Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

Zdravim chalani, kupil som si OII r.v. 2008, je tam Columbus 3T0035680B, H04,SW-3814. Po flashnuti firmwaru z 1004 na 3814 ide vsetko super len akurat mi nefunguju prave tlacidla na MF (hlasitost a prepinanie skladieb), so starym FW to fungovalo. Treba tam nieco nakodovat????A potreboval by som aj odblok obrazu za jazdy.

Vie mi niekto pomoct???

Vopred dakujem za odpovede.

nutná úprava firmwaru columbusu

Zdravim, chalani, tak som navstivil znackovy servis aby sa mi pozreli na to ovladanie na MF ze preco to nefunguje. Samozrejme experti v servise povedali ze si musim kupit novu riadiacu jednotku, ze ta moja je pokazena, tak som povedal ze dakujem pekne. Nedalo mi to a tak som este vyskusal postup s premenovanim suborov PQTABLE,SKTABLE a nahral so takto upraveny FW do columba a vid zazrak vsetko funguje tak ako ma.

Dakujem vsetkym zainteresovanym.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co vím tak FW upravuje josi a nenadělá s tím vědu někomu poradit nebo něco dát na net.

Návodů jak si změnit logo, barvu menu, zakomentovat konfigurák pro částečný update atd. atd. je na netu moře.

Návod jak si udělat vlastní logo:

http://www.netdata.be/iso/?action=about

.ISO s FW pro update s už udělanýma logama:

http://www.netdata.be/iso/?old=skoda

Jedna otázka je, jestli se někdo bude mít chuť do toho vůbec pouštět sám, nebo někomu radši zaplatí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jo, už to neni vtipný :kol-44:

Je pravda, že návody a rady, které nikomu neublíží a nezničí zařízení, v našm případě Columbus apod., tak by je sem dotyční mohli dát, ale dávat sem něco co se musí dělat na míru pro daný typ a rok auta a zařízení, nemá cenu pouštět do eteru, protože to akorát nadělá neplechu. Druhá věc je to, jestli opravdu se musí vše dělat na míru, nebo ne... Já osobně se v tom nevyznam, takže nemůžu říct že něco se dá všeobecně udělat a poskytnout ostatním nebo nedá. Ale už byste se mohli přestat hádat, protože to zaplňuje vlákno a pak sem někdo přijde a místo 30ti stránek užitečných rad k tématu musí pročíst 135 stránek blbostí a stejně je to ničemu.

Milhausek a Ferda25 jsou jedni z mála, co tomu fakt rozumí a jestli říkají, že to co dělají musí dělat každému na míru, tak chápu, že to sem dávat nechtějí a ani se nedivím, když dokáží udělat něco, co normálně udělat nejde, proč na tom nevydělat, naprosto je chápu, nedělal bych to jinak, protože je to služba jako každá jiná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásně to tu vře :kol-47: Jsem v tom úplný laik nepouštím se do toho a proto se ptám: je tu někdo z Prahy, nebo Kladna, kdo by mi přehrál soft, popřípadě mapy atd? Ani nevím, co mám za verzi (jak píšu, nerozumím tomu = nehrabu se v tom). Je to L & K r.2011. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Se chci zeptat. Také přemýšlím, že bych si pořídil Columbuse do Octavie II rok výroby 2006. Mám tam starý Nexus a chce to změnu, ten neumí nic. Multi voland, BT HF, Maxidot, Climatronic, park. pilot předek + zadek. Co jsem koukal na netu je mraky Columbusů. Je třeba si dávat na něco pozor při koupi? Třeba, abych si nepořídil špatný typ a nebyl problém s nastavením více zmiňovaných věcí? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

century: Climatronic v MR2006 ti bohuzel navigace zobrazovat nebude at koupis jakyhokoli Columbuse. Musel bys to prekopat na face a to je dost financne narocny, takze to drtiva vetsina lidi ozeli. Parkovaky zobrazi jen po spravnem prepojeni s novejsi jednotkou.

Editováno: , autor: OctaviaLUB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

mám služební OII, výroba 2009 prosinec, L&K výbava, navigace Columbus, majitelem je leasingovka. Podklady navigace neaktualizovány od data uvedení do provozu, leden 2010. Jezdím po celé ČR, SR, ale také na území bývalé Jugoslávie včetně Srbska a Bosny. Chorvatsko ještě jde, ale Srbsko a Bosna = 0. Pomůžete mi někdo prosím? Firmě se nechce platit aktualizace

Předem díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci a odborníci, tak poté, co jsem si po krádeži aktualizoval sw, protože nová jednotka s datem výroby 2012 měla fw 1xxx se mi ztratilo resp. neobjevilo hlasové ovládání. Popravdě tam tuším ve verzi 38xx bylo, ale pak s 39xx zmizlo. Každopádně jsem to neměl moc čas řešit, takže jsem skočil za kamarádem do servisu, aby mi přes origo VAG vypnul bit pro deaktivaci hlasového ovládání viz http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/vw_rns_510_vcds_coding_4.jpg Já to však kódoval origo VAGem a ne tím, co je na obrázku a asi jsem tam zadal špatnou kombinaci, protože mi teď nejde na volantu přeskakování skladeb a na MFD se navigace a audio neobjeví.

Jaká je kombinace bitů v baytu 7??? Je to Superb II r.v. 2008 125 kw, DSG, soundsystem, BT III rSAP, měnič CD. Další mě nenapadá, co by bylo důležité vědět, ale myslím, že auto má úplně vše kromě tažného a solární střechy.

Moc díky

PS: chci jet na dovču a vadí mi, že nemám na MFD navigační šipky a hlavně nemůžu přeskakovat písničky nebo předvolby rádia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové,

sehnal jsem si mapy WE v8 7692 a EE v8 7691, můj Columbus má verzi SW 1304, HW11 a mapy mi normálně fungují, fungují i POI a TP, jak je to možné??

Zatím je tedy jen testuji bez uložení na disk Columbuse ale všechno frčí. Jenom mě zajímalo proč mi to jde, když dle toho, co jsem tu četl bych měl mít výrazně novější SW??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...