ze je tu vw navi s face skoda sound systemem ? diky za info pripadnou pomoc

Editováno: , autor: vwberni
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...